Bron : Caitlin Johnstone caitlinjohnstone.com 16 january 2024 ~~~

Als dit is hoe de “op regels gebaseerde internationale orde” eruit ziet,
zijn we dan misschien niet beter af zonder?

De “op regels gebaseerde internationale orde” [Rules Based Order] heeft de vernietiging van Gaza toegestaan en het bombarderen van de Jemenitische strijdkrachten die dit proberen tegen te houden.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het mogelijk dat honderdduizenden mensen werden gedood door de door het Westen gesteunde Saoedische wreedheden in Jemen.

De “op regels gebaseerde internationale orde” stond toe dat NAVO-machten willens en wetens een wereldbedreigende proxy-oorlog in Oekraïne uitlokten.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het voor westerse machten en hun regionale partners mogelijk om Syrië in een gruwelijke burgeroorlog te storten door het land te overspoelen met zwaar bewapende fascistische extremistische groeperingen.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het voor de VS mogelijk om een groot deel van het Syrische grondgebied binnen te vallen en te bezetten om controle te krijgen over de natuurlijke hulpbronnen van de natie en wederopbouw te voorkomen.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het mogelijk dat Libië in een chaotische hel veranderde nadat door het westen gesteunde troepen Kadhafi hadden gedood na een lang gewenste westerse operatie om het regime te veranderen, vermomd als “humanitaire interventie“.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het mogelijk dat de invasie van Irak een hele regio destabiliseerde wat resulteerde in miljoenen doden na een campagne van opzettelijke leugens en propaganda.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte de invasie van Afghanistan mogelijk en een decennialange bezetting die in stand werd gehouden door leugens en corruptie.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het mogelijk dat Julian Assange gevangen werd gezet vanwege zijn journalistieke activiteiten die oorlogsmisdaden van de VS aan het licht brachten.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het mogelijk dat de planeet werd omringd door honderden Amerikaanse militaire bases, ook op plaatsen waar de mensen die er wonen zich hevig verzetten tegen hun aanwezigheid, zoals Okinawa, Irak en Syrië.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het voor de VS en hun bondgenoten mogelijk om enorme aantallen burgers te doden met belegeringstactieken in landen als Jemen, Irak en Venezuela.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het voor de VS mogelijk om zich naar believen te mengen in tal van verkiezingen over de hele wereld en onwelgevallige regeringen met geweld omver te werpen wanneer het maar wil.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het mogelijk dat China omringd werd door een snel groeiende hoeveelheid militaire bases en oorlogsmachines van de VS ter voorbereiding op een toekomstig conflict van onvoorstelbare gruwel.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het mogelijk voor de VS om de wereld in een nieuwe koude oorlog te storten met snel escalerende va-banquepolitiek tegen het nucleair bewapende Rusland en China.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte het mogelijk dat onze beschaving werd beheerst door het machtigste propagandasysteem dat ooit is bedacht en creëerde een hersenspoelende dystopie van gehersenspoelde draaikonten die worden misleid om te geloven dat ze vrij zijn.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakt het mogelijk dat onpeilbare hoeveelheden misdragingen van regeringen verborgen blijven achter een steeds ondoorzichtigere muur van regeringsgeheimen.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakt het mogelijk dat de belangen van gewone mensen ondergeschikt worden gemaakt aan de belangen van miljardairbedrijven en sociopatische overheidsinstellingen.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakte de vernietiging van ons ecosysteem mogelijk voor de verrijking van machtige plutocraten.

De “op regels gebaseerde internationale orde” maakt het mogelijk dat onze planeet wordt gedomineerd door een wereldrijk van extreme moorddadigheid en verdorvenheid ten koste van non-stop bloedvergieten en steeds toenemende tirannie.

Als de “op regels gebaseerde internationale orde” al deze dingen heeft laten gebeuren, over wat voor “regels” hebben we het dan precies? En wat voor soort “orde” houden ze in stand?

Als dit is hoe de “op regels gebaseerde internationale orde” eruit ziet, zouden we dan misschien niet beter af zijn zonder?—–


gerelateerd (berichten in subarchief ‘Palestina’):