Bron: Andrew Korybko
Substack 14 juni 2023 ~~~ 

Het is onmogelijk om iets te bereiken door dit conflict verder te laten escaleren.

Het door de NAVO gesteunde tegenoffensief van Kiev is rampzalig verlopen, wat zelfs de reguliere media moesten toegeven nadat het onmogelijk werd om het te ontkennen. CNN onthulde dat het in de eerste week al ongeveer 15% van zijn Bradley infanteriegevechtsvoertuigen had verloren, terwijl Forbes meldde dat ongeveer hetzelfde percentage Duitse Leopard tanks was vernietigd, evenals de helft van zijn “unieke” gevechtsvoertuigen. Terwijl president Poetin beweerde dat 25-30% van hun totale buitenlandse uitrusting verloren was gegaan.

De herverkiezing van Biden hangt af van het succes van de belangrijkste militaire campagne van het Westen sinds de Tweede Wereldoorlog, waardoor de vraag rijst hoe de VS zal reageren na de mislukking ervan. Het beste scenario is dat het Kiev dwingt om staakt-het-vurenbesprekingen met Rusland te beginnen om een wapenstilstand te bereiken zoals in Korea, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren voordat alle andere opties zijn uitgeput. Deze opties omvatten uitbreiding van het conflict naar Wit-Rusland, Moldavië en/of de Russische grenzen van voor 2014 en goedkeuring van een militaire interventie onder leiding van Polen.

Al deze opties kunnen leiden tot een door Amerika uitgelokte nucleaire confrontatie met Rusland, die al voorbereid wordt, zoals blijkt uit de grootste luchtoefeningen ooit van de NAVO die momenteel in Duitsland plaatsvinden en de gerapporteerde versterking van zijn nucleaire capaciteiten op het continent. Er is echter geen kans dat deze gevaarlijke gok slaagt en dat Rusland zwicht voor chantage, omdat het meer dan in staat is om te garanderen dat het Westen volledig wordt vernietigd als het als eerste kernwapens durft te gebruiken.

Russische onderzeeërs doorkruisen de oceanen en staan altijd klaar om een nucleaire vergeldingsaanval uit te voeren als het bevel daartoe wordt gegeven. Aan het Europese front is Kaliningrad veranderd in een met kernwapens uitgerust fort, terwijl tactische kernwapens op het punt staan te worden ingezet in het nabijgelegen Wit-Rusland. Russische Kinzhal hypersonische raketten kunnen het zogenaamde “raketafweerschild” van de VS doorboren, zodat er geen hoop is dat het “wederzijds verzekerde vernietiging” zal voorkomen in het geval dat liberaalglobalistische oorlogsstokers besluiten om als eerste toe te slaan.

Deze puur defensieve capaciteiten zouden meer dan voldoende moeten zijn om de apocalyps af te schrikken, hoewel het niet vanzelfsprekend is dat de VS rationeel zullen reageren na het mislukken van het tegenoffensief van hun proxy. Er gaat te veel uit van het onmogelijke scenario dat Kiev Rusland volledig verwijdert van al het grondgebied dat het als het zijne beschouwt om Washington de nederlaag te laten accepteren. De beleidsmakers denken daarom misschien dat ze moeten “escaleren om te de-escaleren” uit wanhoop om iets te bereiken dat kan worden gesponnen als een “overwinning”.

Er is geen enkele kans dat Rusland ooit eenzijdige concessies zal doen aan zijn objectieve nationale veiligheidsbelangen, laat staan tegenover nucleaire chantage. Daarom moeten de liberaal-globalistische oorlogsstokers van de VS die gedachte uitbannen voordat ze het bestaan van de mensheid in gevaar brengen. Wat hun reactie op de mislukking van het tegenoffensief van Kiev ook zal zijn, ze moet zich laten leiden door dit feit en idealiter de-escaleren in dzee proxy oorlog van de NAVO tegen Rusland , omdat het onmogelijk is om iets te bereiken met een verdere escalatie van dit conflict.


Gerelateerd (berichten in dit archief):