Bron: Christelle Néant
donbass-insider 15 juli 2022 ~~~

Op de middag van 14 juli 2022 heeft het Oekraïense leger het centrum van Donetsk beschoten met standaard NAVO 155 mm geschut, waarbij twee burgers om het leven kwamen en zes gewond raakten. Dit laatste terreurbombardement op een woonwijk zonder militaire objecten vond plaats terwijl geallieerde troepen oprukten richting Avdeyevka, Seversk en Soledar.

Nu het Russische leger en de volksmilities van de DPR en de LPR (Donetsk en de Volksrepubliek Lugansk) oprukken in de richting van Seversk, Soledar, Slaviansk en Avdeyevka, heeft het Oekraïense leger blijkbaar besloten deze overwinningen te wreken met een nieuw terreurbombardement op het centrum van Donetsk.

Terwijl de situatie de afgelopen dagen enigszins was verbeterd wat betreft het beschieten van woonwijken in de centrale of oostelijke districten van Donetsk, heeft het Oekraïense leger op 14 juli 2022 om 15.00 uur een Amerikaans M777 155 mm kanon gebruikt om het busstation bij de centrale markt van de hoofdstad van de Democratische Volksrepubliek Korea te beschieten.

Dit is een belangrijk busstation in Donetsk waar altijd veel mensen en bussen of minibusjes zijn. Een van de granaten viel in de buurt van een bus in de buurt van de universiteit, waarbij de chauffeur en een jonge vrouw die op weg was van haar werk naar huis, om het leven kwamen. Zes andere burgers, waaronder een 17-jarig meisje, raakten gewond. Bij het meisje werd haar been afgehakt door granaatscherven.

Het Oekraïense leger beschoot ook de wijken Kirovski, Petrovski en Kuibyshevski in Donetsk, evenals de steden Makeyevka en Gorlovka, waarbij nog eens vijf burgers gewond raakten.

De terreurbombardementen komen op het moment dat geallieerde troepen aankondigden dat zij met succes de controle hadden overgenomen van verscheidene nederzettingen in de DPR in de buurt van Avdeyevka, Artiomovsk en Kurakhovo, te weten: Novodonetskoye, Neskoutchnoye, Oktiabr, Mironovka, Krasny Pakhar, Roty, Vidrodjennia, Mednaya Rouda en Kamenka.

Volgens de laatste informatie is het grootste deel van Seversk reeds onder controle van de geallieerde strijdkrachten, wordt er gevochten in de noordoostelijke buitenwijken van Soledar, en is Yakovlevka stormenderhand ingenomen. Bovendien zal de inname van Kamenka de geallieerde strijdkrachten in staat stellen een begin te maken met de omsingeling van Avdeyevka, van waaruit het Oekraïense leger vaak zijn terreurbombardementen op Donetsk uitvoert. Wij hopen dat daar snel een einde aan komt.