Bron: PressTV.ir 09 Juli 2022 ~~~

De eerste groep nieuwe Oekraïense rekruten is begonnen te worden opgeleid tot frontliniesoldaten door Britse strijdkrachten in het Verenigd Koninkrijk, terwijl Londen belooft zijn militaire en financiële steun aan Kiev in zijn oorlog met Moskou voort te zetten.

Bijna vijf maanden na het begin van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland arriveren de rekruten, die in contingenten van ongeveer 200 man opereren, dagelijks vanuit hun thuisland in het Verenigd Koninkrijk om te beginnen aan een superintensief opleidingsprogramma dat door Britse soldaten wordt aangeboden.

Volgens een verklaring van het Britse ministerie van Defensie (MoD) op zaterdag, heeft minister van Defensie Ben Wallace donderdag het eerste cohort ontmoet.

“Met behulp van de expertise van wereldklasse van het Britse leger, zullen we Oekraïne helpen om zijn strijdkrachten opnieuw op te bouwen en zijn weerstand op te voeren terwijl ze de soevereiniteit van hun land verdedigen en hun recht om hun eigen toekomst te kiezen,” zei Wallace, eraan toevoegend dat het programma de volgende fase is van de Britse steun aan het leger van Oekraïne.

Het ministerie zei dat het grote door het Verenigd Koninkrijk geleide militaire programma in de komende maanden tot 10.000 Oekraïense vrijwillige rekruten zou opleiden, eraan toevoegend dat “de cursus de omgang met wapens, eerste hulp op het slagveld, veldambachten, patrouilletactieken en de Wet op Gewapende Conflicten omvat.”

De Britse regering, aldus de verklaring, had snel AK-variant aanvalsgeweren vervaardigd voor het programma, wat betekent dat Oekraïense soldaten kunnen trainen met de wapens die zij zullen gebruiken aan de frontlinie tegen de Russische strijdkrachten. Het ministerie zei dat ongeveer 1.050 Brits getrainde militairen werden ingezet om het programma uit te voeren, dat zal plaatsvinden op vier niet nader genoemde MoD bases verspreid over het noordwesten, zuidwesten en zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk.

Elke cursus duurt volgens het ministerie enkele weken en zal worden geleid door elementen van de 11e Brigade voor bijstand aan de veiligheidsmacht.

Sinds het begin van Ruslands “speciale militaire operatie” in Oekraïne op 24 februari, hebben de Verenigde Staten en zijn Europese bondgenoten een stortvloed van geavanceerde wapens op Oekraïne losgelaten en golven van ongekende sancties aan Moskou opgelegd.

Volgens het ministerie van defensie op zaterdag heeft het Verenigd Koninkrijk tot nu toe meer dan 2,3 miljard pond aan militaire hulp naar Kiev gestuurd, waaronder meer dan 5.000 NLAW antitankwapens en M270 meervoudige lanceerraketsystemen.

“Nu Oekraïne elke 24 uur tot 200 soldaten verliest in zijn oorlog met Rusland, is het vermogen om mankracht te genereren van vitaal belang. Dit zijn ‘battle casualty replacements’,” citeerde Sky News een niet nader genoemde hoge officier.

Rusland heeft keer op keer gezegd dat de westerse vloed van wapens Moskou niet zal dwingen de operatie te beëindigen voordat het zijn doelstellingen heeft bereikt. Het Kremlin heeft ook gewaarschuwd dat de ongekende sancties tegen Rusland, plus de stroom van wapens naar Oekraïne, de aanhoudende oorlog alleen maar zal verlengen.

De Britse minister van Defensie Ben Wallace ontmoet enkele van de nieuwe Oekraïense rekruten tijdens een bezoek aan een trainingskamp in de buurt van Manchester, het Verenigd Koninkrijk, op 7 juli 2022. (VIDEO – Bron: AP)