Bron: Peter Koenig
 op Global Research, 10 Augustus 2019 ~~~ 

Stelt u zich eens voor dat de wereld eensgezind zou opstaan, ziek en moe van de agressieve moordende arrogantie van de Verenigde Staten en haar vazallen, en hun gezamenlijke strijdmacht genaamd de NAVO.. En deze Wereld, onze Wereld, wat er van over is wanneer u Washington en zijn Brusselse bondgenoten ervan aftrekt, zou elke zending van alles dat bestemd is voor de havens van de Verenigde Staten van Amerika onmiddellijk blokkeren; elke zeehaven, luchthaven en transportweg. Hermetisch. Niets zou binnenkomen. Niets, geen eten, geen medicijnen, geen elektronica, geen auto’s – helemaal niets. En er kon niets weggaan. Geen export, geen benzine, geen granen, geen vlees, geen medicijnen en vooral geen wapens. Niets.

En nu, ga nog een stap verder – en stel je hetzelfde voor – precies hetzelfde, een totale en volledige blokkade van Israël – er zou niets binnenkomen, geen voedsel, geen brandstof, geen medicijnen, geen machines en vooral geen wapens – en niets zou vertrekken; een volledige en totale blokkade.

Dit zou natuurlijk volledig illegaal zijn; illegaal en onaanvaardbaar, volgens elk internationaal recht, volgens de normen van het Handvest van de Verenigde Naties, de wetten en richtlijnen voor de mensenrechten – volgens ethische waarden van de menselijke moraal. Zou het niet? – Toch is dit precies wat deze landen doen, al tientallen jaren doen, sancties opleggen om hele populaties te wurgen en te vermoorden tot de dood of onderwerping. De VS met Cuba; Israël met Palestina. En de dwang en wurging gaat onverminderd door.

Het langste embargo is – illegaal, onmenselijk en ronduit crimineel – door Washington opgelegd aan Cuba – 60 jaar. Omdat Cuba het socialisme heeft gekozen als haar staatsvorm en regering. Cuba overleefde en zal nooit toegeven aan de tiran van het noorden.

Nu breiden de VS haar palet van moord met straffeloosheid uit om natie na natie te domineren en te onderwerpen die volgens hun overweging niet voldoende buigen voor het dictaat van hun meesters. Sinds twee decennia wordt Venezuela het doelwit, sinds de voormalige president Hugo Chavez in 1998 democratisch werd gekozen; en Iran, sinds de door de VS opgelegde Shah werd afgezet in 1979 – precies 40 jaar geleden – door de Islamitische Revolutie van Iran. Zowel Venezuela als Iran zijn rijk aan natuurlijke hulpbronnen, vooral koolwaterstoffen maar ook goud, zeldzame aardmetalen en andere edelmetalen en stenen.

In tegenstelling tot wat men zich zou kunnen voorstellen, blijven internationale wereldorganen, zoals de Verenigde Naties en haar zuster- en bijbehorende organisaties, vrijwel zwijgen. Wanneer een ambtenaar op hoog niveau wat goedaardige kritiek op de VS of Israël uitspreekt – het popt een moment op in het ‘nieuws’, dan verdwijnt het weer, alsof het nooit gebeurd is. En inderdaad, er gebeurt niets. Zij – de VS en Israël – gaan door met hun misdaden met straffeloosheid.

Het meest recente is een open verklaring van economische oorlogvoering door Washington, een totaal embargo op Venezuela; het embargo wordt nu veranderd in een marineblokkade. Soortgelijke stappen moeten worden ondernomen voor Iran. Dat betekent letterlijk dat geen merchandise – ongeacht hoe vitaal om te overleven, zoals voedsel en medicijnen, is toegestaan ​​in Venezuela. Drie dagen geleden namen de VS, volkomen illegaal, een vrachtschip in beslag dat voedsel en medicijnen probeerde af te leveren aan Venezuela – in het Panamakanaal, grondgebied dat de VS niet meer bezit of controleert.

Het schip vervoerde sojacakes, waaruit Venezuela voedsel zou produceren. Maakt niet uit, dat de ladingen volledig worden betaald door Venezuela. En dit lijkt nog maar het begin. Schepen die Venezuela verlaten met benzineleveringen aan klantlanden zijn ook het doelwit van blokkering, waardoor de belangrijkste bron van inkomsten van Venezuela, waarop ze van plan is te overleven en voedsel en gezondheidszorg voor haar mensen te bieden, in beslag wordt genomen of gestolen. Dit komt bovenop de meer dan 130 miljard dollar aan totale Venezolaanse activa die door de VS wereldwijd zijn geconfisqueerd – gestolen.

En niemand zegt piep. Bijna. Ja, er zijn een aantal collectieve protesten van solidariteitslanden – zoals belangrijke leden van het Sao Paulo Forum, en meer dan 60 leden van de Non-Aligned Movement (NAM – in totaal 120 leden) die de afgelopen jaren bijzonder actief zijn geworden in verdediging van Venezuela binnen de Verenigde Naties. Protesten en protestverklaringen vinden ook plaats door ALBA-leden, een Latijns-Amerikaanse handelsalliantie (ALBA – Bolivarian Alliance for the Peoples of Our America, 11 leden [Venezuela, Cuba, Bolivia, Nicaragua, Dominica, Ecuador, Antigua en Barbuda, Saint Vincent en de Grenadines, Saint Lucia, Grenada en de Federatie van Saint Kitts en Nevis]).

Maar zeer interessant zijn de huichelaars, degenen die schrijven en schreeuwen dat Venezolanen hongersnood lijden, dat de Maduro-regering haar mensen verwaarloost. Maar deze beschuldigers in valsheid laten de VS en haar vazallen Venezuela wurgen en haar buitenlandse activa stelen, inclusief buitenlandse reserves en goud, voedsel en medische import. Ze zeggen niets, nada, niets. Ze kijken gewoon toe.

Om het compleet te maken, is er een mensenrechtencommissaris, mevrouw Michelle Bachelet, hypocrite-chief, die onlangs op uitnodiging van president Nicolas Maduro Venezuela bezocht voor een mensenrechtenmissie, en die een verwoestend rapport afleverde over de mensenrechten situatie van Venezuela, vol leugens, halve waarheden en regelrechte omissies, zonder met één woord de door de VS geïnspireerde coup-pogingen, de door de VS gefinancierde oppositie en zijn bloedige gruweldaden begaan tegen de Chavista-bevolking, en de wurging en uithongering door de VS en door de VS gedicteerde Europese sancties. Deze Madame Bachelet kwam nu naar voren en veroordeelde de marineblokkade. Super goed. Maar ze kwam niet op tegen het dodelijke embargo van de VS en de Europese Unie. – Welke geloofwaardigheid blijft er over voor de Mensenrechtencommissie? – De wereld kan het zien – het is allemaal gekocht, gedwongen tot onderwerping, net als zoveel andere VN-agentschappen door de Moordenaars BV.

Als we niet oppassen, zullen ze binnenkort de wereld regeren. Gelukkig zijn er Rusland en China – die ook onderworpen zijn aan sancties van de VS en de EU en doelwit van een overname. Maar ze zijn een klein beetje te groot en te sterk voor dit soort spelletjes van het rottende imperium van de VS en haar gehoorzame ratten op het zinkende schip.

En dan de Europese Unie – despoten zoals ze al honderden jaren als kolonialisten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika waren – en blijven in een moderne koloniale rol door hun economische controle over een groot deel van Afrika. Deze EU voert al jarenlang sancties uit tegen Venezuela op bevel van Washington, natuurlijk, wie anders? – Nu veroordelen ze de marineblokkade, maar ze zetten hun routinematige sanctieregime voort.

Volgens een studie uitgevoerd door het Washington DC gevestigde Center for Economic and Policy Research (CEPR), onder begeleiding van Mark Weisbrot, CEPR co-directeur en Jeffrey Sachs, professor economie, directeur, Center for Sustainable Development, Columbia University, New York , hebben de Amerikaanse en EU-sancties ongeveer 40.000 Venezolaanse levens gekost. Dit voornamelijk sinds augustus 2017, toen Washington zijn unilaterale dwangmaatregelen tegen Venezuela en haar staatsoliemaatschappij, PDVSA, escaleerde en hen afsneed van internationale financiële markten.

Ja, de wereld zou genoeg redenen vinden om op te staan, en soortgelijke zee- en luchtblokkades tegen de VS en Israël uit te voeren. Als een aandachttrekker om mee te beginnen, en als dat niet voldoende krachtig is om te ontwaken, moeten dergelijke embargo’s misschien voor langere termijn worden overwogen. Het is illegaal. Maar we leven in een wereld waar internationale wetten niet meetellen – waar wetten hapsnap worden gemaakt door de zelfverklaarde hegemon, de VS van A, en haar symbiotische bondgenoot in het Midden-Oosten, Israël. Dus, waarom niet de juridische, morele en ethische orde weer in evenwicht brengen?

De auteur Peter Koenig is een econoom en geopolitieke analist. Hij is ook een specialist in watervoorraden en milieu. Hij werkte meer dan 30 jaar bij de Wereldbank en de Wereldgezondheids-organisatie over de hele wereld op het gebied van milieu en water. Hij geeft lezingen aan universiteiten in de VS, Europa en Zuid-Amerika. Hij schrijft regelmatig voor Global Research; ICH; RT; Spoetnik; PressTV; De 21e eeuw; Telesur; The Saker Blog, the New Eastern Outlook (NEO); en andere internet-sites. Hij is de auteur van ‘Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed’ – fiction gebaseerd op feiten en 30 jaar ervaring van de Wereldbank wereldwijd. Hij is ook co-auteur van ‘The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance’. Hij is onderzoeksmedewerker van het Centre for Research on Globalization.