Bron: albaciudad 11 september 2020 (SP),
orinocotribune 11 september 2020 (EN) ~~~ 

De Venezolaanse president Nicolás Maduro meldde vrijdag de gevangenneming de dag ervoor van een Amerikaanse burger die spionageactiviteiten uitoefende in de raffinaderijen van Amuay en Cardón in de staat Falcón: “Er is al het bewijs, de foto’s, de video’s. Een sabotageplan bij de El Palito raffinaderij in de staat Carabobo werd tevens ontmanteld.

Hij gaf aan dat de spion als marinier heeft gediend in de CIA-bases (Central Intelligence Agency) in Irak. Hij werd gevangen genomen met zware en gespecialiseerde wapens, grote hoeveelheden contant geld en andere voorwerpen, die zijn doorgegeven aan het Openbaar Ministerie. “Het is al in de fase van schuldverklaring”.

Amerikaanse raffinaderijspion gevangen genomen in Venezuela en sabotageplan ontmanteld…
Bekijk deze video op Youtube.

Hij zei ook dat de minister van Olie, Tareck El Aissami, twee dagen geleden samen met een groep deskundigen en ingenieurs een plan heeft ontdekt en ontmanteld om een explosie te veroorzaken in de El Palito raffinaderij, gelegen in de gemeente Puerto Cabello, in de staat Carabobo. Zij riepen op tot versterking van alle interne en externe veiligheidsmaatregelen en alle processen.

“Het is een wraakactie van het gringo-rijk tegen Venezuela, om te voorkomen dat Venezuela alle oliederivaten, benzine, etc. produceert.” Hij gaf aan dat in de komende dagen meer informatie zal worden gegeven over de vangst en de resultaten daarvan.