Bron: telesurtv 15 mei 2020 (SP) ~~~

De Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken en Justitie, Nestor Reverol, melde donderdag dat er op het Nationale Watersysteem sabotagedaad was gepleegd, die de onderbreking van het pompen van water naar de hoofdstad van het land, Caracas, veroorzaakte.

“Vandaag, donderdag, om 1:00 uur, vond er een sabotage plaats, met name in het Tuy II-systeem, waar bewust een explosie werd veroorzaakt in de besturing van het Taguacita-pompstation, een onafhankelijke gemeente in de staat Miranda, die Tuy II bevoorraadt”, legt de ambtenaar uit.

Hij voegde eraan toe dat deze situatie een brand veroorzaakte in de besturingskabels en de stroomaanvoer met 50 procent beïnvloedde.

“Dankzij het Early Warning System en onze Miranda-staatsbrandweermannen die onmiddellijk handelden, werd voorkomen dat het zich verder verspreidde”, zei Reverol in verschillende berichten die hij op zijn Twitter-sociale-netwerkaccount plaatste.

Hij zei dat de minister van Waterdiensten, Evelyn Vasquez, de voorzitter van Hidrocapital, en ambtenaren van andere instituten aanwezig waren om de relevante onderzoeken uit te voeren.

De minister kondigde aan dat de Venezolaanse president Nicolás Maduro opdracht heeft gegeven tot de goedkeuring van middelen voor het herstel van het systeem.

Hij merkte ook op dat vier gespecialiseerde technische bedrijven in de noodtoestand assisteren, zodat verwacht wordt dat tegen zondag 17 Tuy II in werking zal zijn.

Hij onthulde dat er in totaal 250 watertanks zullen worden ingezet in het hele Zuid-Amerikaanse land, en met name in de hoofdstad Caracas, om in de door de noodsituatie getroffen gebieden te kunnen assisteren.