Bron: Sonja van den Ende 
devend.online 15 december 2023 ~~~ 

Wie een oorlog wil beginnen moet eerst en vooral zijn eigen bevolking zo manipuleren dat het voor die bevolking duidelijk is wie de vijand is en wat voor gruwelijke monsters dat eigenlijk zijn. Ze moeten het hun bevolking duidelijk maken en de oorlog presenteren als onvermijdelijk en er moeten offers worden gebracht, inclusief mensenlevens. Een klassiek voorbeeld is ongetwijfeld de truc met provocaties zoals Afghanistan in 2001, Irak in 2003 en momenteel Oekraïne, en de waarschuwing dat Rusland Europa zal binnenvallen.

Om de bevolking te “informeren” zijn de media en de manier waarop zij de boodschap onder de bevolking verspreiden essentieel. Politieke en economische druk op de grote mediaconcerns en hun werknemers, de journalisten, is cruciaal. Natuurlijk zijn de grote mediaconcerns in het Westen eigendom van de miljardairs van het Westen, zij maken en “breken” oorlogen. Zonder dat zouden er geen oorlogen, geen offers, geen massaslachtingen en vooral geen veroveringen zijn.

Dit wordt gemakkelijker gemaakt door het feit dat de bevolkingen in het Westen al zijn voorbereid op deze manipulaties door middel van onderwijs. Veel Europeanen zijn ervan overtuigd dat zij de goeden zijn, ze hebben immers, volgens deze media en het onderwijs, echte democratie en vrijheid!

Zoals Josep Borrell, de Spaanse sociaaldemocraat die verantwoordelijk is voor het Europees buitenlands beleid, zei: “Europa is de tuin en de rest van de wereld is de jungle”. Het is een ongekende arrogantie, maar de mensen zijn zo geïndoctrineerd dat ze het niet eens zien. Voor hem was bijvoorbeeld het verbieden van de Russische zender RT in de EU hetzelfde als het verdedigen van de persvrijheid. Foto: (Twitter) X

Binnen de EU, de VS en de NAVO hebben mensen het altijd over “de op regels gebaseerde wereld” waar zij natuurlijk bij horen en waar de anderen (die uit de jungle) zich aan moeten houden op straffe van oorlog als dat nodig is. Of op zijn minst sancties, omdat zij de “good guys and girls” zijn (sorry ik vergeet alle geslachten te noemen, die het Westen tegenwoordig lijkt te hebben).

Daarbij vergetend dat zij het zijn die deze regels feitelijk al bepalen sinds minstens de zeventiende eeuw of misschien al eerder. Na vele interne oorlogen in Europa en de VS. Hun onvoorwaardelijke steun aan neonazi’s in Oekraïne en een zionistisch-rechtsextremistische regering in Israël getuigt aan de rest van de wereld, die leeft en regeert volgens hun eigen regels, dat het Westen alle realiteitszin verloren heeft. Het is duidelijk, niet alleen de elites maar ook een groot deel van de bevolking, die is geïndoctrineerd op scholen en universiteiten en natuurlijk de media.

De Nieuwe Wereldorde zonder de Westerse regels

Het feit dat deze “op regels gebaseerde westerse wereld” nu ten einde is, verklaart natuurlijk het gedrag van de voormalige “meesters” en kolonisatoren. Opium naar China sturen is niet meer van deze tijd en Afrika of het Midden-Oosten als een taart verdelen over Europa is ook verleden tijd. Frankrijk heeft onlangs zijn troepen uit Niger teruggetrokken, tot grote woede van president Macron. Landen in het Midden-Oosten, zelfs de rijke olielanden, zijn het Westen beu, hun idiote “groene wereldplan” dat de olierijke landen zoals Saoedi-Arabië of de VAE weer arm zal maken, werd niet met veel enthousiasme ontvangen tijdens de laatste klimaattop in Dubai, COP-28 genaamd.

De historische “maar teleurstellende” COP28 overeenkomst gaat niet ver genoeg in de strijd tegen klimaatverandering, zeggen experts uit het Westen. VAE, Saoedi-Arabië en andere producenten van fossiele brandstoffen vinden het “echt onvoldoende en inadequaat” als we kijken naar de klimaatnoodtoestand.” Foto: Cartoonmovement

De oorlog in Oekraïne, zoals die door het Westen wordt genoemd, wat voor Rusland de Speciale Militaire Operatie (SMO) is, heeft deze geopolitieke verandering in zekere zin versneld. Opeens lijkt het alsof politici in het Westen vrienden willen zijn met wat nu in de Westerse media vreemd genoeg “het Mondiale Zuiden” wordt genoemd. Niet langer de derde wereld (wat toch al een inferieure naam was). Borrell wil opeens zelfs weer vrienden worden met Ankara, Türkiye. Opeens moeten er allerlei excuses worden gemaakt voor het slavernijverleden, niet uit medelijden maar om “goede” vrienden te worden met Afrika en (bijvoorbeeld voor Nederland) met Suriname en de ABC+BES-eilanden, de laatste nog bestaande kolonieen van Nederland.

Maar wat het Westen hier doet, de media en een deel van de bevolking, is gewoon slecht theater, een misleiding die zelfs iedereen in het Mondiale Zuiden doorziet. Het idee dat de rest van de wereld het Westen zou steunen met (Franstalig) Afrika, Oekraïne en nu de slachting in Gaza bleek een zeer ernstige misrekening.

Het verhaal over een “rules-based order” wordt in de Nederlandse media zoals de NRC en de Belgische krant De Morgen als juist verkondigd, maar elders in de wereld wordt het gewoon weggelachen. De invasies van het Westen in Libië, Afghanistan, Irak en Syrië, de Russofobie en de acteur Zelensky en nu Gaza blijken weggehoond te worden voor iedereen die onbevooroordeeld naar de wereld kijkt.

Europa waar velen duidelijk zien hoe het Westen in 2014 een moorddadige staatsgreep in Oekraïne in scène zette, waarna fascistische bendes tegenstanders, vooral Russischtaligen, begonnen te vermoorden. Culminerend in het levend verbranden van ongeveer 50 vreedzame demonstranten in Odessa, het vakbondshuis op 2 mei 2014. Moederdag in Odessa/Moederdag in Odessa – Freesuriyah (wordpress.com)

Nieuws over de tragedie in Odessa of wat er echt is gebeurd in de Donbass wordt in de Westerse media afgedaan als nepnieuws of Russische propaganda afkomstig van de zogenaamde Russische ’trollenfabrieken’ of propagandisten zoals ik zelf word genoemd, terwijl niemand van de Westerse Nederlandse of Belgische (Vlaamse) media hier in Rusland of de Donbass aanwezig is. Het is als een nieuw “ijzeren gordijn” voor hen, dat ze overigens zelf hebben gebouwd. Maar natuurlijk zijn zijn volgens henzelf, dat wil zeggen de Westerse media, de enigen die de waarheid vertellen en indien nodig de lezers moreel begeleiden. En nee, in de Westerse media is er geen censuur of nepnieuws, er zijn alleen mooie analyses en ware feiten, het Westen is immers de enige democratie ter wereld, vertellen ze hun lezers op arrogante wijze.

Neonazi’s in Canada en Groot-Brittannië

De recente verklaring van de nu afgetreden voorzitter van het Canadese parlement Anthony Rota over het incident met oorlogsmisdadiger en voormalig SS-er Yaroslav Hunka, lid van de SS-divisie Galicia-14e Waffen SS Grenadiers, is typerend en alleen omdat het in de openbaarheid kwam (waarschijnlijk heeft iemand deze info gelekt) maakte hij zijn excuses. Yaroslav Hunka was betrokken bij de acties tegen het toenmalige Poolse dorp Huta Pieniacka, waar ergens tussen de 500 en 1200 mensen, inclusief baby’s, in koelen bloede werden vermoord.

“De 14e Divisie van de Oekraïense SS omsingelde het dorp Huta Pieniacka van drie kanten,” verklaarde het rapport aan de Poolse regering in ballingschap. “De mensen werden verzameld in de kerk of doodgeschoten in de huizen. Degenen die in de kerk waren verzameld – mannen, vrouwen en kinderen – werden in groepen naar buiten gebracht, kinderen werden voor de ogen van hun ouders gedood. Sommige mannen en vrouwen werden doodgeschoten op het kerkhof, anderen werden verzameld in schuren waar ze werden doodgeschoten.” De 14e SS Galicia is volgens historici ook betrokken bij andere wreedheden in vier andere Poolse dorpen.

Door de jaren heen hebben sommige Oekraïense Canadezen de 14e SS-divisie Galicië standvastig verdedigd. Ze hebben ten onrechte beweerd dat Oekraïeners die in de divisie dienden dienstplichtig waren, terwijl er in werkelijkheid 80.000 vrijwilligers waren en 13.000 werden geselecteerd. Andere apologeten beweren dat de divisie alleen vocht om Oekraïens grondgebied te beschermen. Ook dit is onjuist.

Het feit dat Hunka in 1944 in de SS zat en ook tegen het Canadese leger vocht, is verloren gegaan voor dit belangrijke deel van de Canadese politiek. Hij nam diezelfde dag nog ontslag. Het is een incident dat perfect typeert hoe politici en de media tegen de feiten aankijken. Maar soms is het zo schokkend dat er af en toe een politicus moet worden opgeofferd en dat het kort in de media verschijnt. En dan verdwijnt het heel snel.

Dit zijn feiten die bekend zijn bij de meeste historici in het Westen (of ze zouden ze moeten weten), maar de nieuwe generatie politici is van een steeds lagere intelligentie en opleiding, dus sommigen hebben geen idee van geschiedenis of politiek.

De op westerse regels gebaseerde wereld is voorbij

Gisteren was er een vraag-en-antwoordsessie (Q&A) met president Vladimir Poetin met het Russische volk en journalisten, dit jaar voor het eerst in twee jaar en het duurde meer dan vier uur. De reden waarom het niet eerder werd gehouden was vanwege de Speciale Militaire Operatie (SMO). President Poetin gaf in de sessie ook zijn visie op de “op regels gebaseerde wereld” en benadrukte dat het een op westerse regels gebaseerde wereld was sinds misschien wel, zoals ik eerder schreef, de zeventiende eeuw of daarvoor.

Hij sprak ook over zijn vroegere vriendschappen of collegialiteit met onder andere Emmanuel Macron of Angela Merkel en zei dat wat hij nu weet, als hij het jaren geleden had geweten, hij hen nooit zou hebben vertrouwd. Westerse politici zijn nooit te vertrouwen, een conclusie die ik kan onderschrijven!

President Poetin wordt in de westerse media van van alles en nog wat beschuldigd, zoals ik al eerder zei. Al zijn het maar roddels waarvan je op afstand kunt ruiken dat ze van de Britse veiligheidsdiensten of hun Oekraïense, Duitse en Amerikaanse collega’s komen. Maar de media zetten dit soort verhalen niet tussen haakjes en onderzoeken ze niet. Mensen realiseren zich niet dat verklaringen geen bewijs zijn. Specialisten van “ver weg” geven ook hun zogenaamde mening, die natuurlijk altijd negatief is. Maar ach, wie heeft er behoefte aan westerse politici of hun propagandapers, waar meer dan de helft leugens zijn? Zeker de Russen niet, de meesten weten dat het pure propaganda is om Russofobie aan te wakkeren!

Topfoto: Foto’s: Getty Images, bewerking: Mirjam©Photo


Gerelateerd (berichten in dit archief):