Bron: Eric Zuesse
SouthFront 13 augustus 2022 ~~~

Dat Obama de oorlog in Oekraïne is begonnen, blijkt duidelijk uit de volgende twee korte video’s:

Klik hier om de Video te starten
Klik hier om de Video te starten

Het feitelijke begin van die oorlog vond plaats kort na 8 februari 2010, toen de Britse Guardian kopte: “Janoekovitsj wordt president nu waarnemers zeggen dat de verkiezingen in Oekraïne eerlijk zijn verlopen”.

Op 2 april 2010 kopte Gallup (de standaardcontractant van de Amerikaanse regering om de Oekraïners te enquêteren): “Oekraïners steunen waarschijnlijk verwijdering NAVO: Inwoners zien NAVO vaker als bedreiging dan als bescherming”, en meldden dat 40% de NAVO zag als “Bedreiging”, terwijl 17% het zag als “Bescherming”. Oekraïners zagen Amerika zeker als een vijandige mogendheid. Ze waren overwegend pro-Rusland.

Op 12 april 2010 had de democratisch verkozen president Janoekovitsj een ontmoeting met de Amerikaanse president in het Witte Huis, waarvoor Obama hem had uitgenodigd, maar Janoekovitsj weigerde Obama’s voorstellen om Oekraïne te laten toetreden tot Amerika’s bondgenootschap tegen het buurland van Oekraïne, Rusland.

Op 2 juli 2010 hielden de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en Janoekovitsj een gezamenlijke persconferentie in Kiev, waar zij zei:

“We bespraken manieren waarop Oekraïne en de Verenigde Staten ons strategisch partnerschap kunnen verdiepen en uitbreiden, door verder te gaan met het werk van de U.S.-Ukraine Strategic Partnership Commission, waarvan ik medevoorzitter ben. … En de Verenigde Staten verwelkomen het besluit van het Oekraïense parlement om buitenlandse militaire oefeningen op Oekraïens grondgebied in 2010 goed te keuren en wij danken Oekraïne en het Oekraïense volk voor hun belangrijke bijdragen aan de NAVO en andere internationale veiligheidsoperaties. … En zoals ik al zei, zijn wij dankbaar voor de bijdragen van Oekraïne aan de veiligheidsinspanningen van de NAVO en andere vredeshandhavingsoperaties in de wereld. En wij zien uit naar de gezamenlijke militaire oefeningen van de VS en Oekraïne. En we steunen ook een relatie met Rusland die in het belang van Oekraïne is en bijdraagt aan wat president Obama het herstel van de betrekkingen met Rusland heeft genoemd.”

Maar tenslotte wees Janoekovitsj de door de VS en de EU voorgestelde alliantie met Oekraïne tegen Rusland af, evenals het voorstel dat Oekraïne toetreedt tot de EU en zijn handel met Rusland opgeeft (beide zijn essentiële voorwaarden om lid te worden van de NAVO en Amerikaanse raketten te ontvangen om aan de grens met Rusland te plaatsen). Hoewel als reden voor het afwijzen van Janoekovitsj in de aan de VS gelieerde “nieuws”-media werd aangevoerd dat hij bondgenoot was van (zijn naaste buur) Rusland tegen Amerika (gewoon een leugen), was de werkelijke reden dat Amerika en de EU de deal hadden opgezet om Oekraïne $160 miljard te laten bloeden die het eenvoudigweg niet had (NL-vertaling: hier in dit archief). De hele deal was geen echte deal, maar slechts een set-up om “Maidan demonstraties” tegen Janoekovitsj aan te wakkeren, die zouden dienen als een dekmantel voor een CIA coup die een rabiaat anti-Russische regering zou installeren in Oekraïne.

De planning van de regering-Obama voor de staatsgreep om Oekraïne te regeren was begonnen in 2011 (nauwelijks nadat Janoekovitsj de aansporingen van Clinton-Obama had afgewezen om zich aan te sluiten bij “het Westen” tegen Rusland). De staatsgreep was gepland op basis van het feit dat Janoekovitsj het aanbod van de EU aan Oekraïne zou afslaan. Janoekovitsj deed dat op 20 november 2013. De door de CIA bewerkte en geschreven Wikipedia beweert dat de “Oekraïense revolutie” (in feite een staatsgreep) begon de dag nadat hij dat deed. Het werd gestart door de “demonstraties op het Maidanplein” in Kiev, en ze “begonnen in de nacht van 21 november 2013 met openbare protesten op Maidan Nezalezhnosti (Onafhankelijkheidsplein) in Kiev.” Daarmee begon het; niet het plan van het Amerikaanse regime om Oekraïne over te nemen. Volgens Wikipedia, en de regering van de VS – diepe leugenaars.

Op 5 december 2013 kopte een pro-Russische nieuwssite, Voltairenet, “Jihadisten controleren menigte bij protesten in Kiev”, en het was waar – dat was onderdeel van het plan van de Amerikaanse regering. Acht dagen later, op 13 december, kopte de neoconservatieve Amerikaanse website The Daily Beast, verslaggever ter plaatse in Kiev: “De strijd om de Maidan: Hoe lang kunnen Oekraïense demonstranten standhouden tegen het tuig van Janoekovitsj?” Die tegenmacht van de democratisch gekozen regering van Oekraïne was ook onderdeel van het plan (om die regering in een kwaad daglicht te stellen). Het woord “misdadigers” verwees daar naar de ordehandhavers van de democratie, en niet naar de door de CIA ingehuurde knokploegen, zowel Oekraïense nazi’s als buitenlandse huurlingen (die niet eens werden genoemd door de ingehuurde “journalist” van de miljardair-eigenaar Barry Diller van de Daily Beast). (En de door de V.S. ingehuurde knokploegen waren barbaars, in het extreme, velen van hen waren er trots op hun nazisme te tonen, dat gericht was tegen etnische Russen – een groot percentage van de Oekraïense bevolking).

Twee delen van Oekraïne die vooral op Janoekovitsj hadden gestemd, braken zich af van Oekraïne: De Krim, en Donbass. Toen begon de burgeroorlog:

16 april 2014, “Een dag van vernedering, als Oekraïens militair offensief stokt, zes pantservoertuigen in beslag genomen”, zoals beschreven door de Kyiv Post, een anti-Janoekovitsj krant. De Donbass-steden Kramatorsk en Sloviansk kwamen in opstand tegen de door Obama opgedrongen nieuwe coupregering.

5 mei 2014, “Oekraïnecrisis: ‘Die fascisten hebben dit meisje vermoord en ze zullen in de hel zijn’“, bericht de Britse pro-omverwerping Telegraph vanuit Kramatorsk “het volk overspoeld in een klimaat van angst” voor de binnenvallende Oekraïense troepen:

“Bij de laatste verkiezingen in 2010 stemde meer dan 80 procent van hen voor Viktor Janoekovitsj, de gevallen president. Hij was immers in de regio geboren en was eerder gouverneur van Donetsk geweest. Bovendien identificeert een grote minderheid van de mensen in dit gebied – bijna 40 procent – zichzelf als etnische Russen.

Toen Janoekovitsj tijdens de revolutie in februari ten val werd gebracht, zagen de aanhangers in zijn geboortestreek dit niet als de verdiende ondergang van een corrupte, autoritaire leider. Sommigen hadden een hekel aan hem gekregen, vooral vanwege de schaamteloze diefstal die het meest in het oog sprong tijdens zijn bewind, maar zelfs zij waren geneigd te geloven dat het moment om zich van hem te ontdoen zou aanbreken bij de verkiezingen in 2015.

De consensus in Donetsk was dus dat de revolutie een staatsgreep was. (…) Laat staan dat de revolutie eigenlijk een echte volksbeweging was, gesteund door grote aantallen gewone Oekraïners, waaronder sommigen in het oosten.”

7 mei 2014, pro-omverwerping Kyiv Post:

“Oekraïense strijdkrachten hebben de afgelopen week terrein gewonnen in de brandhaardsteden Kramatorsk en Sloviansk in Donetsk Oblast, maar regeringsautoriteiten in het algemeen hebben hun greep in de taaie industriële oblast grotendeels verloren … [als gevolg van] de wetteloosheid aangewakkerd door het Kremlin.”

17 mei 2014, anti-coup Internationaal Observatorium van de Oekraïense Crisis:

“Melding dat militanten van neo-nazistische “Rechtse Sector” een groep soldaten (leden van het Oekraïense leger) hebben vermoord in de buurt van Kramatorkaya Starovavarke (Kramatorsk)”, met de vermelding dat “De soldaten [van het binnenvallende leger van Oekraïne in Kramatorsk] geen burgers wilden doden. Dan om middernacht viel een ploeg neo-nazi’s hun aan en vermoordde de soldaten. Dit is hoe de VS-EU de democratie opdringen in Oekraïne!!! Door hun eigen soldaten te vermoorden! En dat alleen maar omdat ze geen burgers wilden doden!!!”

18 mei 2014, “Mortierbeschieting van Kramatorsk” door het leger van Oekraïne op 18 mei 2014 zoals te zien op Youtube.

14 juni 2014, International Business Times:

Kiev’s Slovyansk ‘Anti-Terrorist Operation’ Kills 300 Pro-Russian Separatists“:

“Oekraïense regeringstroepen gaan door met een ‘anti-terroristische operatie’ die volgens Kiev 300 rebellen heeft uitgeschakeld en 500 gewonden heeft gemaakt rond de brandhaardstad Slovyansk. De Oekraïense strijdkrachten gebruikten vliegtuigen, helikopters en artillerie om het machtsevenwicht te veranderen in de strategische stad die rebellen sinds april onder controle hebben. … De Amerikaanse president Barack Obama heeft Porosjenko in Polen ontmoet en noemde hem een “wijze keuze” om het land op zijn pro-Europese koers te leiden. Hij zei dat het land het potentieel heeft om een bloeiende democratie te worden.”

7 juli 2014, U.S. State Department, Washington, DC:

[geen kop noch huidige vermelding op het web, maar door mij hier gearchiveerd].

Daily Press Briefing Index

Maandag, 7 juli 2014

13.23 uur EDT

Briefing: Jen Psaki, woordvoerder …

PSAKI: Nou, een paar updates. Zoals u opmerkte, zagen we in het weekend allemaal berichten dat de Oekraïense regering in staat was om de door Rusland gesteunde separatisten uit de steden Slovyansk en Kramatorsk te verdrijven. De regering is onmiddellijk begonnen met het herstel van de openbare diensten en met het verlenen van bijstand aan de noodlijdende inwoners van die gebieden.

In de steden Donetsk en Luhansk wordt nog steeds gevochten, en de optie van een staakt-het-vuren blijft op tafel liggen. Maar je moet met twee zijn om een staakt-het-vuren in te stellen, en president Porosjenko had dat staakt-het-vuren tien dagen lang en zag geen wederkerige deelname of betrokkenheid van de andere kant. Er zijn dus nog steeds stappen die we de door Rusland gesteunde separatisten en de Russen hebben gevraagd te zetten. Die blijven op tafel liggen.

VRAAG: U zegt dat het om twee partijen gaat, maar het lijkt erop dat uw hele discussie over drie partijen gaat.

PSAKI: Nou, ik denk dat de door Rusland gesteunde separatisten en de Russen aan dezelfde kant staan.

VRAAG: Dus zij – dus u stelt de separatisten gelijk aan Rusland?

PSAKI: Ik denk niet dat ik ze gelijk stel, maar op het gebied van …

VRAAG: In het kader van – in het kader van dit, denkt u dat de — Rusland die ja zegt tegen een staakt-het-vuren hetzelfde is als de separatisten die ja zeggen tegen een staakt-het-vuren?

PSAKI: Nou, we hebben lang het gevoel gehad dat ze een sterke invloed hebben op de acties van de Russische separatisten, en er is meer wat ze kunnen doen om invloed uit te oefenen.

Juist. Juist, maar het ding is – is dat zij ja hadden gezegd, nietwaar? Ik bedoel, de Russen hadden het gesteund; Poetin had het gesteund. Maar u denkt niet dat die boodschap – of dat ze genoeg hebben gedaan om de separatisten te beteugelen in hun strijd tegen de Oekraïense regering, toch?

PSAKI: Correct.

VRAAG: Klopt dat – dus dat zou betekenen dat het staakt-het-vuren van drie kanten moet komen, want u heeft de separatisten nodig om mee te doen, en u denkt dat dat niet zal gebeuren tenzij Moskou zegt “doe het”, toch?

PSAKI: Nou, ik ben nog steeds – mijn mening is twee kanten. We kunnen van mening verschillen over de vorm van de –

VRAAG: Ik bedoel maar – of het een driehoek of een lijn is, weet ik niet.

PSAKI: Driehoek of een lijn, ja.

17 augustus 2014,Ondervraging van een Oekraïense krijgsgevangen dienstplichtige – ENG SUBS”, youtube (https://youtu.be/drrqMcH2xMo?t=350), fragment uit het interview van de Donetsk-Lugansk militie met een Oekraïens-leger dienstplichtige, de 24-jarige soldaat Juri Petrowich Smyk, wiens batterij mannen “in een nauwe omringing” verstrikt raakte, en zo door de Donetsk-Lugansk (anti-coup) troepen gevangen werden genomen:

“U vermeldde voorafgaand aan deze opname dat gewonde soldaten levend begraven werden. Waar gebeurde dat? Dat was in de buurt van Krasny Terrikon. Ze huurden een oude man in, een plaatselijke bewoner, die een graafmachine gebruikte om een stortplaats te graven. Daarna werden de gewonden [Donetsk-Lugansk militieleden] daar gedropt. En ze werden begraven, toch? Ja. De stortplaats werd opgevuld, en een tank cirkelde er daarna overheen. Misschien om er zeker van te zijn dat ze diep begraven waren. De echte verliezen van de 72e Brigade zijn nooit bekend gemaakt. Ze spraken van ongeveer honderd man, maar in werkelijkheid werd de hele Brigade uitgeroeid, buiten degenen die zich overgaven. Dus u herinnert zich niet de exacte naam van het dorp of de nederzetting of stad waar dit gebeurde? Nee. Ik herinner me alleen iets met ‘Krasny’. Misschien Krasnodon? Nee, nee, nee. Of misschien de nederzetting Krasnoje? Nee. Noch Krasnodon, noch Krasnoje, noch Krasnopartisansk. Wat is er met jullie uitrusting gebeurd? Voor zover ik weet, is die opgeblazen voor we ons terugtrokken. U was er niet meer bij? Ja, dat was ik wel. Heb je ouders? Ik heb een vader. Ik heb een vader en een zus. Dat is alles. Je zei dat je vrouw en kinderen hebt. Ik ben gescheiden. Ik heb een dochter, 1 jaar en 3 maanden. Zijn de nabestaanden [in Donetsk en Lugansk] geïnformeerd over de [militie] slachtoffers? Nee.”

Oktober 2014, “How Our People Do Their Extermination-Jobs In Ukraine“, artikel door mij gebaseerd op een recent opgenomen (22 oktober 2014) video die laat zien waar soldaat Smyk op doelde, of anders iets wat er sterk op lijkt:

Hieronder een video van “onze kant” in de Oekraïense burgeroorlog die een deel van het uitroeiingsplan van de Oekraïense minister van Defensie, Mikhail Koval, uitvoert, dat door hem zonder blikken of blozen werd beschreven vlak na een persconferentie.

Op 11 juni plaatste een “Anti-Maidan” dwz. anti-etnische zuiveringssite, fragmenten op youtube van niet eerder gepubliceerde verklaringen van Koval tijdens een persconferentie, die wellicht onmiddellijk volgden op de privé-ontmoeting van de minister van Defensie op 4 juni met top NAVO-functionarissen, die zijn plan goedkeurden. Deze youtube was getiteld “Staatssecretaris van Defensie [Mikhailo Koval] Over Concentratiekamp voor Oost-Oekraïense bevolking.

Hij was daar te zien terwijl hij zei:

“Er zal een grondige zuivering van de mensen zijn. Er zullen speciale maatregelen worden getroffen om mensen te filteren. We zullen mensen uitfilteren, ook vrouwen, die banden hebben met het separatisme, die misdaden pleegden op Oekraïens grondgebied, misdaden die verband houden met terroristische activiteiten. We beschikken over veel informatie hierover en we hebben een formidabel kader om dit te bestrijden, en de respectieve machtsstructuren zullen deze operatie uitvoeren. Overigens is dit een serieuze zaak, waarbij daadwerkelijk mensen naar andere regio’s zullen worden overgebracht.”

De mensen in de video hieronder waren niet “hervestigd in andere regio’s.” In plaats daarvan behoorden zij tot degenen die onmiddellijk moesten worden afgehandeld. Ze werden ’s nachts in een greppel gedwongen en doodgeschoten. Vermoedelijk werd er toen onmiddellijk vuil over hen heen geduwd (of over hun lijken, voor degenen die dood waren).

Hier is die video. De interessante achtergrond van hoe deze video op het web terechtkwam, in plaats van te worden opgeslagen in een boekhouding van het Oekraïense leger ter controle dat de daders hun werk hadden gedaan en moesten worden betaald voor de mensen die zij hadden afgevoerd, en voor de lijken die zij hadden geproduceerd en vermoedelijk begraven, voor de Oekraïense regering, wordt goed uitgelegd op de hieronder gelinkte site. Het zal hier worden gepresenteerd, met volledige eerbiediging van hen en van iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat deze informatie openbaar werd op liveleak, youtube, en andere sites, hoewel die personen om begrijpelijke redenen anoniem zijn. Hier, dan, dat is (met de gecorrigeerde typfout):

“Oekraïense fascisten executeren lokale bevolking die sympathiseert met Donetsk Volksrepubliek – video”

Door Lviv | 23 oktober 2014

Auto met gemonteerde videocamera die toebehoorde aan leden van Oekraïens straf nationalistisch bataljon werd eerder deze week door zelfverdedigingstroepen van de Volksrepubliek Donetsk buitgemaakt. Op een deel van de video is te zien hoe Oekraïense radicalen verschillende lokale bewoners meenemen naar een groot gat in de grond in een bosrijke omgeving, de lokale bewoners in het gat laten stappen en hen vervolgens neerschieten.

En hier is die video op LiveLeak.com (de hier getoonde scène is slechts een fragment ervan, waarop te zien is hoe het ontvangstteam de vrachtwagen vol slachtoffers naar de greppel leidt):

http://www.liveleak.com/view?i=3f9_1413978229

Die titel is volledig correct: deze eenheid heet het “Donbass Punishers Battalion,” en de slachtoffers die in de greppel worden gegooid zijn allen gekleed in burgerkleding, niet gekleed zoals soldaten zijn.

Op 22 oktober 2014, slechts enkele maanden na de coup van februari 2014, meldde het Russische Tass dat uit een peiling onder Oekraïners nu bleek dat “het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne 53,4% van de stemmen zou krijgen, een derde van de Oekraïners (33,6%) zou er tegen zijn.” Dus: de staatsgreep heeft de Oekraïeners blijkbaar overgehaald van tegenstanders van de NAVO naar voorstanders. De staatsgreep was een geweldig succes voor Obama.

Er was veel geld in deze operatie gestoken. Bijvoorbeeld:

In 2013 hield Gallup ALSO een peiling in Oekraïne, en kopte op 14 maart 2013: “Before Crisis, Ukrainians More Likely to See NATO as a Threat: West- en Centraal-Oekraïne warmer voor NAVO dan Oost-Oekraïne,” en meldde dat uit hun peiling onder duizend Oekraïners, gehouden van 27 juni tot 31 juli 2013 (kort voordat Janoekovitsj het aanbod van de EU afwees), bleek dat 29% de NAVO nog steeds als een “Bedreiging” zag, en 17% als een “Bescherming” van de Oekraïners. Ook: de Amerikaanse regering huurde Gallup in om duizend Oekraïners te ondervragen van 27 augustus tot 9 september 2013, en Gallup ontdekte dat terwijl in de peilingen van Gallup in 2012 iets meer Oekraïners er de voorkeur aan gaven dat Oekraïne zich aansloot bij het Russische handelsblok “Customs Union” {Douane-Unie} dan bij het Amerikaanse handelsblok “Europese Unie”, de Oekraïners in 2013 overschakelden naar een kleine meerderheid die de voorkeur gaf aan de EU boven de douane-Unie (wat het succes bevestigt van de propaganda-operatie van de regering-Obama). Toen, vlak voor de Maidan ‘pro-democratie’ demonstraties ( ontwikkeld in de Kievse Amerikaanse Ambassade), kopte de Wall Street Journal op 12 november 2013, “Poll Finds Ukrainians Favor EU Pact: Support for a Competing Deal with Moscow Collapses“, en meldde dat: “Uit de peiling van GfK Oekraïne bleek dat 45% voorstander was van het associatieverdrag met de EU, terwijl slechts 14% zei dat ze zich bij Wit-Rusland en Kazachstan wilden aansluiten in een door Rusland geleid economisch blok dat de douane-unie wordt genoemd.”
Het plan om Janoekovitsj in de val te lokken liep op rolletjes. Janoekovitsj had pas op het laatste moment vernomen dat Oekraïne 160 miljard dollar aan nieuwe schulden zou moeten aangaan om ja te kunnen zeggen tegen de EU, maar tegen die tijd waren de Oekraïners plotseling sterk in het voordeel van aansluiting bij de EU omgeslagen.

Dit zijn de hoogtepunten van de achtergrond van de Oekraïense oorlog, een operatie die in de voorbereidingsfase begon, bijna zodra Janoekovitsj in 2010 werd verkozen.

Tot op de dag van vandaag, nadat Rusland Oekraïne op 24 februari 2022 was binnengevallen om zichzelf te beschermen tegen, en mogelijk terug te draaien wat Obama had gedaan, zijn enkele onafhankelijke westerse journalisten naar Donbass gegaan om verslag uit te brengen van wat de mensen daar vinden van wat er nu in en met Donbass gebeurt, maar deze journalisten worden door hun thuisregeringen belaagd en door die regimes als “propagandisten” afgeschilderd omdat ze dat doen, en worden bedreigd met jarenlange gevangenisstraffen als ze naar hun thuislanden terugkeren.

Hier is een uitstekend video-interview met zo’n journalist:

Klik hier om de Video van het interview te starten

“VIDEO: Duitsland criminaliseert journalist voor onthullen Oekraïense oorlogsmisdaden”

MAX BLUMENTHAL, 13 JULI 2022

Onafhankelijke in Donetsk gevestigde journaliste Alina Lipp uit Duitsland geeft details over haar vervolging door de Duitse staat wegens het schenden van nieuwe communicatiecodes door haar verslaggeving in de Volksrepubliek Donetsk.

Als enige Duitse verslaggeefster ter plaatse in Donetsk heeft Lipp onthuld dat Oekraïense troepen burgers beschieten, een kraamkliniek aanvallen, mijnen leggen in havens, en een graanschuur vol met maïs voor de export bombarderen. Ze riskeert drie jaar gevangenisstraf als ze terugkeert naar haar thuisland.

Op 22:00 in die video worden de financiers getoond van een dekmantelorganisatie van Amerikaanse en geallieerde miljardairs om het Duitse publiek te misleiden, het “Instituut voor Strategische Dialoog“, en hier zijn de financiers – de mensen die dit massale misleiden van het publiek financieren:

ISD, op hun website: https://www.isdglobal.org/partnerships-and-funders/

Financiers (2018 – heden)

Stichtingen:

 • Bill & Melinda Gates Stichting
 • Britse Raad
 • Stichting Investeringsfonds voor Kinderen (CIFF)
 • Europäisches Forum Alpbach
 • Gemeinnützige Hertie Stiftung
 • Stichting Gen Next
 • Stichting Hirondelle
 • Internationaal Republikeins Instituut (IRI)
 • Mercator Stichting Duitsland
 • Mercator Stichting Zwitserland
 • Nationaal Democratisch Instituut
 • Omidyar Groep
 • Open Society Stichtingen
 • Robert Bosch Stichting
 • Instituut voor de Vrede van de Verenigde Staten
 • Judith Neilson Instituut

Regeringen en multilaterale organisaties:

 • Australisch ministerie van buitenlandse zaken en handel (DFAT)
 • Australisch ministerie van Binnenlandse Zaken
 • Centrum voor onderzoek en bewijsvoering inzake veiligheidsbedreigingen (CREST)
 • Raad van Europa
 • Deens ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Deens ministerie van Immigratie en Integratie
 • Department of Premier & Cabinet, Victoria, Australië
 • Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Nederlands ministerie van Binnenlandse Zaken
 • Europese Commissie
 • Finse Ministerie van Binnenlandse Zaken
 • Duits federaal agentschap voor burgerparticipatie
 • Duits Federaal Ministerie van Buitenlandse Zaken (Auswaertiges-Amt)
 • Duits ministerie van Justitie en Consumentenbescherming (BMJV)
 • Wereldwijde Zaken Canada
 • Wereldwijde Coalitie ter Verslaving van Daesh/ISIS
 • Internationale Organisatie voor Migratie (IOM)
 • Bureau van de burgemeester van Londen voor politie en misdaadbestrijding (MOPAC)
 • Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nederland
 • Nieuw-Zeelands ministerie van Binnenlandse Zaken (DIA)
 • Noors ministerie van Kinderen en Gezinnen (MCF)
 • Noors ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Noors ministerie van Justitie en Openbare Veiligheid
 • Ofcom
 • Openbare veiligheid Canada
 • Zweedse Dienst voor civiele rampen (MSB)
 • Zweeds ministerie van Integratie
 • Zweeds ministerie van Justitie
 • Zwitsers Federaal Ministerie van Buitenlandse Zaken (FDFA)
 • UK Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO)
 • Ministerie van Binnenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk
 • Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO)
 • VN-Bureau voor Terrorismebestrijding (UNOCT)
 • Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP)
 • VS Ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS)
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS

Particuliere sector

 • Audible
 • Facebook
 • GIFCT
 • Google
 • Google.org
 • Jigsaw
 • Microsoft
 • Spotify Safety Advisory Council
 • YouTube

In dit video-interview van Lipp, door Blumenthal, worden ook de volgende twee rapporten van NBC News getoond en besproken:

“Russische propaganda geholpen door pro-Kremlin inhoudmakers, volgens onderzoek” (NBC)

Uit een rapport van het Instituut voor Strategische Dialoog blijkt dat de makers, die video’s maken in verschillende talen, tot bloei zijn gekomen sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen.

8 juni 2022:

“Onder het dozijn meest invloedrijke westerse propagandisten die door ISD zijn geïdentificeerd, is Alina Lipp, een Duitse maker die beweert dat het steunen van Oekraïne verwant is aan het steunen van het nazisme en rapporteerde dat Oekraïners een valse vlag bloedbad hebben aangericht in een kraamkliniek in Mariupol. Lipp’s aanhang (vooral op Telegram, maar ook YouTube) groeide van ongeveer 2.000 in februari tot meer dan 160.000 in mei. Lipp heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.”

“Duitse tv toont nazi-symbolen op helmen van Oekraïense soldaten” (NBC)

In een ZDF-reportage over het broze staakt-het-vuren in Oost-Oekraïne werden beelden getoond van soldaten die gevechtshelmen droegen met SS-insignes en hakenkruizen.

9 september 2014:

“Duitsers werden maandagavond geconfronteerd met beelden van het duistere verleden van hun land, toen de Duitse publieke omroep ZDF in haar avondnieuwsuitzending video’s toonde van Oekraïense soldaten met nazi-symbolen op hun helmen. … De video werd vorige week in Oekraïne opgenomen door een cameraploeg van de Noorse omroep TV2.” De soldaten werd gevraagd “of het bataljon fascistische neigingen had,” en “Het antwoord was: absoluut niet, we zijn gewoon Oekraïense nationalisten,” ook al was het hakenkruis dat op de helmen was aangebracht precies hetzelfde rood, wit en zwart, een dat het officiële insigne was van de Duitse nazi-partij, in het geheel niet Oekraïens. Dat is wat Obama steunde; het zijn de voornaamste proxy-strijdkrachten van het Amerikaanse regime die de VS inhuurde voor die staatsgreep van 2014.

Nog zo’n onafhankelijke buitenlandse journalist in Donbass is Graham Phillips, uit Groot-Brittannië, die zegt dat:

“de Britse autoriteiten in feite de Britse wet hebben afgeschaft om mij te straffen. Dat wil zeggen dat ze een precedent hebben geschapen dat als je werk de regering niet bevalt, ze je kunnen straffen als een crimineel. Vergis je niet, sancties zijn een criminele straf als ze worden toegepast op je eigen burgers – ik ben momenteel in Donbass, maar wat moet ik doen als ik terugkom in het Verenigd Koninkrijk zonder toegang tot een van mijn bankrekeningen, wat dan ook? Hoe kan ik zelfs voedsel kopen? Hoe kan ik mezelf verdedigen in de rechtbank tegen alle onbetaalde schulden die ik niet kon betalen omdat mijn rekeningen bevroren waren? Hoe kan ik het me veroorloven om naar de rechtbank te reizen? De Britse regering maakt korte metten met alle principes van de Magna Carta van 1215, waarin staat dat elk Brits onderdaan het recht heeft op een proces voordat hij wordt gestraft, en dat hij voor onschuldig wordt gehouden totdat het tegendeel is bewezen. Ze hebben me net verteld dat ik schuldig ben aan … reportages die ze niet leuk vinden, en daarvoor proberen ze me berooid te maken, me te vernietigen.”

Hier bespreekt en toont Phillips de unanieme veroordeling van het Britse parlement tegen hem als zijnde een “oorlogsmisdadiger” voor het doen van het soort werk dat echte journalisten doen, en dat de Britse “journalisten” niet doen.

Een ander geval is de Amerikaan Patrick Lancaster ( hier besmeurd door de vice-dot-com van de miljardairs). Een ander geval is Eva Bartlett, uit Canada.

Geen enkele miljardair zal toestaan dat zijn ‘nieuws’-media zulke mensen in dienst neemt. (En kijk eens wat eerlijke verslaggeving heeft gedaan met de carrières van Glenn Greenwald, Mark Ames, Seymour Hersh, en andere verslaggevers die weigerden te buigen voor het regime. Ze zijn nu allemaal “onafhankelijk”. Maar het publiek is nog steeds geabonneerd op de ‘nieuws’-media van de miljardairs, die in plaats daarvan allemaal geboycot zouden moeten worden en geconfronteerd zouden moeten worden met demonstranten bij de ingang van deze bedrijven, vanwege hun opgedrongen bedrog door hun ingehuurde ‘journalisten’).

Het is duidelijk dat de operatie die Obama begon vrijwel onmiddellijk nadat Janoekovitsj in 2010 democratisch tot president van Oekraïne werd verkozen, sindsdien is uitgemond in een burgeroorlog daar, en uiteindelijk heeft geleid tot een definitieve reactie van Rusland om de dreiging voor zijn eigen nationale veiligheid weg te nemen, die het regime van de VS, met de hulp van zijn vazalstaten in Europa, in Oekraïne hebben opgezet. Obama begon de oorlog in Oekraïne. Het begon achter de schermen, bijna zodra Janoekovitsj daar werd gekozen. Vanuit het standpunt van het Amerikaanse regime was het een succesvolle operatie, maar Rusland probeert die nu terug te draaien.

Sinds het begin was deze oorlog in feite een oorlog tussen Amerika en Rusland, maar dan een oorlog die gevoerd wordt op de slagvelden van Oekraïne. Trump weigerde het af te blazen, en Biden probeert het te laten escaleren om Obama’s succes daar te behouden en uit te breiden – een succes waar Biden, als Amerika’s vicepresident, zelf aan had meegewerkt, voor Obama, en voor de miljardairs die zij dienen.

Alle met de VS geallieerde miljardairs en hun profit en non-profit ondernemingen ondersteunen en huren agenten in om de leugens van hun regime te promoten en hun publiek te misleiden om op politici te stemmen die dit beleid zullen uitvoeren: het establishment in elk van deze landen – de agressor-landen van de wereld – staat vrijwel voor 100% achter dit kwaad, en steunt het onophoudelijk, in twee kampen. Deze agenten, namens de miljardairs, worden beloond, door de miljardairs, voor hun diensten.

Iedereen die nog niet op de hoogte is van het soort dingen die hier gedocumenteerd zijn, is geabonneerd op nep ‘nieuws’-media, waarvan geen enkel dit artikel zal publiceren (hoewel het gratis wordt aangeboden aan alle Engelstalige nieuws-media). Stuur het daarom alstublieft door naar al uw vrienden, zodat zij ook weten wat u weet (en dan kunt u het met hen bespreken – of tenminste met degenen onder hen die open van geest zijn). Want in de landen van de VS en de geallieerden wordt al deze informatie systematisch achtergehouden.
En zou de informatie die hier wordt gegeven niet op zijn minst een aanvulling moeten zijn op de leugens die worden gefinancierd, zelfs als het die leugens misschien niet (maar hopelijk wel) kan vervangen? Tenslotte zetten mensen als Lipp, en Lancaster, en Bartlett, en anderen, letterlijk hun eigen leven op het spel, om deze waarheden te vinden en door te geven, aan mensen die ze niet te horen krijgen – mensen die deze feiten niet mogen kennen, en deze bronnen niet mogen zien.

Als dit een andere wereld is, dan is dat omdat het de echte wereld is, en omdat datgene wat gefinancierd wordt, dat niet is.


Update Openbaararchief: Ook de Nederlandse Journaliste Sonja van en Ende wordt bedreigd en besmeurd. Hier is wat ze er zelf over meldt:

Red: Veel was er te doen, over mij in de Nederlandse en Belgische media. Ik ben een complotdenker, voorheen al een COVID wappie en natuurlijk betaald door de Russen om propaganda te verspreiden. Mijn contributie op de Wereldmorgen, een Belgische site, is zonder opgave van redenen gestopt, mijn bijdragen over de loop van vele jaren verwijderd. Knack en VRT nemen “fake” nieuws artikelen van de KRO-NCRV over die beweren dat alles wat ik hier gehoord en gezien heb “nep “nieuws is. Droevige situatie, persvrijheid is niet meer in Europa!

Hoe Rusland complottheorieën tot in de Vlaamse huiskamers krijgt: VRT NWS onderzocht 3 miljoen berichten op Telegram | VRT NWS: nieuwsHoe westerse complotdenkers zich voor de kar van de Russen laten spannen (knack.be)

Ze schref dit bovenaan haar tweededige serie over de herkomst van het coronavirus dat verschillendecovid-19 epidemien veroorzaakte:

Dit artikel is bijzonder interessant voor de herkomst van COVID-19, de verslaggeving is gebaseerd op documenten en briefing van het Russische Ministerie van Defensie en hun bevindingen in de “bevrijde “gebieden in de Donbas, DPR en LPR!

Het Russisch ministerie van Defensie heeft nieuwe informatie over Amerikaanse biologische wapens gevonden in de bevrijde gebieden COVID -19 deel 1” en “(idem) deel 2