Bron: moonofalabama 11 oktober 2022 ~~~

Vandaag gaat de Russische aanval met raketten en drones op de Oekraïense infrastructuur door. Gisteren plaatste moonofalabama 25 krantenkoppen die de afgelopen 7 maanden voorspelden dat Rusland binnenkort “zonder raketten zou komen te zitten“.

Om te lachen: Het ‘copieer’ mechanisme na de 200+ raketten en drones van gisteren is precies hetzelfde dat ik had ontkracht:

Dmitri Alperovitch @DAlperovitch – 14:48 UTC – 10 okt 2022.

Hoe verschrikkelijk vandaag ook was voor Oekraïne, het sprankje goed nieuws hier is dat Rusland dit tempo van raketlanceringen waarschijnlijk niet kan volhouden. Het is veelzeggend dat ze dit tempo van langeafstandsvuren sinds het begin van de oorlog niet meer hebben gehad.

De NY Times liegt:

Met burgeraanvallen geeft Poetin de hardliners wat ze willen.

“Burgeraanvallen” terwijl, zoals de NYT zelf meldt, gisteren bij meer dan 200 raket- en drone-aanvallen slechts 14 doden en minder dan 100 gewonden vielen:

De aanvallen doodden ten minste 14 personen en verwondden tientallen anderen, terwijl talloze anderen in steden in Oekraïne doodsbang werden gemaakt door tientallen inkomende raketten die uitdrukkelijk op civiele infrastructuur waren gericht.

Hoeveel daarvan werden gedood door missers van de Oekraïense luchtverdediging is niet bekend. Het is triest dat in een oorlog mensen omkomen, maar soms is dat onvermijdelijk.

Het Oekraïense leger heeft veel meer burgers gedood door zijn artillerieaanvallen op de stad Donetsk. In 2003 doodde de Amerikaanse ‘shock and awe’ in Bagdad minstens 10.000 mensen. Israël doodt honderden burgers bij elk van zijn frequente aanvallen op Gaza. Rusland vermijdt duidelijk om burgers te doden, maar wordt er toch van beschuldigd.

Wie doodt echt Oekraïense burgers?

Max Blumenthal @MaxBlumenthal – 6:23 UTC – 10 okt 2022

“We hebben geen tijd om ze in de gevangenis te stoppen. Ze zijn verdwenen… ergens”
Een lokale ambtenaar grapt over het afslachten van pro-Russische burgers van Oekraïne in door Russische troepen ontruimde steden
De mensenrechtenindustrie mag dit natuurlijk niet erkennen.

Geciteerde Tweet
Анатолий Шарий @anatoliisharii – 18:50 UTC – 9 oktober 2022

Een districtsafgevaardigde uit Oekraïne schept op tegenover een aan Zelensky gelieerde zender “journalist” hoe ze veel Oekraïners hebben gedood die ze als “vijandelijke agenten” beschouwden. “Deze mensen zijn verdwenen”. Het is leuk voor hen. Ingesloten video

Oekraïners vervalsen hun moorden op burger “collaborateurs”:

Oorlogsmisdaden – Rapport Dreizin

Rusland had tot nu toe ook vermeden om belangrijke Oekraïense infrastructuur te treffen. Gisteren legde zijn president Vladimir Poetin uit waarom het dat moest veranderen. De moord op Dugina, sabotageaanvallen binnen Rusland, het vernietigen van Nord Stream 2 door de NAVO en de aanval op de brug van Kerch hebben het beeld veranderd:

De president hield een briefing met de permanente leden van de Veiligheidsraad, via videoconferentie.l – Kremlin


Zo heeft het regime in Kiev zich door zijn optreden feitelijk op hetzelfde niveau geplaatst als internationale terroristische groeperingen, en wel met de meest verfoeilijke daarvan. Dergelijke misdaden kunnen niet langer zonder vergelding blijven.

Op voorstel van het ministerie van Defensie en in overeenstemming met het plan van de Russische generale staf is vanochtend een massale aanval met langeafstandsprecisiewapens vanuit de lucht, vanaf zee en vanaf het land gelanceerd tegen Oekraïense energie-, militaire en communicatievoorzieningen.

In geval van nieuwe pogingen om terroristische aanslagen op ons grondgebied te plegen, zal de reactie van Rusland hard zijn en in verhouding staan tot de bedreigingen voor de Russische Federatie. Niemand mag daaraan twijfelen.


Kit heeft een mooie primeur:

Kit Klarenberg @KitKlarenberg – 18:25 UTC – 10 Oct 2022

Nu, dit is behoorlijk groot. Ik adviseer je om het volledig te lezen. Maar in het kort: “gedurfde” plannen voor het vernietigen van #KerchBridge opgesteld op verzoek van de beruchte Britse militaire spook Chris Donnelly, precies op het moment dat Londen in april dit jaar vredesbesprekingen tussen Rusland en Oekraïne saboteerde.
EXPOSED: Voordat Oekraïne de Kertsj-brug opblies, beraamden Britse spionnen dit – Grayzone

MoA heeft Donnelly en zijn Institute for Statecraft eerder ontmaskerd:

Het “Integrity Initiative” – Een militaire inlichtingenoperatie, vermomd als liefdadigheid, om de “Russische dreiging” te creëren.

Realisme slaat toe:

Geloof het verhaal over Oekraïne niet – American Conservative

De westerse partijlijn over een worstelend Rusland en een veerkrachtig Oekraïne gaat voorbij aan de harde realiteit.

Whitney citeert de rapporten van de OVSE zonder vermelding van het MoA, dat ze voor het begin van de oorlog behandelde:

Sommigen van ons denken niet dat de Russische invasie “agressie” was. Dit is waarom. – M. Whitney / UNZ