Bron: Al Mayadeen 1 november 2022 ~~~

Zakharova eist uitleg van Londen.

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova heeft verklaard dat de wereld moet weten wat de tekst “Het is gedaan” betekende van de Britse premier Liz Truss aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, na de aanslagen op de Nord Stream pijpleidingen in de Oostzee.

Kim Dotcom – de oprichter van Megaupload, een website voor het delen van bestanden, tweette dat Truss haar iPhone gebruikte om een bericht naar Blinken te sturen met de woorden “Het is gedaan” na de ontploffing van de pijpleiding. Volgens hem weet de Russische inlichtingendienst dat het Verenigd Koninkrijk achter de sabotage zat omdat het bericht bekend is bij de Russische inlichtingendiensten.

“Ik wil het antwoord van Londen weten op de volgende vraag: “Heeft de Britse premier Liz Truss onmiddellijk na de ontploffing van de Nord Stream-pijpleiding een bericht gestuurd naar de Amerikaanse staatssecretaris Antony Blinken met de boodschap “Het is gedaan?”” schreef Zakharova in haar Telegram kanaal, en zei verder dat miljoenen over de hele werel

d wachten op een antwoord, en dat ze het recht hebben om te weten welke rol de Engelsen hebben gespeeld in de enscenering van de aanval.

Rusland beschuldigt Britse Royal Navy

Vorige week onthulde het Russische ministerie van Defensie dat de Britse Royal Navy betrokken was bij de aanval op Nord Stream.

In een verklaring zei het ministerie: “Volgens de verkregen gegevens namen vertegenwoordigers van de Britse marine deel aan het plannen, organiseren en uitvoeren van de terroristische daad in de Oostzee op 26 september 2022, om de Nord Stream-1 en Nord Stream-2 gaspijpleidingen op te blazen.”

Vorige maand zei bovendien een woordvoerder van de exploitant van de pijpleiding, Sergei Kupriyanov, dat er in november 2015 een NAVO destroyermijn was ontdekt rond de Nord Stream 1 aardgaspijpleiding.

Kupriyanov herinnerde eraan hoe de NAVO destijds beweerde dat het apparaat verloren was gegaan tijdens oefeningen in de regio. Hij benadrukte ook hoe het apparaat werd weggetrokken door de Zweedse strijdkrachten, die het vervolgens onschadelijk maakten.