Bron: telesur 21 november 2021 ~~~

“Het is een overwinning voor het gewone volk, het nobele volk van Venezuela, dat een wrede oorlog heeft doorstaan”, benadrukte president Nicolas Maduro.

De voorzitter van de Nationale Kiesraad van Venezuela (CNE), Pedro Calzadilla, meldde een opkomst van 41,80 procent bij de Subnationale verkiezingen van zondag.

Na 90,21 procent van de stembiljetten te hebben geteld, bevestigde Calzadilla opnieuw dat de verkiezingen in een vreedzame sfeer zijn verlopen.

De kandidaten van de Verenigde Socialistische Partij van Venezuela (PSUV) staan in 20 van de 23 deelstaten aan de leiding in de gouverneursrace.

Ondertussen hebben de kandidaten van de oppositiecoalitie United Democratic Table (MUD) een voorsprong verworven in de deelstaten Cojedes en Zulia. De andere gouverneurspost voor de oppositiesectoren in de deelstaat Nueva Esparta is in handen van de partij Neighbors Force ( (FV).

“Niets heeft het verkiezingsproces verstoord … Internationale waarnemers bewegen zich vrij door het hele land om het verkiezingsproces te controleren… Het is een overwinning voor het gewone volk, het nobele volk van Venezuela, dat een wrede oorlog heeft doorstaan”, benadrukte president Nicolas Maduro.

Meer dan 21.000.000 Venezolanen werden opgeroepen om hun stem uit te brengen voor de verkiezing van 23 gouverneurs, 335 burgemeesters, 253 wetgevers en 2.471 raadsleden.

De CNE heeft certificaties afgegeven aan meer dan 300 internationale waarnemers uit 55 landen en instellingen zoals de Europese Unie (EU), de Verenigde Naties (VN) en het Carter Center.

Bijna 70.000 kandidaten van alle politieke stromingen in de Zuid-Amerikaanse natie namen deel aan de verkiezingen. Zij vertegenwoordigden 37 nationale politieke partijen en 43 regionale organisaties.

Topfoto: Een man brengt zijn stem uit, Caracas, Venezuela, 21 november 2021. | Foto: Twitter/ @ALBATCP