Bron: ultimasnoticias 21 april 2021 (SP) 
orinocotribune  21 april 2021 (EN) ~~~

Een samenzwering die in 2019 plaatsvond en waarbij de toenmalige gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, en de Britse minister van Staat voor Amerika, Alan Duncan, betrokken waren, met de bedoeling om het goud dat aan Venezuela toebehoort en dat in de Bank of England (BofE) wordt bewaard, te behouden, is aan het licht gekomen.

De informatie werd onthuld door Bloomberg-journalist Javier Blas, die vertelde hoe Duncan in een telefoongesprek met Carney, hem juridische argumenten bood om te ontkennen dat president Nicolás Maduro de rechtmatige president van Venezuela was, en aldus beslag te leggen op de 2 miljard dollar aan Venezolaanse goudreserves in de Bank of England.

Duncan verdiende geld als oliehandelaar, en had gewerkt voor de grondstoffenhandelaar Marc Rich, oprichter van Glencore, een in Zwitserland gevestigde multinational die zich toelegt op de productie en verkoop van grondstoffen en voedingsmiddelen.

Carney, die toen gouverneur van de Bank of England was, had voordien gewerkt voor Goldman Sachs, een effecten- en investeringsbankgroep. Hij was ook gouverneur van de Bank of Canada.

Topfoto: Bank of England (BofE) legt beslag op Venezolaans goud. Dossier foto.