Bron: Ultimasnoticias1 februari 2021 (SP), 
orinocotribune februari 2021 (EN) ~~~ 

Deze zondag, 31 januari, heeft de Venezolaanse president Nicolás Maduro een haatcampagne aan de kaak gesteld, geleid door media die de Bolivariaanse Revolutie vijandig gezind zijn, met als doel de wetenschappelijke bevindingen van Venezuela in de strijd tegen COVID-19 in diskrediet te brengen.

“Een campagne van haat en leugens is ontketend op Carvativir – wat een kleinzieligheid en egoïsme tegen Venezuela en Venezolaanse wetenschappers… Het ergste van alles is dat er mensen in Venezuela zijn die bijdragen aan het egoïsme en het kwaad,” zei Maduro tijdens de update van zondag over de situatie en de maatregelen door de Presidentiële Commissie voor de Controle en Preventie van COVID-19.

Vanuit het Casona Cultural Aquiles Nazoa benadrukte Maduro dat Carvativir helpt om de coronaviruscel te neutraliseren. “We gaan de rechten van onze wetenschappers verdedigen, zodat ze hun capaciteiten kunnen tonen.”

“De kleinzieligheid tegen Venezolaanse wetenschappers is indrukwekkend, en het ergste is dat er mensen in Venezuela zijn die meedoen met ontkenning, kwaadaardigheid en jaloezie,” zei Maduro. “Over het onderwerp Carvativir, heilige God. Hoeveel is er niet gezegd op radio en televisie, in hoeveel artikelen zijn de demonen van het egoïstische, ongezonde en kwaad ontketend!” benadrukte hij, reflecterend op de systematische campagne om de effectiviteit van het antiviraal middel tegen COVID-19 in diskrediet te brengen.

Hij waarschuwde dat de merkwaardige poging om de doeltreffendheid van een eenvoudig Venezolaans geneesmiddel te ontkennen ook de internationale media en sociale media bedrijven omvat, die elke video of uitleg die de president in de afgelopen dagen heeft gegeven, hebben gewist en gecensureerd, als een strategie om te voorkomen dat de wereld wordt geïnformeerd over het onderwerp. Een soortgelijke censuur is niet toegepast op informatie over geneesmiddelen, experimenten of medische producten, met name die welke door multinationale farmaceutische ondernemingen worden geproduceerd.

Maduro verklaarde dat alle wetenschappelijke stappen waren doorlopen om de effectiviteit van het medicijn te certificeren, en presenteerde getuigenissen van de Venezolaanse wetenschappelijke professionals die de proeven hadden gedaan. Hij toonde in detail aan dat kritiekspuiende wetenschappers de geloofeaardigheid van hun diploma’s gebruiken om kwaad te spreken over Carvativir zonder de overeenkomstige studies die de voordelen van het antiviraal middel aantonen, te hebben beoordeeld of zelfs maar te hebben opgevraagd.

“Vandaag spreken we van zuivere en eenvoudige wetenschappelijke waarheid, bewezen, met liefde, met wetenschap en liefde,” zei hij, en bedankte de IVIC wetenschappers en andere organisaties voor hun werk in de strijd tegen COVID-19.

“Met betrekking tot Carvativir, zijn er verschillende stadia van de wetenschappelijke studie die zijn voltooid,” zei Maduro.

Het staatshoofd benadrukte dat in de komende dagen de Carvativir-studies zullen verschijnen in internationale wetenschappelijke publicaties. “Negen maanden lang zijn alle noodzakelijke stappen voltooid en Venezuela moet trots zijn op al zijn wetenschappers,” voegde hij eraan toe.

De hoogwaardigheidsbekleder zei dat het succes van Venezuela in de bestrijding van de COVID-19 pandemie het resultaat is van de inspanningen van de Venezolaanse wetenschappelijke gemeenschap, de Volksmacht, en met daan aan de steun van de medische brigades van Cuba en andere geallieerde landen.

UPDATE: In verband met de verklaring van Maduro bevestigde de redacteur van de Orinoco Tribune, Jesus Rodriguez-Espinoza, dat de meest recente officiële aankondiging van de president over het onderwerp Carvativir, die op 26 januari door de Orinoco Tribune in Venezuela werd geplaatst, door Facebook geblokkeerd werd, omdat er sprake zou zijn van een schending van hun ‘community standards’. “Dit is niet van toepassing als ze Pfizer en Astra-Zenaca/Moderna toelaten om hun COVID-19 producten bekend te maken, met als doel de inkomsten van big pharma te verhogen, zonder daarbij aan het volk te denken,” voegde Rodriguez-Espinoza eraan toe.

Topfoto: Venezolaanse president Maduro hekelt campagne tegen Venezolaanse antiviraal Covid-19 op sociale media. File photo met dank aan Prensa Presidencial.