Bron: laiguana.tv , 
orinocotribune 28 mei 2020 ~~~ 

Dinsdag 26 mei hebben sommige internationale media een lastercampagne gelanceerd waarin geopperd wordt dat er in Venezuela als gevolg van het coronavirus niet 11 doden, maar 30 duizend doden zijn, waarbij ze de Venezolaanse regering beschuldigen van het manipuleren van haar berichtgeving. Het lanceerplatform was de “Donorshow” die door de Europese Unie is opgezet om haar regimechange-operatie tegen de Venezolaanse regering voort te zetten.

Deze lastercampagne is het werk van Jose Miguel Vivanco, directeur van Human Rights Watch (HRW) voor Noord- en Zuid-Amerika, met hulp van enkele algemene opmerkingen van de Johns Hopkins University. Vivanco beweerde: “De meest conservatieve statistieken geven aan dat als in een land met 30 miljoen inwoners, zoals Venezuela, 1% besmet is, we het hebben over 300 duizend geïnfecteerden en ze zeggen dat ze er duizend hebben.”

Lees ook: De “Donorbijeenkomst” van de Europese Unie voor Venezolaanse migranten is een “frauduleus spektakel”.

We merken op dat hij in zijn “statistieken” spreekt over gevallen en niet over doden in het bijzonder, en deze dubbelzinnigheid werd overgenomen door de belangrijkste media en werd gebruikt om in alweer een nieuwe nep-nieuwscampagne te verspreiden, dat er 30.000 Covid-19 slachtoffers waren in Venezuela.

Vivanco drong er in zijn verklaringen op aan om de officiele cijfers van deze pandemie in Venezuela als “vals en absurd” aan te merken, zonder dat hij daarvoor enig bewijs leverde. Deze belachelijke verklaring, zonder onderlegging, herhaald in de media, zijn bedoeld om het negatieve effect van onderandere de verwoestingen van het virus in Brazilië (391.222 gevallen en 24.512 doden), Peru (129.751 besmette en 3.788 doden), Chili (77.961 gevallen en 806 doden), Ecuador (37.355 positieve en 3.203 doden) en Colombia (23.003 gevallen en 776 doden) tot een minimum te beperken. In feite is Brazilië het tweede land ter wereld geworden met de meeste gevallen op de planeet en het is noodzakelijk om te zeggen dat veel analisten twijfelen aan de geproduceerde aantallen voor Peru, Chili, Ecuador en Colombia.

Sommige analisten zeggen dat wat over Covid-19 niet kan worden betwist, is dat wat niet kan worden verborgen. Ze zeggen dat massagraven, ingestorte mortuaria, ingestorte begrafenisdiensten of zelfs doodskisten in het midden van de straat zoals in Ecuador onmogelijk te verbergen zijn. In veel van deze landen zijn de beelden van massagraven viraal over internet gegaan.

Op dezelfde manier hebben deze nieuwsbronnen en NGO’s nooit iets gemeld over de inspanningen en resultaten van Venezuela, dat ondanks de blokkades, dwangmaatregelen, aanvallen en zelfs terroristische invallen, niet alleen goed zorgt voor zijn burgers binnen zijn grenzen, maar ook voor al die meer dan 50.000 burgers die naar het land zijn teruggekeerd op de vlucht voor vreemdelingenhaat, honger, uitsluiting en de Covid-19-catastrofe in de zuid-amerikaanse buurlanden. Venezuela is door de Verenigde Naties en de WHO erkend als een te volgen model.

Verwante publicaties in dit archief:

Topfoto: Jose Miguel Vivanco (HRW) en Luis Almagro (OAS) twee gezichten van de door de VS geleide strategie van regimeverandering in Venezuela; De GrayZone.