Februari 2017

Amnesty International [AI] en Human Rights Watch [HWR] raken door hun partijdigheid in de ‘humanitaire interventies’ (oorlogen) van de VS+NATO tegen o.a. Lybia en Syria steeds meer donateurs kwijt en worden daardoor sterk afhankelijk van de financiele ondersteuning door regeringen van Nato landen en de ‘Open Society Foundation’ van George Soros(*).
Inzake Syria staan de neuzen van deze hoofdsponsors dezelfde kant op: Regime change ten koste van alles, zoals in Irak, Libie en Ukraine

Amnesty International en Human Rights Watch zijn bekende NGO’s met een lange traditie in het monitoren van mensenrechten schendingen. Deze organisaties werden in het verleden als betrouwbare een medium beschouwd.

Men kon er van uit gaan, dat ze onparijdig waren,  zorgvuldig en  on-vooringenomen te werk gingen en alle feiten zorgvuldig checkten. Vermelding van bronnen was niet altijd mogelijk, om represailles te voorkomen, maar we meenden ze te kunnen vertrouwen in hun onderzoek.

Dat vertrouwen gaan ze verliezen, door met rapporten te komen, waarvan de waarheid sterk betwijfeld wordt.  Met getuigenissen van partijdige bronnen die elke oprechte journalist als waardeloos materiaal zou beschouwen.

Zoals het omstreden rapport van Amnesty International gisteren, 7 februari 2017, waarin melding gemaakt wordt van een gevangenis in Damaskus, waar (volgens dat rapport) sinds het begin van de oorlog in 2011 tussen 5000 en 13000 gevangenen in de kelder door ophanging zijn gedood, na langdurig te zijn gemarteld.

Door het  vermelden van deze enorme aantallen machteloze slachtoffers, durft bijna niemand kritisch te reageren. Het Holocast effect

Ik ga het toch doen, want het is hoogst onwaarschijnlijk, en het is niet de eerste keer dat Amnesty International olie op het vuur gooit om instemming te creeren voor illegale militaire interventie (Sadam’s baby-genocide in Kuweit 1991 – Kadhaffis huur-moordenaars (2012) – Assad’s barrelbombs (2011-heden)

Amnesty International, 7 febr. 2017:  HUMAN SLAUGHTERHOUSE MASS HANGINGS AND EXTERMINATION AT SAYDNAYA PRISON, SYRIA Indien er iets waar is van wat Amnesty International in dit rapport beschrijft, is het een serieuze schending van mensenrechten en oorlogrecht. Maar dit soort beschuldigingen bleken tot nu toe allemaal verzonnen of aan gericht het verkeerde adres.
(Zie het goede onderzoek van Professor Tim Amderson, in zijn per juni 2016 verschenen boek: Dirty War on Syria: Washington, Regime Change and Resistance  [E-Book verkrijgbaar bij GlobalResearch.org]  

Wat aan dit rapport meteen opvalt:

 • De gebruikte term “slachthuis” maakt het rapport suggestiever dan we van Amnesty International gewend zijn.
 • Al het onderzoek voor dit rapport  (en de voorgaande rapporten) heeft zich buiten Syrie afgespeeld. Geen enkele medewerker van Amnesty International is tussen 2011 en 2015 in Syrie geweest.
 • De fotos, schetsen en locatiegegevens, zijn gebaseerd op Google.maps sateliet beelden. Niemand van de opstellers is ooit ter plekke geweest. De bewering dat op de sateliet fotos verse massagraven te zien zijn, is een foute beoordeling of doelbewust bedrog.
 • De animatie van de beweerde massa executies , gemaakt door een ingehuurd bedrijf, is pure stemmingmakerij, om mensen tot het tekenen van een petitie te motiveren en kan onmogelijk als feitenmateriaal geaccepteerd worden. Niets duidt op enige relatie met de werkelijkheid.
 • Alle verklaringen zijn van ex-gedetineerden, ex-medewerkers of ex-officials. Geen enkele daarvan is met zijn volledige naam in het verslag genoemd.
 • Amnesty International beweert de namen te hebben van 95 gevangenen die in de gevangenis gesneuveld zijn. Dat is minder dan 1% van het vermelde 13.000.

President Assad, namens de aangeklaagde regering, spreekt de beschuldigingen tegen en noemt het pure propaganda.

Lees ook:    

Wat kan de reden zijn, voor deze zware beschuldigingen aan de Syrisch regering.

Een beknopte Historische inleiding:

Ter bescherming van Israel, na diens desastreuze oorlog tegen Libanon in 1996, hebben veel Neo-conservatieve haviken sleutel-posities ingenomen in de regeringen van de VS en Nato-landen, en doelbewust aangestuurd op omverwerping van alle tegenstanders van de Israelische koloniale Apartheid-Staat in Palestina: Gedwongen vervanging van hun regeringen (regime change) en vernietiging van land en infrastruktuur.

In hun Project for the New American Century [PNAC]   met name in RebuildingAmericasDefenses.pdf [90pages] staat dat uitvoerig beschreven.

De bekendste ervan zijn de oorlogen tegen Irak, Libie en Syrie. Deze oorlogen, begonnen onder het mom van Massavernietigings wapens (Irak, dat deze WMD’s die ze 13 jaar daarvoor van de VS kreeg reeds vernietigd had) en noodzakelijke ‘humanitaire interventie’ (Libie, Syrie, waar de CIA een protest en een bloedbad creerde) en voortgezet in een alles vernietigende oorlog tegen (de door de CIA gecreerde en gesteunde) ISIS en Alqaeda, worden vandaag de dag nog steeds gevoerd.

De neoconservatieve haviken eisen in deze verwerpelijke oorlogen tegen Israels vijanden de steun van de regeringen die ze controleren.

Maar de democratische regeringen van deze Nato-landen hebben een probleem:  Ze verliezen het vertrouwen van hun kiezers, indien ze oorlogen steunen waar geen draagkracht voor is, en proberen zich te onttrekken aan deze ongeschreven Nato-verplichting.

Daar komen de reguliere media (kranten, Radio&TV), de Amerikaanse film-industrie en corrupte NGO’s te hulp: Met ongefundeerde aanklachten tegen de regering van Assad (Sadam, Khadaffi), de een nog extremer dan de ander, op een tijdstip waar die ondersteuning van burgers (kiezers) noodzakelijk is.

De reguliere media publiceren de ‘onderzoeks-verslagen’ van corrupte NGO’s klakkeloos, zonder fact-checks. De meest loyale media doen er zelfs nog een schepje bovenop. Zo komt de NOS, berucht voor zijn partijdige berichtgeving, in het acht uur journaal met het bericht dat 13.000 Syrische gevangenen zijn gedood door opgehanging in de kelder van de Saydnaya-gevangenis. Op de website passen ze dat aan naar ‘minstens 10.000’. (Amnesty International vermelde 5000 als onder-grens van de schatting, waarvoor  bewijs noch bronnen geleverd zijn) De NOS op haar website: Amnesty: duizenden Syriërs opgehangen in ‘slachthuis  [NOS, 7 febr. 2017]In het Syrische ‘slachthuis’ kon denken je dood betekenen  [NOS, 7 febr. 2017]

Met het rapport van Amnesty in de hand, krijgen de regeringen van de Nato landen mogelijk draagkracht voor verdere inmenging in Syrie, dwz in ‘de oorlog tegen Assad’. Blijkbaar gaat Nederland daarbij voorop lopen. De regering kondigde binnen een paar uur aan:Koenders gaat ‘nachtmerrie’ Syrië internationaal aankaarten  [NOS, 7 febr. 2017]

In oorlogen worden corrupte NGO’s gebruikt. Dat is niets nieuws. Een aantal, zoals de SOHR (London), AMC (New York) en White Helmets werden zelfs speciaal voor dit doel opgericht en voor 100% gefinancieerd door de interventie machten. Zij zijn vaak de enige informatie-bronnen, zgn uit het gebied waar internationale journalisten wegens onthoofding gevaar geweerd worden.(*) Deze westerse PR bronnen worden sinds 2014 aangevuld met tot journalist omgeschoolde militanten, die aan de turkse grens spoedcursussen kregen van de trainers van o.a. wittness.org (New York).

Lees (engels):

(*) Slechts een paar Journalisten en een enkele politicus hebben Syrie bezocht en over hun bezoek gerapporteerd: Eva Bartlet en Vanessa Beeley, (beide bekend van hun 2012 – 2014 raportages vanuit belegerd Gaza), Tulsi Gabbard (politica Haway)

Ook Human Right Watch [HWR] komt op dit ‘geschikte’ moment met olie op het vuur: Met de (al lang weerlegde) beschuldiging dat de regering Chloorgas als wapen inzet tegen zijn burgers, en (tja, je raadt het al) een dringende de oproep aan de VN Veiligheids Raad voor Sanctionering:

(Geheel terrecht hebben Bolivia, China en Rusland een UNSR-resolutie geblokkeerd, inzake sancties tegen Syrie waartoe HRW opriep en ook inderdaad ter stemming is gebracht. Het onderzoek leverde geen enkel bewijs en negeerde aanwijzingen van valse vlag akties van de door de US gesteunde ´rebellen´)

Het is niet voor het eerst, dat Human Right Watch en Amnesty International zich laten lenen voor het produceren van valse beschuldigingen. Interessant is het debat op DemocracyNow.org(*) , tussen Kenneth Roth, executive director van Human Rights Watch en Stephen Cohen, professor emeritus voor Russian studies op 14 december.   Het zijn NGO’s die op het blinde vertrouwen van de massa kunnen rekenen, en hoeven geen bewijzen te leveren. Dat komt nu echter in gevaar, door de extreemheid van de aanklacht.

(*) DemocracyNow!, kritische omroep in de VS. Kwaliteit interviews met experts die de Mainstream Media nooit uitnodigt. Goede inzichten doch normaliter opvallend anti Assad.  In deze historische uitzending komt de omroep tegemoet aan hevige kritiek van luisteraars/kijkers op haar voor ingenomen anti-Assad standpunt. Het debat heeft de oorspronkelijke naam: Slaughter or Liberation?: A Debate on Russia’s Role in the Syrian War & the Fall of Aleppo.

Dat deze traditionele mensenrechten organisaties hun vertrouwens-relatie verspelen, heeft m.i. grote consequenties voor de samenleving, die meer en meer Orwelliaans wordt (vgl. George Orwells ‘1984’) . Waarden en normen zullen veranderen: Het ‘ieder-voor-zich’ (zonder god-voor-ons-allen) wordt mainstream.

Het is dan ook zeer onverantwoord.

En er is misschien geen weg terug. Alle vredelievende donateurs zullen uiteindelijk afhaken, waardoor de afhankelijkheid van de regeringen van Nato-landen en van de financiele elite, zoals de foundations van Soros(*) en Clinton, steeds groter wordt. Deze NGO’s hebben immers nauwelijks eigen inkomen, en een hele dure toplaag: Ter indicatie: Amnesty’s Secretary-General Salil Shetty vangt per jaar c.a. $350.000 en landelijke directeuren kosten elk c.a. 150.000 per jaar (exclusief hun onkosten vergoedingen).

UPDATE: op 6 februari 2017, de dag van publicatie van dit rapport heeft de Nationale Postcode Loterij 3,6 miljoen Euro geschonken aan Amnesty International. (Een half jaar daarvoor schonk de Nationale Postcode  meer dan 25 miljoen dollar aan de Clinton Foundation)

Vergelijkbare eerdere berichten van Amnesty International:

 • Libya: No place of safety: Civilians in Libya under attack
 • Libya: The battle for Libya: Killings, disappearances and torture
 • 4 mei 2015:  “Death Everywhere: War Crimes and Human Rights Abuses in Aleppo, Syria“
 • 17 August 2016:  Meer dan 17.500 mensen stierven in Syrische gevangenissen
 • 29 september 2016: Demonstratie in de Haag met PAX en SYNL tegen de Syrische regering en de assisterende Russische luchtmacht.
 •  20 October 2016:  Syria: UN must act to end onslaught aimed at purging civilians from eastern Aleppo

(*) De Neoconcervative multimiljardair Soros, die in 2002 veroordeeld werd tot het betalen van boetes voor handel met voorkennis bij de aandelentransactie in 1988 van de Franse bank Société Générale, bouwde een wereldwijd imperium op van duistere activiteiten inzake “Mensenrechten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *