Bron: Al Mayadeen Engels 15 november 2023 ~~~

De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva onderstreept dat wat er gebeurt in de Gazastrook het “equivalent van terrorisme” is, en benadrukt dat “er geen andere manier is om het te zeggen.”

“Israëls houding tegenover kinderen, tegenover vrouwen, is het equivalent van terrorisme,” zei de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva, benadrukkend dat “er geen andere manier is om het te zeggen.”

De uitspraken van de Braziliaanse president kwamen nadat “Israël” een reeks ziekenhuizen in de Gazastrook had aangevallen.

Volgens Lula is het onbegrijpelijk dat een locatie “vol met kinderen” het doelwit kan zijn, bewerend dat “zelfs als er een monster binnenin zou zitten, ik de kinderen niet kan doden alleen maar omdat ik het monster wil doden.”

Het is belangrijk om op te merken dat slechts een paar dagen geleden het Braziliaanse parlement het pro-Israëlische extreem-rechtse congreslid Abilio Brunini uit het Parlement heeft gezet nadat hij zijn steun had uitgesproken voor de acties van “Israël” in Gaza.

Tijdens een sessie waarin de situatie in Gaza werd besproken, steunde Brunini de genocidecampagne van “Israël” en beschuldigde hij het parlement van het verspreiden van anti-Israëlische sentimenten.

Dit leidde tot een ruzie met pro-Palestijnse congresleden, met als gevolg dat veiligheidsagenten Brunini uit de wetgevende macht escorteerden.

“Je moet gearresteerd worden, moordenaar, nazi,” schreeuwden de parlementsleden. “Ga weg terrorist.”

Topfoto: Brazil’s President Luiz Inacio Lula da Silva praat met twee jonge Braziliaanse vrouwen die in de Gazastrook waren, tijdens hun aankomst op de luchtmachtbasis, in Brasilia, Brazilië, maandag 13 november 2023.


Gerelateerd (berichten in subarchief ‘Palestina’)