Bron: Sonja van den Ende
devend.online sep 4, 2023 ~~~ 

Syrië, na een lange oorlog uitgevochten door de proxies van de VS en haar koloniën de EU/NAVO, is de bevolking tot armoede gedreven. Met hulp van Rusland en China wordt het land weer opgebouwd, nu willen de VS en haar koloniën het land wederom vernietigen, foto’s: Getty Images, bewerking: Mirjam©Photo

Na een lange bloedige oorlog van het Westen tegen Syrië wordt het gebroken land nog steeds niet in “vrede” gelaten door de VS. Nu blijkt dat de volgende oorlog van de VS in Oekraïne, tegen Rusland, niet goed verloopt, aanvallen worden herhaaldelijk afgeslagen, zoals de recente zogenaamde landing van Amerikaanse amfibische boten met door de EU getrainde Oekraïense soldaten, die hun leven verloren in de Zwarte Zee. De VS probeert al enige tijd een tweede front te openen in Syrië en ook in Irak. Een dekmantel en een rookgordijn voor hun verliezen in Oekraïne en het verlies van de wereldhegemonie zoals we onlangs in Afrika zagen.

Iedereen die de oorlog (Syrië en nu Oekraïne) heeft gevolgd, weet dat de VS Syrië en ook delen van Irak illegaal bezet houden. Zij worden door de mensen in beide landen gezien als de agressor die hen 12 jaar oorlog en vernietiging heeft gebracht in Syrië en hetzelfde lot voor Irak in de 20 jaar van illegale oorlog en bezetting. Bijna wekelijks steelt de VS de olie uit Syrië om het naar Europa te transporteren, ook het graan wordt volgens vele bronnen in Syrië gestolen.

De VS heeft duidelijk laten weten niet van plan te zijn zich terug te trekken uit Syrië en probeert al enige tijd een nieuwe alliantie te vormen naast de SDF met de soennitische stammen om enerzijds de Turken en anderzijds de SDF tevreden te stellen. Een slim spelletje, maar Syriërs kennen dit spel, vertrouwen de VS nooit meer, wat ook een goed idee zou zijn voor de Koerden. De VS zal je altijd verraden! Zoals ze al zo vaak hebben gedaan, we herinneren ons allemaal de Golfoorlog waar de VS de Koerden en de sjiitische bevolking van Irak verraadden.

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zijn een coalitie van etnische milities en jihadistische groeperingen in Noord- en Oost-Syrië. Ze bestaan voornamelijk uit Koerdische milities met enkele Arabische, Assyrisch-Syrische, Armeense, Turkmeense en Tsjetsjeense milities. Opgericht in oktober 2015 door de VS en hun westerse vazalstaten. Volgens Turkije heeft de Syrische Democratische Strijdkrachten directe banden met de PKK, die het als een terroristische groepering beschouwt.

De VS en haar koloniën gebruiken altijd bepaalde groepen om ze tegen elkaar uit te spelen, in Syrië en Irak zijn het de Koerden versus ISIS en in Oekraïne het Azov-bataljon. De VS en haar koloniën steunen dus neonazi’s en fanatieke koppensnellers die zichzelf een lid van de islam noemen (jihadisten/ISIS), twee radicale groepen in Syrië en Irak in de strijd tegen een links-radicale groep zoals de PKK. In Oekraïne probeerde de VS het met Russische neonazi’s, wat niet lukte!

De rol van Turkije en Rusland

Turkije met een leiderschap dat graag twee kanten op werkt, met Rusland en het Westen ziet de PKK, als een extreem-linkse organisatie, die inderdaad terroristische aanslagen heeft gepleegd, als een vijand van Turkije. Wat op zich geen vreemd idee is. Want in Turkije zelf is er een machtsstrijd tussen twee rivaliserende partijen. De AKP partij met leider/president Erdogan en de “Halkların Demokratik Partisi”. een zogenaamde linkse politieke partij in Turkije. De partij werkt samen met de Koerdische Partij voor de Democratische Regio (DBP). Ze is bij het Turkse publiek vooral bekend om haar steun voor rechten voor minderheden, de Koerden en steunt de PKK.

Maar Turkije is lid van de NAVO en maakt dus deel uit van de westerse oorlogsvoering tegen Rusland, net zoals ze deel uitmaakten van de oorlog tegen de Syrische regering, Hezbollah en ook Rusland in Syrië.

Rusland heeft volgens mij geprobeerd “neutraal” te blijven, maar is op verzoek van Syrië door bemiddeling van Qassam Soleimani de Syrische oorlog ingegaan om de Syrische regering bij te staan in de oorlog tegen ISIS.

Naast het opleggen van controle over het gebied dat zich uitstrekt van Deir Ezzor tot Al-Tanf zonder de noodzaak om een directe oorlog aan te gaan met het Syrische Arabische leger vanwege de onmogelijkheid van een dergelijke operatie , plunderen de Amerikaanse vazallen van de SDF, volgens Syrische autoriteiten, de Syrische spoorweginfrastructuur in samenwerking met oliedieven van de Amerikaanse bezettingsmacht bestaande uit SDF- en ISIS-troepen, waaronder locomotieven, sporen en machines, in gebieden onder hun controle in de provincies Deir Ezzor en Hasaka.

Dit maakt deel uit van de voortdurende pogingen van Amerika om het al aan sancties onderworpen Damascus te destabiliseren en nog meer economische druk op het land uit te oefenen, allemaal als straf voor de heropname in de Arabische Liga, waarmee de mislukking van de twaalf jaar durende oorlog tegen het land wordt gemarkeerd. Ook om hun samenwerking met Rusland af te straffen, dat nu de vijand is van de hele westerse wereld. Ze faalden voor het eerst in de moderne geschiedenis (sinds 1945) in het uitvoeren van een van hun proxy-oorlogen!

Media propaganda

Nu het Oekraïens-Russische front niet de gewenste resultaten oplevert, proberen ze de oude truc weer via de media en halen ze oude artikelen naar boven die in een “nieuw” artikel worden verpakt.

NOS Nieuws/CNN/Washinton Post/BBC/Guardian en alle andere verenigde Westerse media die elkaars artikelen kopiëren en vervolgens vertalen schrijven.

Zaterdag 26 augustus 2023

Protesten in Syrische steden tegen het regime van Assad zijn al dagen aan de gang.

Honderden mensen gaan al dagen de straat op in verschillende Syrische steden om te protesteren tegen president Assad. In het zuiden van het land zijn er voor de zesde dag op rij protesten, die zich nu over het hele land hebben verspreid.

Ze schrijven ook: In de zuidelijke regio Sweida besloten mensen de straat op te gaan vanwege de stijging van de brandstofprijzen. Het land bevindt zich in een grote economische crisis en heeft te maken met hyperinflatie. Ze vertellen er niet bij dat deze armoede het gevolg is van WESTERN SANCTIES de CAESAR ACT.

Foto: NOS/Reuters

[ Volgens verschillende tellingen is 3 tot 4% van de Syriërs Druzen, een minderheid. De Druzen wonen vooral in het gouvernement Sweida. Sommige Druzen probeerden neutraal te blijven in de Syrische oorlog, hoewel sommigen de Amerikaanse proxyoorlog steunden onder leiding van de Druzische Walid Jumblatt, die door veel Druzen wordt gezien als een verrader van Syrië. Waarschijnlijk zijn de Druzen die in Sweida protesteerden volgelingen van Jumblatt. De Druzen die op de bezette Golanhoogten wonen, zijn aanhangers van de Syrische regering (meerderheid). ]

De VS en haar koloniën proberen met deze minderheidsgroep, die alleen maar protesteerde tegen de brandstofprijzen omdat de VS de olie steelt, een nieuwe propagandacampagne te lanceren en te doen alsof er weer een opstand (ook door de VS gemaakt) is in Sweida, zoals in 2011! Natuurlijk koppelen ze de Koerden aan hen, opnieuw proberen ze het land te verdelen en hun volmachten te gebruiken. Zonder de VS en hun westerse kolonies leefden de minderheidsgroepen eeuwenlang in vrede in Syrië en ook Irak.

Topfoto: Syria, after a long war fought by the proxies of the US and its colonies the EU/NATO, the people are driven into poverty | Getty Images, editing: Mirjam©Photo

Sonja Van den Ende is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder andere heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuwszenders en studeerde onder andere Journalistiek en Engels (BA) en Global Media, War and Technology (BA). Ze woont en werkt in Moskou, Rusland.
Sonja is redacteur van Devend.online en Freesuriyah.eu.

*PayPal donaties zijn niet langer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten. Als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com.

Hartelijk dank!