Bron: Moonofalabama 8 april 2023 ~~~


Dankzij de bemiddeling van China en Rusland breekt er vrede uit in het Midden-Oosten.

Elijah J. Magnier @ejmalrai – 4:14 UTC – 8 apr 2023.

BreakingNews:

De Verenigde Arabische Emiraten zijn begonnen met het terugtrekken van hun troepen uit #Jemen. De Saudi-Emirati-Yemenitische overeenkomst wordt binnenkort aangekondigd.

Het Midden-Oosten lost zijn conflicten op als de #VS geen negatieve invloed heeft.

Elijah J. Magnier @ejmalrai – 7 apr.

Geweldig nieuws:

SaudiArabië zal na de Eid al-Fitr het einde van de oorlog in #Jemen aankondigen. Saoedi beëindigt al haar (hoog/laag) conflicten in het Midden-Oosten met #Iran, #Syrië, #Irak, #Jemen & #Libanon(voorlopig niet geïnteresseerd in het land) om zich op haar eigen ontwikkeling te richten. …

Er zal ook vrede komen in Syrië. De minister van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië zal binnenkort Damascus bezoeken. Hij zal Syrië uitnodigen zich weer aan te sluiten bij de Arabische Liga. Volgende maand wordt in Saudi-Arabië een top van de Arabische Liga gehouden en de Syrische president Bashar al Assad zal daar naar verwachting aanwezig zijn.

Dit komt na afspraken tussen Iran en Saudi-Arabië om de strijdbijl te begraven en na afspraken tussen Irak en Iran om een Koerdische opstand in Iran, die door Koerdische krachten in Irak werd aangestuurd, te beteugelen.

‘Dat kunnen we niet hebben’, zegt de Amerikaanse president Joe Biden. Hij stuurde CIA-directeur Bill Burns naar Saoedi-Arabië om te dreigen met consequenties:

CIA-directeur Bill Burns maakte deze week een onaangekondigde reis naar Saoedi-Arabië, waar hij naar verluidt de frustraties van Washington uitte over de opening van Riyad naar Iran en Syrië door bemiddeling van de Amerikaanse rivalen China en Rusland.

Op voorwaarde van anonimiteit bevestigde een Amerikaanse functionaris de reis aan Al-Monitor. “Directeur Burns reisde naar Saoedi-Arabië waar hij een ontmoeting had met collega’s van de inlichtingendiensten en leiders van het land over kwesties van gemeenschappelijk belang,” zei de Amerikaanse ambtenaar.

De ambtenaar maakte de exacte dag van de reis niet bekend, maar zei dat Burns de samenwerking tussen de inlichtingendiensten heeft besproken, vooral op het gebied van terrorismebestrijding. De CIA-directeur had een ontmoeting met de kroonprins van het land, Mohammed bin Salman, meldde The Wall Street Journal donderdag.

Burns heeft waarschijnlijk gedreigd Amerikaanse inlichtingen over terroristische groeperingen achter te houden voor de Saoedi’s. De CIA zou daarnaast een aantal van haar ISIS-activa kunnen pushen om in Saoedi-Arabië een paar nare vertoningen te maken om vervolgens ‘hulp’ aan te bieden om ’terrorisme te bestrijden’.

Ik denk niet dat dit zal werken. De Saoedi’s hebben genoeg van de Amerikaanse inmenging in hun regio. Ze zijn op zoek naar ontwikkeling en ontwikkeling vereist vrede.

Dus verhoogt de VS haar dreiging:

De Amerikaanse marine heeft een nucleair aangedreven onderzeeër die 154 Tomahawk kruisraketten kan vervoeren, ingezet in de wateren van het Midden-Oosten via het Suezkanaal.

De zeldzame onthulling door het Pentagon van de locatie van een van zijn Ohio-klasse onderzeeërs kwam te midden van verhoogde spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran nadat vorige maand een Amerikaanse militaire aannemer was gedood door een drone-aanval op een Amerikaanse basis in Syrië.

De USS Florida arriveerde vrijdag in de regio voor de doorvaart van het kanaal “om de regionale maritieme veiligheid en stabiliteit te helpen waarborgen”, vertelde Cdr. Tim Hawkins, een woordvoerder van de 5e vloot van de Amerikaanse marine, aan Al-Monitor via e-mail.

Vorige week verlengde het Pentagon de inzet van een gevechtsvloot onder leiding van de USS George H. W. Bush in de Middellandse Zee om de Amerikaanse strijdkrachten in het Midden-Oosten te ondersteunen in geval van een verdere uitbarsting van conflicten en vervroegde de geplande inzet van een eskader A-10 aanvalsvliegtuigen in de regio, meldde CNN voor het eerst.

Ondertussen moeten de zionisten uiteindelijk hun ideologische kern onder ogen zien:

Sina Toossi @SinaToossi – 15:28 UTC – 8 apr 2023

Israël’s voormalige minister van defensie Moshe Ya’alon zegt dat Joodse extremisten die geloven in “Joodse suprematie” & streven naar een “grote oorlog” de besluitvorming van de Israëlische regering beïnvloeden. Hij vergelijkt hun agenda met een “Mein Kampf” in omgekeerde richting.

Muhammad Shehada @muhammadshehad2 – 15h

Zeer belangrijk! #Israëls rechtse ex-minister van Defensie, Moshe Ya’alon, werpt licht op Israëls gevaarlijkste regering & de supremacistische ideologie van haar ministers van Financiën & Veiligheid.

Luister goed naar elk woord om de voortdurende escalatie te begrijpen!

video

Moshe Ya’alon beschrijft de ideologie van twee huidige ministers: “Joods supremacisme. Mein Kampf in omgekeerde richting. … Om zo snel mogelijk tot een grote oorlog te komen. … Dit is wat er in het besluitvormingsproces van de Israëlische regering omgaat.”

Als regeringsministers een grote oorlog willen, zullen ze die waarschijnlijk krijgen. Een burgeroorlog tussen ‘liberale’ zionisten en hardcore ideologische zionisten, uitgevochten over de rug van de Palestijnen, kan daar een voorbode van worden.