Bron: Telesur-english, 30 oktober 2020 ~~~ 

De Simon Bolivar Foundation werd gebruikt als dekmantel voor het sturen van geld naar rechtse politici.

De kandidaat voor de Nationale Assemblee, Jorge Rodriguez, meldde dat de financiële middelen van de (door de VS en Canada geconfisceerde) Citgo Petroleum Corporation (CITGO), in beheer bij de Simon Bolivar Foundation (SBF) en bedoeld voor medische hulp, werden gebruikt voor de financiering van terroristische plannen in Venezuela.

“Er is een video in mijn handen gekomen waarin journalist Roland Carreño vrijwillig opbiechtte wat hij in feite met de middelen van SBF deed”, zei Rodriguez vrijdag.

Carreño, die lid is van het bestuur van Voluntad Popular party, werd onlangs gevangen genomen met een vuurwapen en 12.000 dollar, die hij kreeg via een stichting die is opgericht om medische hulp te bieden aan chronische patiënten.

Er werd ook een document gevonden op zijn mobiele telefoon waarin wordt beschreven hoe de door het CITGO gecontroleerde liefdadigheidsinstelling fondsen verdeelde onder verschillende oppositiepartijen.


Nicolás Maduro @maduro_en: Gisteren #27Oct werd de Amuay Raffinaderij aangevallen met een zeer krachtig wapen, ze waren van plan om een totale explosie te creëren om de capaciteiten te beïnvloeden die we met veel moeite hebben hersteld. Venezuela wordt geconfronteerd met een permanente samenzwering, maar we zullen het verslaan.

“Hun voornaamste bedoeling is om zich de activa van de Republiek toe te eigenen en huurlingenkampen te financieren voor de aanvallen. Dit alles is een operatie om geld te stelen,” benadrukte Rodriguez en legde uit dat sommige oppositieleiders proberen een façade te behouden om de diefstal van miljoenen dollars die bij hun land horen voort te zetten.

“De videoverklaring van Carreño capture laat zien hoe het geld van het land wordt gebruikt om aanvallen op revolutionaire leiders en het volk te plannen.”

In de video is Carreño te zien, refererend aan vermeende contacten met de oppositiepoliticus Leopoldo Lopez voor de levering van geld van de stichting CITGO.

Topfoto: Citgo Petroleum Corporation kantoren in de Verenigde Staten, 2020. | Foto: Twitter/ @VzlaTransparen1