Bron: Telesur-english 21 juli 2020 ~~~

Moncada tweette: “Te midden van de universele pandemie pronken twee handlangers van Trump met hun unieke strategie om de economieën van Iran en Venezuela te vernietigen. Het is een systematisch plan om miljoenen levens aan te vallen met behulp van economisch terrorisme. Hier bekennen ze hun misdaad tegen de menselijkheid”.

De Venezolaanse diplomaat plaatste vervolgens een video in verschillende tweets waarop Elliott Abrams, de speciale vertegenwoordiger van de VS voor Venezuela, Brian Hook, de speciale vertegenwoordiger van de VS voor Iran, en Nadia Schadlow, senior onderzoeker bij het Hudson Instituut, hun plan tegen beide naties openlijk blootleggen.

Te midden van de universele pandemie pronken twee handlangers van Trump met hun unieke strategie om de economieën van Iran en Venezuela te vernietigen. Het is een systematisch plan om miljoenen levens aan te vallen met behulp van economisch terrorisme. Hier bekennen ze hun misdaad tegen de menselijkheid.

Hooks erkent dat toen de Amerikaanse president Trump zich in mei 2018 terugtrok uit de Iraanse nucleaire overeenkomst, het hen in staat stelde hoge druk uit te oefenen om de primaire bron van inkomsten van Iran, de olie-export, te schaden. “We hebben de Iraanse oliesector doen instorten,” gaf hij toe.

Ondertussen, in een andere tweet, veroordeelt Samuel Moncada dat “sociopaten in dienst van Trump erkennen dat ze de economie onderuit halen. Het is een opzettelijke daad van terrorisme, een misdaad van uitroeiing, en een misdaad tegen de menselijkheid. Hier zetten ze hun methode uiteen om de economie van miljoenen mensen aan te vallen”.

In de video geeft Hook toe dat de eenzijdige acties, in dit geval die tegen kapiteins van tankers met Iraanse benzine die vorige maand in de Venezolaanse kusten aankwamen om brandstof te leveren, het effect van de maatregelen tegen de Venezolaanse olie-industrie bewijzen.