Bron: albaciudad
orinocotribune 29 april 2020 ~~~

De Russische afgevaardigde bij de Verenigde Naties, Dmitry Polyanskiy, veroordeelde de pogingen van de Verenigde Staten om de situatie van het coronavirus te gebruiken om de politieke en militaire druk op de Venezolaanse regering op te voeren. Tijdens een virtuele conferentie met leden van de VN-Veiligheidsraad merkte Polyanskiy op dat “de inspanningen van de Venezolaanse regering om de pandemie te bestrijden, ondanks de verscherping van de Amerikaanse sancties tegen dit land, plaatsvinden”.

De Russische vertegenwoordiger verwees naar de huidige situatie van de gevallen in Venezuela en het aantal sterfgevallen, waardoor het volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een van de landen is met het laagste aantal infecties, sterfgevallen en proeven met het coronavirus in Amerika.

https://mobile.twitter.com/Dpol_un/status/1255243388544266242

Geconfronteerd met de voortdurende unilaterale dwangmaatregelen van de Verenigde Staten tegen landen in de wereld, wees Polyanskiy erop dat op dit moment “de extraterritoriale tenuitvoerlegging van de unilaterale sancties van de VS duidelijk is, door middel van bedreigingen en chantage in flagrante schending van het internationaal recht”.

RELATED CONTENT: SARS-CoV-2: een Virus “Made in” Kapitalisme

Hij gaf aan dat de echte hulp die de regering van de Verenigde Staten en haar bondgenoten vandaag de dag zouden kunnen bieden, erin zou bestaan zich niet te bemoeien met de interne aangelegenheden van Venezuela en zich er niet mee te bemoeien en de Venezolanen zelf te laten beslissen over het lot van hun land en zijn politieke systeem.

Venezuela is een van de Latijns-Amerikaanse landen met de minste gevallen van het coronavirus. Tot vandaag (woensdag 29 april 2020) zijn er 329 geïnfecteerde mensen, 10 doden, 16.132 tests per miljoen inwoners, die slechts (zeer dicht) worden overtroffen door de VS en Canada. Venezuela is het land op het Amerikaanse continent met het laagste aantal sterfgevallen per miljoen inwoners, momenteel 0,4.

Bron (SP.): Alba Ciudad