Bron: Al Mayadeen Engels 11 oktober 2023 ~~~ 

Al Mayadeen ontkent het nieuws dat aan het netwerk wordt toegeschreven en waarin wordt gemeld dat Hezbollah het Libanese leger en UNIFIL-vredeshandhavers zou hebben opgeroepen om hun posities te ontruimen.

Propagandamiddelen die verbonden zijn aan verschillende mediaplatforms zijn begonnen met het produceren en verspreiden van nepnieuws waarin Al Mayadeen als bron wordt genoemd.

Het circulerende nieuws, waarin Al Mayadeen als bron wordt genoemd, waarin wordt gemeld dat Hezbollah het Libanese leger en UNIFIL-vredeshandhavers heeft opgeroepen om hun posities langs de zuidelijke Libanese grenzen te evacueren, is gefabriceerd.

Al Mayadeen Media Network dringt er bij al haar volgers op aan om het nieuws te verkrijgen van de originele geverifieerde platforms: de officiële websites, sociale platforms, televisiezender en geverifieerde officiële accounts.

Het netwerk vraagt activisten en volgers vriendelijk om niet roekeloos informatie te verspreiden die toegeschreven wordt aan Al Mayadeen zonder terug te verwijzen naar de geverifieerde en officiële platforms.

Het waarschuwt ook media, websites en accounts, geassocieerd met het promoten van nepnieuws en het valselijk toeschrijven aan Al Mayadeen, voor juridische stappen en openbaarmaking.

Palestina, Libanon en de regio als geheel maken delicate en gevaarlijke situaties door die extreem gevoelig liggen. Daarom vereist dit van ons allemaal dat we verantwoordelijk omgaan met nieuws.

Al Mayadeen erkent dat zulke complexe situaties verkeerde informatie voortbrengen. Stunts van media, psychologische en inlichtingen oorlogvoering woekeren in zulke situaties, met name tegen professionele media die de rechten van het Palestijnse volk ondersteunen.

Het netwerk zet zich in om het publiek te voorzien van accurate, eerlijke en betrouwbare informatie waarmee de natie en haar rechten worden verdedigd en die de natie op geen enkele manier hindert of verraadt.


Redactionele noot: Het saboteren en censureren van onafhankelijke informatie over Israel/Palestina is niets nieuws. Deze gecoordineerde sabotage door de grote traditionele mediakanalen heeft mogelijk het doel om het onafhankelijke nieuwsnetwerk van Al Mayadeen te kunnen stoppen zonder al te veel legitieme protesten..


Gerelateerd (berichten in het subarchief persvrijheid):