Bron: Southfront-team, 
SouthFront.press, 18 augustus 2023 ~~~ 

In de nacht van 18 augustus heeft het “internationale domeinnamen register” southfront.org geblokkeerd zonder enige waarschuwing of uitleg. Ondanks het feit dat deze domeinnamenorganisatie formeel sinds 1998 onafhankelijk is , wordt ze in werkelijkheid gecontroleerd door het Amerikaanse Ministerie van Handel. Wat ze hebben gedaan is een ongekende actie (*) in de geschiedenis van de moderne informatiemaatschappij. Dit is de Amerikaanse interpretatie van democratie, vrijheid van meningsuiting en de rechtsstaat.

Beste vrienden, het SF-team doet een beroep op jullie

In de 10 jaar van zijn werk heeft het SouthFront Team herhaaldelijk te maken gehad met flagrante censuur van degenen die onafhankelijke media willen neerhalen en de waarheid willen onderdrukken.

Op 18 augustus maakten we echter iets mee wat we nog nooit eerder hadden meegemaakt. De domein registratie van onze website, southfront.org, werd offline gehaald op mondiaal niveau zonder enige voorafgaande kennisgeving en uitleg.

Blijkbaar hebben de verwijdering van SouthFront van YouTube, Facebook, Twitter en andere mainstream sociale media, het blokkeren van accounts en de jarenlange discriminatiecampagne tegen ons team, waaronder het oproepen van onze vrijwilligers voor ondervraging door de FBI, niet de resultaten opgeleverd die de initiatiefnemers van deze censuur hadden verwacht. Daarom hebben ze hun toevlucht genomen tot wanhoopsdaden zoals deze.

In het licht van deze situatie wil het SouthFront Team onze fanclub in het Witte Huis en onder de globalistische elites bedanken voor deze hoge erkenning van ons werk.

We willen ook goed nieuws brengen aan de werkgevers van talloze staatsinstellingen en aan de staat gelieerde entiteiten die zijn aangesteld om SouthFront te bestrijden. Jullie goedbetaalde banen zijn veilig omdat we niet van plan zijn ons werk te staken, zelfs niet onder zulke ongekende druk. In tegenstelling tot jullie, ordinaire zakkenvullers en overlopers, doen wij wat we doen vanuit ons hart.

De honden blaffen, maar de karavanen trekken verder.

southfront.press is nu ons officiële domein. We zijn blij om onze oude volgers en nieuwe lezers hier te zien.

Je kunt contact opnemen met het SF-team via: info@southfront.press, southfront@list.ru

(*) Noot openbaararchief: Ruim 2 jaar geleden heeft het amerikaanse ministerie dezelfde sabotage gepleegd door de domein-registratie van het Iraanse nieuws-platforms, w.o. presstv.com, uit het internetfundament (de root-DNSservers) te verwijderen.
Ook deze getroffen nieuwssite was blijkbaar te goed en moest dus geblokkeerd worden.De workaround van het Presstv-team was vergelijkbaar: op een niet door de VS beheerde domeinnaam overstappen, pressTV.ir en deze naar hun nieuwssite-adres te laten verwijzen.

De VS zal zich realiseren dat ze dit niet al te vaak kunnen doen, omdat dat aanleiding zal geven tot het opbouwen van een parallell internet-fundament.

Een workaround voor de bezoekers/lezers is echter ook mogelijk:
Met een lokale registratie van de domeinnaam, d.m.v. ‘194.58.88.47 southfront.org www.southfront.org’ in het ‘hosts-bestand’ . Voor linux en macOS moet daarvoor /etc/hosts aangepast wordt, voor windows is dat c:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts. Deze sabotage wordt vaker gepleegd en het is goed om je daar technisch reeds op voor te bereiden. De hoe-en-wat details van deze workaround zijn op internet te vinden.


Gerelateerd (berichten in het subarchief persvrijheid):