Sancties, intimidatie en medeplichtig zwijgen van Westerse regeringen, politici en mensenrechten organisaties

Bron: Freesuriya 21 januari 2023 ~~~

In het Westen, m.n. Europa en/ook Nederland, worden journalisten die niet voor de Main Stream Media (MSM of reguliere media) werken letterlijk “doodgezwegen” of zelfs geïntimideerd .

Dit was in het verleden ook al zo, denk bijvoorbeeld aan Willem Oltmans. Aan zijn moeizame relatie en jarenlange rechtsstrijd met de Nederlandse overheid in verband met de tegenwerking die hij ondervond na een interview in 1956 met de Indonesische president Soekarno, met wie hij bevriend raakte.

Photo: Alchetron.com

Willem Oltmans werd door deze vriendschap een Indonesië-kenner, maar ook een felle criticus van het Nederlandse buitenlandbeleid. Door zijn kritiek op de Nederlandse overheid werd hij aangevallen. Als journalist werd hij als persoon zelf onderwerp van het nieuws. In deze tijd was het intellectuele niveau in Nederland nog op een hoger peil dan nu er kon gediscussieerd worden over allerlei dingen. Maar het was “not done” om met de zogenaamde vijand bevriend te raken natuurlijk!

Nu, in 2022 en 2023 sinds de (onofficiële) omarming van het neo-fascisme in Nederland en Europa hetgeen nu, zoals we dagelijks zien, uitgemond is in een oorlogsretoriek, die zijn weerga niet kent sinds de 2e wereldoorlog.

Zelfs in de koude oorlog was er ruimte voor discussie en de intellectuele oppositie was nog aanwezig. Maar nu wordt je, zoals ik en anderen, door Westerse regeringen bedreigd, geïntimideerd, gesanctioneerd door de overheid zelf.

Dit is een nieuw fenomeen in de Westerse beschaving die nu langzaam afbrokkelt en vervalt tot een totalitaire staat. Ruimte voor discussie en het laten zien van de andere kant is verboden en kan leiden tot gevangenisstraf of executie.

Verslaggeving uit de Donbas brengt mijn naam op de Oekraïense dodenlijst Myrotvorets, die gerund wordt door de CIA en natuurlijk ondersteund door ook Nederland en de EU. Nederland die een eervolle 3e plaats inneemt als het gaat om oorlogstuig en hulp aan Oekraïne aan te bieden (Rutte is er trots op). En nog steeds noemen ze het geen oorlog tegen Rusland, wat het natuurlijk wel is – en Rutte het ook zo genoemd heeft.

Ван Ден Энде Соня – Myrotvorets.center

Ik ben niet de enige met een vermelding op deze lijst; mensenrechtenactivisten, journalisten en politici die een uitspraak gedaan hebben over de Donbass of er geweest zijn staan erop; ook kinderen uit de Donbass staan erop!

Nederlandse journalist op Oekraïense ‘dodenlijst’ gezet na onthullingen: ‘Ik blijf voorlopig in Rusland’ (ninefornews.nl)

Conferentie

Ik was afgelopen 19 januari, uitgenodigd om samen met verschillende andere journalisten voor een internationaal forum om te praten over de censuur, repressie en intimidatie waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd wanneer we proberen te rapporteren over de onsmakelijke acties van het NAVO-imperium in Oekraïne – en daarvoor Syrië, Irak, Afghanistan en Libië – en over hun oorlog tegen Rusland.

Het panel bestond uit Mira Terada, hoofd van de Foundation to Battle Injustice, Christelle Néant, een journalist uit Frankrijk, Mike Jones, een Britse blogger, John Miller, een publicist en medewerker van de populaire Iraanse Engelstalige tv-zender Press TV, Miodrag Zarkovic , een Servische journalist, Alina Lipp, een journalist uit Duitsland, Deborah Armstrong een journalist uit de VS en ikzelf.

Internationaal persforum Journalisten onder de loep: aanvallen op de vrijheid van meningsuiting en represailles tegen verslaggevers

Volgens de Foundation to Battle Injustice (Stichting tegen onrecht) werden in 2022 minstens 94 journalisten vermoord, en nog veel meer werden bedreigd, opgesloten of gecensureerd.

“Dit is een duidelijke indicatie dat het beroep van journalist steeds gevaarlijker wordt”, zei Mira Terada, het hoofd van de stichting.

De stichting van Mira Terada beschuldigt westerse landen, zoals de VS, ervan intimidatie te gebruiken om afwijkende geluiden van journalisten, zoals aanwezigen op het forum, het zwijgen op te leggen, en te weigeren geweld te veroordelen tegen leden van de pers wier berichtgeving afwijkt van de verhalen van de VS en de NAVO. “Door het geweld tegen leden van de pers niet te veroordelen, schenden Europa en de Verenigde Staten internationale conventies”, zei Terada.

In de VS worden journalisten bijvoorbeeld onrechtmatig gearresteerd en gevangengezet, merkte Terada op, verwijzend naar Grayzone-redacteur Max Blumenthal, die in 2019 werd gearresteerd op beschuldiging van rellen tijdens een protest in Washington, DC.

In Europa krijgen journalisten gevangenisstraf zoals in Letland, Litouwen en Estland.

In Duitsland krijgen journalisten tot drie jaar gevangenisstraf voor rapporteren uit de Donbas.

In Nederland krijg je sancties en net als in Duitsland wordt je bankrekening gesloten en je bezit geconfisqueerd. Ook wordt je, net als ik, vermeld op de EU-desinformatie lijst en geschaduwd door de AIVD. Bij terugkomst wacht mij zeker een proces! Immers Nederland staat in de top 3 voor het steunen van het fascistisch regime in Oekraïne. Als klein land is het daar groot in.

Vele journalisten, buitenlandse correspondenten, bloggers en anderen zijn vermoord sinds het begin van de Russische Speciale Militaire Operatie (SMO) in Oekraïne. Het Westen beschermt niemand als zij niet voor hun gekleurde media werken. Ook mensenrechtenorganisaties in het Westen (die veelal betaald worden door George Soros of de EU) zoals Amnesty International zijn stil. Oppositie mag immers niet; en als je daar met je leven voor moet betalen noemen ze dat “collateral damage”:

Ihor Hudenko
Yevhenii Sakun
Roman Nezhyborets
Zoreslav Zamoysky
Brent Renaud
Oleksandra Kuvshynova
Pierre Zakrzewski
Oksana Baulina
Maks Levin
Mantas Kvedaravicius
Yevgeny Bal
Frederic Leclerc-Imhoff
Alexey Ilyashevich

Stop de Oekraïense Myrotvorets-dodenlijst De hitlijst van de Oekraïense nationalisten (ook bekend als “Myrotvorets”) die persoonlijke informatie publiceren over de mensen die worden beschouwd als “vijanden van het regime van Kiev” brengt sinds 2014 het leven van kinderen, journalisten en vele anderen in gevaar! Ook ik … Meer lezen

Het westen spreekt van ‘Vrijheid’, maar de Russische Federatie is nu de thuisbasis van veel dissidenten en journalisten zoals ik en anderen, die onbewust de speelbal werden van repressie en intimidatie van het NAVO/EU-imperium. Hun misdaad? Rapporteren uit de Donbas of überhaupt iets positiefs of neutraal zeggen over Rusland!

Faina Savenkova, de dertienjarige meisje uit Lughansk , vertelde dat ze na de publicatie van persoonlijke gegevens op de website van Myrotvorest angst begon te voelen voor haar leven en veiligheid. Zij verklaarde dat dit gebeurde nadat UNICEF, een internationale organisatie voor de bescherming van kinderrechten die onder auspiciën van de VN werkt, haar aangeboden had om een ​​boodschapper van de vrede te worden, maar tot nu toe zijn er geen concrete acties geweest van de kant van de organisatie, het enigste wat het haar opgleverd heeft is de vermelding op de Myrotvorest “dodenlijst”!

De Myrotvorets “dodenlijst” – een vrijbrief voor moord – ook kinderen staan op de lijst! – FREESURIYAH

Het is een schande natuurlijk dat de EU, met grote mond over het beschermen van mensenrechten, onverschillig blijft over het feit dat kinderen op deze Oekraïense dodenlijst staan.

Het is een schande dat er überhaupt een dodenlijst bestaat met goedkeuring van het “vrije Westen” en dat presidenten en premiers van deze zogenaamde landen oproepen tot oorlog haat en vernietiging van Rusland omdat Rusland Oekraïne binnen gevallen zou hebben. Er wordt nooit gemeld in de Westerse media dat Rusland het land nooit wilde bezetten maar de Russische sprekende bevolking wilde beschermen die sinds 2014 geterroriseerd worden door hun regime in Kiev en al acht jaar in oorlog zijn met deze proxy regering, die geïnstalleerd is door de EU/NATO/VS en bestaat uit vele rechts-radicalen elementen zoals Pravdy Sektor en het AZOV en AIDAR bataljon.

Mark Rutte uit Nederland. Hij zich gedraagt als een wapenhandelaar voor Oekraïne, hij geeft niet om slachtoffers zolang er wapens voor vrede naar Oekraïne gaan. Hij is helemaal gek geworden. Het is meer dan idioot om op het World Economic Forum (WEF) te zeggen:

Het is cruciaal dat Poetin verliest (niet Rusland, maar Poetin) en Oekraïne zal deze oorlog winnen, we zullen wapens naar jou (Oekraïne) brengen!

Rutte beloofde 2,5 Miljard euro en dat wordt weggegeven van de Nederlandse belastingbetaler. UW STRIJD (Oekraïne) IS ONZE STRIJD zegt Rutte premier van Nederland, dus Nederland is met deze oorlogsverklaring in oorlog met Rusland (illegaal volgens de Nederlandse grondwet, maar wat maakt dat deze dagen nog uit).

Verder beschuldigt hij Rusland van kolonisatie van Oekraïne; let wel het is de premier van één van de ergste kolonisator in eeuwen, alweer in de top drie, na het VK en Frankrijk (Indonesië 300 jaar) die dit zegt.

Het is ook de strijd van Afrika, volgens hem, want ze kwamen onlangs uit de kolonisatie (door Rusland?), mijn God, dit is krankzinnig. Nu kunnen jullie allemaal begrijpen waarom ik niet terug kan naar die krankzinnigheid die ze Nederland noemen, ze zullen me berechten wegens hoogverraad of zoiets, omdat deze gekke kerel met zijn criminele regering deze vreselijke dingen waarschijnlijk nog meent, ofwel…het zou nog erger zijn, het niet meent maar willens en weten voor geld en macht het “oorlogsspel” meespeelt.

Deze dagen wordt de druk opgevoerd om meer wapens te leveren, En nog steeds ontkennen ze dat ze niet in oorlog zijn met Rusland. Maare dat zijn ze gewoon, ze zeggen het zelf!
Mark Rutte is één van de oorlogszuchtige presidenten/premiers die dit zeggen. De EU of het Westen is totaal geradicaliseerd!

Topfoto: Mediamapping.com

gerelateerd (berichten in dit archief):