Bron: Finian Cunningham
Strategic Culture Foundation 9 mei 2023 ~~~ 

Online interview van Finian Cunningham met Bruce Cagnon en Daniel Lazare

De westerse mainstream media zijn nog nooit zo schaamteloos geweest in hun propaganda voor het Amerikaanse imperium.

Klik HIER om de video van de online-discussie te starten (op Youtube; geen subtitle)

De pretenties zijn versleten. Nu de oorlogszuchtige regering/regime van de VS en haar Westerse/NAVO imperialistische lakeien steeds meer ontmaskerd worden en wanhopig proberen hun geloofwaardigheid te behouden, worden ook hun media-instrumenten steeds meer ontmaskerd. De New York Times, BBC, CNN – en vele anderen – zijn een verachtelijke grap voor het publiek. Ze zijn een belediging voor de gewone intelligentie.

Nepnieuws bestaat al eeuwen, maar het wordt nu overduidelijk en zelfvernietigend. Op dezelfde manier dat het Amerikaanse oorlogszuchtige imperium overduidelijk en zelfvernietigend wordt.

De kloof met de werkelijkheid en de degradatie van zogenaamde onafhankelijke journalistiek wordt weerspiegeld in een record aan wantrouwen onder het Westerse publiek ten opzichte van de mainstream, door het bedrijfsleven gecontroleerde nieuwsmedia.

In dit interview ontkrachten de in de VS gevestigde schrijvers Bruce Gagnon en Daniel Lazare de pretenties van de westerse media.

De systematische verhulling van de sabotage van Nord Stream door de Verenigde Staten en haar NAVO-bondgenoten – een daad van oorlog en staatsterrorisme – toont de slaafse functie aan van westerse mediakanalen die beweren pijlers te zijn van onafhankelijk nieuws en vrijheid van informatie.

Media als de New York Times, Washington Post en de Britse BBC, naast vele andere, zijn ontmaskerd als zielige propaganda-instrumenten voor de Verenigde Staten en andere imperialistische NAVO-regimes.

Alle westerse media hebben geloofwaardige onderzoeksrapporten van Seymour Hersh (en anderen) genegeerd, die de sabotage van Nord Stream door de VS, uitgevoerd in opdracht van de Amerikaanse president Joe Biden, zeer aannemelijk hebben gemaakt.

Een ander belangrijk onderwerp is de walgelijke vervolging van Julian Assange. Westerse media hebben opnieuw de schokkende schending van Assange’s rechten en principiële publicaties via de klokkenluidersorganisatie Wikileaks in de doofpot gestopt. De enige “misdaad” van Julian Assange is dat hij de oorlogsmisdaden van de VS en hun imperialistische lakeien heeft onthuld.

Assange’s ontstellende mishandeling, ja zelfs marteling – vier jaar in Britse eenzame opsluiting in afwachting van uitlevering aan de VS wegens valse “spionage beschuldigingen” – is een gemene aanval op de journalistiek en het recht van het publiek om te weten. Maar de zogenaamde zelfverklaarde verdedigers van de “waarheid” en “op feiten gebaseerde” objectieve informatie door de westerse media hebben samengespannen om te zwijgen en Assange’s vervolging toe te staan. Westerse media blijken medeplichtig aan de vernietiging van de beginselen van de journalistiek die zij beweren te verdedigen.

Zoals Bruce Gagnon en Daniel Lazare stellen, is het een misdaad om de waarheid te vertellen en de westerse media staan bloot in hun verfoeilijke plichtsverzuim om onafhankelijk te rapporteren. Ze worden meer dan ooit gezien als regelrechte werktuigen van het imperium.

Een goed begrip van de sabotage van Nord Stream en de zaak Julian Assange zou het westerse publiek een kritisch inzicht geven in de imperialistische aard van hun regeringen – regimes die oorlogszuchtige kapitalistische belangen dienen. De kritische massa moet tegen elke prijs worden tegengewerkt door de mediaknechten van het imperium.

Vanuit het oogpunt van de door de VS geleide westerse imperialistische macht is het noodzakelijk en absoluut noodzakelijk om de schandalen van onder meer de Nord Stream-aanval en Julian Assange in de doofpot te stoppen. Als het publiek meer kennis krijgt, implodeert het hele bouwwerk van de westerse regeringen. Daarom zijn de Westerse media schaamtelozer dan ooit om het in de doofpot te stoppen. Maar de waarheid zal overwinnen.

De oorlog in Oekraïne wordt steeds duidelijker als een imperialistische proxy-oorlog tegen Rusland. Die oorlog loopt groot gevaar uit te lopen op een totale wereldoorlog die een nucleaire catastrofe zou kunnen ontketenen.

Dezelfde westerse mediadoofpot is aan het werk met betrekking tot de door de VS geleide NAVO-agressie tegen China. Opnieuw spinnen de westerse media imperialistische propaganda over de vermeende Chinese dreiging om een krankzinnige oorlogszuchtige agenda te rechtvaardigen om China te confronteren en de Amerikaanse hegemoniale ambities te ondersteunen.

Een prikkelend positief vooruitzicht is dat kritische, onafhankelijke media geleidelijk en meedogenloos het monopolie van de westerse propagandamedia doorbreken. Internet en wereldwijde communicatie zorgen daarvoor – zij het tegen sinistere censuur door westerse regimes.[*]

Niettemin worden de gevestigde westerse media door het westerse publiek en wereldwijd steeds meer gewantrouwd en veracht.

We leven in een voorbeeldige tijd van de legendarische Keizer Zonder Kleren. Het valse imago van dominante westerse regimes en hun liegende bedrijfsmedia is nog nooit zo aangetast, maar ook nog nooit zo kwetsbaar geweest. De dagen van de westerse leugenmachine zijn geteld. Zij kan alleen zichzelf de schuld geven van haar abjecte slechte dienstverlening aan het publieke belang.

Westerse staatsgecompliceerde media beweren “vrij” te zijn. Lachwekkend, ze zijn “vrij” om slaven te zijn van leugens en propaganda.

Het is hoog tijd voor een crash.

Topfoto: Protest in Londen | Bron: Twitter


[*] Voetnoot

De censuur wordt allesomvattende, en betreft de laatste tijd vooral de zoekindex-diensten van Google, Bing en Yahoo (duckduckgo, searchx en vele anderen zijn proxyservices daarvan, en volgen deze kwalijke trend). Het was een grote fout om deze diensten ooit de indexering van vele miljoenen uren schrijfwerk toe te vertrouwen.
Ook deze index-services verliezen nu snel hun geloofwaardigheid en zullen vallen. Probeer eens een alternatief als alterlook.org om te zien wat in de mainstream zoekindexen bewust ontbreekt. Zulke alternatieve indexeringsdiensten zullen nu alsnog opgebouwd moeten worden.

Alterlook is de Open Index service naast het openbaararchief. Je kunt er zelf zoeken in de index van 70 essentiele informatiebronnen (engelstalig). Het was een fluitje van een cent om deze eenvoudige zoekindex in 2017 te creeren en sindsdien up-to-date te houden. Niettemin een goede hulp.
Een smart algoritme ontbreekt er bewust: Je kunt beter jezelf trainen in zoeken, dan een online-dienst trainen om je te laten misleiden.