Bron: moonofalabama 5 juni 2023 ~~~

Op 10 april verschenen enkele interne briefing slides voor de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff op het internet. Ze leken echt te zijn. Maar later werd beweerd dat een tweede, grotere partij in handen was gekomen van zogenaamde journalisten. Ik had en heb nog steeds sterke twijfels over die tweede ronde:

Toen media verslag deden van de eerste partij ‘gelekte’ Pentagon briefing slides publiceerden ze ook foto’s van de originelen.

Toen kwam er een tweede ronde die gemakshalve meer ging over het bashen van Rusland dan over de releases zelf. Deze lekken werden bestempeld als nieuw of afkomstig van een voorheen onbekende bron. Onder die verhalen waren: …

We hebben foto’s van de eerste stapel dossiers. De briefings lijken me echt. Het taalgebruik is correct Pentagon taalgebruik. De gebruikte afkortingen zijn typisch. Maar sommige informatie, zoals de aantallen slachtoffers, is dubieus. Worden de stafchefs echt gebrieft met cijfers van het Oekraïense ministerie van Defensie waarvan bekend is dat het slechts fantasieën zijn? Het Pentagon en/of de CIA hebben zeker hun eigen schattingen van het aantal slachtoffers. Waarom worden die niet geïnformeerd?

We hebben geen foto gezien van een dia waarop de 2e serie verhalen zijn gebaseerd. Waarom zijn die niet gepubliceerd?

Een plausibele verklaring is dat de eerste publicatie een echt lek was, maar dat iemand nu nieuwe ‘lekken’ naar speciale uitgevers stuurt die slechts half waar zijn of louter propaganda.

Een nieuwe ‘exclusive’ in de Washington Post van vandaag, zogenaamd gebaseerd op hetzelfde lek, vergroot alleen maar mijn twijfel over die vermeende tweede berg documenten:

VS hadden inlichtingen over gedetailleerd Oekraïens plan om Nord Stream pijplijn aan te vallen

Drie maanden voordat saboteurs de Nord Stream aardgaspijpleiding bombardeerden, hoorde de regering Biden van een goede bondgenoot dat het Oekraïense leger een geheime aanval had gepland op het onderzeese netwerk, met behulp van een klein team van duikers die rechtstreeks rapporteerden aan de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten.

Details over het plan, die niet eerder zijn gemeld, werden verzameld door een Europese inlichtingendienst en in juni 2022 gedeeld met de CIA. Ze bieden enkele van de meest specifieke bewijzen tot nu toe die de regering van Oekraïne in verband brengen met de uiteindelijke aanval in de Oostzee, die Amerikaanse en westerse functionarissen een brutale en gevaarlijke sabotagedaad op de energie-infrastructuur van Europa hebben genoemd.

De Europese inlichtingenrapportage werd gedeeld op het chatplatform Discord, naar verluidt door Air National Guard-lid Jack Teixeira. De Washington Post kreeg een kopie van een van Teixeira’s online vrienden.

Hoe handig!

De VS had motieven en middelen om de pijplijn op te blazen. Seymour Hersh heeft bronnen die beweren dat de VS het heeft gedaan.

Maar nu heeft WaPo een ‘uitgelekt document’ in handen gekregen waarin staat dat de Oekraïense generaal Zaluzny de leiding had over de kwestie:

De Europese inlichtingendienst maakte duidelijk dat de mogelijke aanvallers geen losgeslagen agenten waren. Alle betrokkenen rapporteerden rechtstreeks aan generaal Valerii Zaluzhnyi, de hoogste militaire officier van het land, die de leiding kreeg zodat de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, niet op de hoogte zou zijn van de operatie, aldus het inlichtingenrapport.

Zaluzny heeft de leiding over het Oekraïense leger. Hij heeft het druk en is niet de man om geheime missies uit te voeren en directe rapporten te krijgen van iedereen die erbij betrokken is.

Kyrylo Budanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, of de SBU, de civiele inlichtingendienst van Oekraïne, zou de leiding hebben over zo’n missie.

(Budanov stierf waarschijnlijk op 30 mei tijdens een Russische aanval op de bunker van het hoofdkwartier van de militaire inlichtingendienst in Kiev. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen).

De bewering dat Zaluzny erbij betrokken was, maakt me dus nog sceptischer.

Ik ben niet de enige die twijfels heeft over het nieuwe ‘lek’:

Aaron Maté @aaronjmate – 15:34 UTC – 6 jun 2023

De CIA gaf haar eerste Nord Stream cover-up verhaal aan de New York Times heel vriendelijk om hun vervolg cover-up verhaal nu aan de Washington Post te geven.

(https://mate.substack.com/p/in-nord-stream-attack-us-officials)

Ik zal het rapport van de Washington Post in dezelfde map ‘onzin’ stoppen als dit:

Een ‘Russische soldaat’ … met een baard?

Volgens hoofdstuk 8, artikel 344 van het Handvest van de Strijdkrachten zijn militairen verplicht ‘zich regelmatig te baden, tanden te poetsen, nagels en haar te knippen en schoon te scheren’.

Nog maar twee maanden geleden werd dat bevel aangescherpt:

De commandant van de Russische strijdkrachten in Oekraïne heeft soldaten bevolen hun haar te knippen en te scheren, wat een ruzie heeft veroorzaakt met zijn bebaarde Tsjetsjeense en huurlingenbondgenoten.

Westerse inlichtingendiensten zeiden dat generaal Valery Gerasimov, die eerder in januari door Vladimir Poetin werd benoemd tot algemeen bevelhebber van de Russische strijdkrachten, probeerde meer discipline in het Russische leger te bevorderen.

De ‘Russische soldaat’ bewering is net zo echt als de bewering van de WaPo over de Oekraïense betrokkenheid bij de Nord Stream zaak.

De persoon in Kiev die het bovenstaande filmpje heeft getweet, heeft waarschijnlijk zijn buurman gefilmd.


Gerelateerd (berichten in dit archief):