De wereldeconomie plunderen tot ‘je niets meer bezit’.

Deel 2a, (3e van 4 delen) De Coup de Grâce: De Grote Reset

Bron: Robert J. Burrowes
Global Research, 03 januari 2023.

Voortbouwend op duizenden jaren ervaring, om een economie te structureren en te beheren om controle en rijkdom in bepaalde handen te verzamelen en te consolideren, zoals uitgelegd in delen 1/4 en 2/4 van dit onderzoek, lanceerde de Globale Elite haar laatste staatsgreep in januari 2020 onder dekking van de Covid-19 schijnpandemie.

Dit is een vervolg op het eerste deel van de analyse van Robert J. Burrowes, 27 december 2022, (zie: deel I/4 en deel 2/4) waarin behandeld werd:



Robert J. Burrowes, Historische analyse van de globale elites. 3/4 (eerste deel van 2e thema)

Gebruikmakend van de gezondheidsbedreiging als gevolg van het bestaan van een pathogeen “virus”, werd het grootste deel van de wereldbevolking geterroriseerd om zich te onderwerpen aan een zware reeks schendingen van hun mensenrechten, wat neerkwam op een afkondiging van de staat van beleg. Zie .‘The Final Battle For Humanity: It Is “Now or Never” In The Long War Against Homo Sapiens’.

Onder een spervuur van propaganda door vertegenwoordigers van de Elite – waaronder organisaties als het World Economic Forum, de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie, regeringen, de farmaceutische industrie en bedrijfsmedia, maar ook individuen als Klaus Schwab, Yuval Noah Harari en Bill Gates – werden mensen gedwongen maskers te dragen, QR-codes te gebruiken, zich in hun huizen op te sluiten en zich later te onderwerpen aan een reeks experimentele maar onvrijwillige genveranderende biowapens om een “vaccinpaspoort” te verkrijgen, naast andere maatregelen.

Bijzonder belangrijk is dat deze beperkingen effectief de reguliere economie stilleggen, waarbij grote sectoren van de industrie ofwel volledig worden gesloten ofwel niet kunnen functioneren bij gebrek aan personeel dat is opgesloten of, later, gewond of gedood door biowapens. Voor slechts één bespreking van het enorme bewijs dat beschikbaar is van Covid-19 “vaccin” verwondingen en sterfgevallen, bekijk “3.5 BILLION could be injured or killed by the jab. Are YOU ready?” dat hier kort wordt besproken: Dr. David Martin beschimpt gezondheidsautoriteiten voor het veranderen van ongeveer 4 miljard mensen in “biowapenfabrieken“”.

Dit had onvermijdelijk een negatief effect op de hele toeleveringsketen: Dat wil zeggen, het proces dat de productie van grondstoffen verbindt, zoals op boerderijen verbouwd voedsel en uit de aarde gewonnen mineralen, met fabrieken die alles produceren, van ingeblikt voedsel tot computers, en vervolgens met verkooppunten die deze producten aan het publiek verkopen. Alle onderdelen van deze keten werden op een of meer momenten volledig stilgelegd, als onderdeel van de opgelegde beperkingen of andere beleidsmaatregelen – kijk bijvoorbeeld naar “Biden pays farms to STOP” – “EU out of Feed” – “Meat taxes & Chicken permits” – “Up to you to GROW FOOD!” – of gewoon aanzienlijk beperkt door de onbeschikbaarheid van essentiële inputs, gaande van vervangingsonderdelen tot bekwame arbeidskrachten.

Om het nog erger te maken, werd ook de transportsector (vrachtwagens, spoorwegen, scheepvaart, luchtvaartmaatschappijen) effectief stilgelegd, werden containers onbeschikbaar (omdat ze op de verkeerde plaatsen stonden) en logistieke bedrijven (die het verkeer van handelsgoederen organiseren) uitgeschakeld, onder meer door cyberaanvallen. De luchtvaart- en toeristenindustrie waren slechts twee sectoren die grondig werden ontwricht. Maar dat gold ook voor een groot deel van het kleinbedrijf: veel bedrijven werden vernietigd. Als gevolg daarvan verloren honderden miljoenen mensen hun baan, velen voorgoed, in alle industriële economieën, en stierven miljoenen mensen in Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika van de honger omdat de dagelijkse economie, waardoor velen overleven, werd stopgezet en alle corrigerende maatregelen van regeringen en internationale organisaties opzettelijk jammerlijk ontoereikend waren (of werden overgeheveld naar de portefeuilles van de elite).

Zie “The Global Elite’s “Kill and Control” Agenda: Destroying Our Food Security“.

Maar “achter de (duidelijke) schermen” zoals hierboven geschetst, is er veel meer aan de hand dat opzettelijk aan het zicht van het publiek wordt onttrokken.

Volgens Catherine Austin Fitts, vormden met “nationale veiligheid” als rechtvaardiging de Amerikaanse National Security Act 1947 en de CIA Act 1949 de basis van een reeks wetten en Executive Orders die “een geheimhoudingsmachine creëerden” die in wezen inhield dat “de machtigste financiële belangen in de wereld een heleboel geld geheim kunnen houden”, en zo een geheim zwart budget creëerden.

En vanaf 1998 werden volgens documentatie van de Amerikaanse federale overheid enorme bedragen niet geregistreerd, terwijl de participatiemaatschappijen explosief begonnen te groeien en, hoewel zij niet in staat waren dergelijke bedragen bijeen te brengen, plotseling enorme bedragen investeerden in opkomende markten. Volgens Fitts “missen we nu meer dan 21 biljoen dollar”, wat zij een “financiële staatsgreep” noemt die duidelijk een “massale schending” van de Amerikaanse grondwet inhoudt. De financiële betekenis van wat er onder het Covid-19 verhaal is gebeurd, is dat het “magische virus” kan worden gebruikt om bijvoorbeeld te verklaren waarom er geen geld is voor gezondheidszorg en dat pensioenfondsen degenen die er hun hele leven aan hebben bijgedragen niet kunnen uitbetalen bij hun pensionering.

Bekijk ‘We Need to Talk about Mr Global – Part Two‘ met een eenvoudige samenvatting hier: ‘The Real Game of Missing Money‘.

Maar als 21 biljoen dollar missen al als veel klinkt, daar houdt het niet op, zoals Fitt’s recente discussie met professor Mark Skidmore heel duidelijk maakt in ‘The Financial Coup: More Missing Money & FASAB Standard 56“. Fitts merkt op:

We zitten nu op meer dan 100 biljoen dollar aan ongedocumenteerde aanpassingen als we hun meest recente cijfers gebruiken en dus zou ik zeggen dat we een financieel systeem beschrijven dat volledig en volstrekt niet onder controle is….. Als de beschuldigingen over financiële fraude bij de [presidentiële] verkiezingen van 2020 waar zijn, en ik denk dat veel ervan waar zijn, hebben we nu zowel het verkiezingssysteem als de financiën losgekoppeld van de grondwet en de wet, zodat we nu zowel in termen van wie regeert als hoe ze het geld uitgeven volledig buiten de wet en buiten elk democratisch proces werken. Dit is dus een staatsgreep.

Waarop Professor Skidmore antwoordt:

De reden dat ik echt worstelde… met wat er gebeurde tijdens de laatste financiële crisis, [was dat] ik dacht “Wow we hebben geen rechtsstaat”. Het was zo duidelijk dat we dat tien jaar geleden niet hadden en het is alsof het nog meer aan het devolueren is en dus weet ik niet zeker hoeveel verder we kunnen gaan voordat we gewoon volledig verstoken zijn van de rechtsorde, althans voor een subset van de zeer machtigen.

Terzijde: hoewel ik het onderzoek van Fitts en Skidmore oprecht waardeer, is, zoals eerder in dit artikel is uiteengezet en eerder is aangetoond, democratie altijd een schijnvertoning geweest en heeft de Elite altijd buiten de rechtsstaat om geopereerd, waarbij nationale politieke processen routinematig werden gecorrumpeerd om doeleinden van de Elite na te streven.

Zie “The Elite Coup to Kill or Enslave Us: Why Can’t Governments, Legal Actions and Protests Stop Them?”.

Het enige wat we in de huidige context zien is dat de Elite corruptie etaleert op een manier die de vaste overtuiging weerspiegelt dat zij ongestraft corrupt kan handelen, op wereldschaal.

Maar om terug te keren naar het onderwerp: In 2019 kwamen de centrale bankiers van de G7-landen bijeen voor hun reguliere conferentie in Jackson Hole, Wyoming en stemden zij in met de ‘Going Direct Reset’, een plan bedacht (en later georkestreerd) door BlackRock – zie ‘Dealing with the next downturn‘ – en, zoals uitgelegd door John Titus, was het fundamentele doel van deze ‘Reset’ het orkestreren van de grootste vermogensoverdracht in de geschiedenis onder dekking van de komende Covid-19 ‘pandemie’. Bekijk ‘Larry & Carstens’ Uitstekende Pandemie‘ met een samenvatting hier: ‘Summary – Going Direct Reset’.

In de woorden van Titus: ” Samengevat was de komst van de 2020 pandemie ongeveer even toevallig als een moordaanslag. Het pandemieverhaal is niets anders dan een dekmantel om voor het publiek te verbergen wat in werkelijkheid de grootste vermogensoverdracht ooit is. Zie ‘Samenvatting – Going Direct Reset‘.

U kunt in de uitstekende documenten en video’s hierboven lezen hoe dit in zijn werk ging, maar zoals Fitts in verband met de centrale banken opmerkt: “Controle over en toegang tot gegevens over fiscaal en monetair beleid is de basis van enorme fortuinen. En, gecombineerd met de geheimhouding die hun manipulaties aan de openbaarheid heeft onttrokken – “als je kijkt naar alle technologie en activa die op dubieuze wijze in particuliere en bedrijfshanden zijn overgegaan, is de aansprakelijkheid overdreven” – heeft dit de opvatting doen ontstaan dat hun enige weg vooruit “volledige, totale centrale controle” is.

Centrale Bank Digitale Valuta’s

Hoe zal deze “totale controle” bereikt worden? Een sleutelelement is de invoering van CBDC’s (Central Bank Digital Currencies). Volgens Fitts: De fundamentele waarde van gedigitaliseerde systemen, vanuit het perspectief van de elite, is dat ze gecentraliseerde controle mogelijk maken. Dus door CBDC’s te creëren wordt het controlesysteem voor financiële transacties het middel waarmee je gecentraliseerde controle mogelijk maakt; dat is slavernij. Bekijk ‘We need to talk about Mr Global – Part Two‘.

EMBED: https://ugetube.com/embed/wv7TiXBEJzl9zch

Hoe werkt dit? CBDC’s stellen de Centrale Bank in staat precies te bepalen aan welke producten en diensten uw digitale valuta kan worden uitgegeven, wanneer het kan worden uitgegeven en waar het kan worden uitgegeven. Het stelt de uitgevende instantie ook in staat uw bankrekening te bevriezen, te verminderen of leeg te halen, en de functionaliteit ervan te wijzigen met de laatste ‘update’, op basis van uw ‘sociale kredietscore’, politieke trouw of als u zich niet houdt aan bepaalde richtlijnen. Maar het gaat verder dan dat.

Volgens de Bank voor Internationale Betalingen:

De G20 heeft van het verbeteren van internationale betalingen een wereldwijde prioriteit gemaakt en heeft CBDC aangewezen als een mogelijke manier om dergelijke betalingen te verbeteren. Een “heilige graal” voor transnationale betalingen is een oplossing waarmee dergelijke betalingen onmiddellijk, goedkoop, universeel toegankelijk en afgewikkeld kunnen worden via een veilig afwikkelingsmedium. Voor grootschalige betalingen is geld van centrale banken het medium bij uitstek voor financiële marktinfrastructuren. Een multi-CBDC-platform waarop meerdere centrale banken hun respectieve CBDC’s kunnen uitgeven en uitwisselen is een bijzonder veelbelovende oplossing om deze visie te verwezenlijken, en mBridge is een multi-CBDC-project voor de groothandel dat dit doel wil bereiken. Het bouwt voort op eerder werk…. Project mBridge test de hypothese dat een efficiënte, goedkope, real-time en schaalbare grensoverschrijdende multi-CBDC-regeling een netwerk van directe connectiviteit tussen centrale bank en commerciële deelnemers kan bieden en het potentieel voor internationale handelsstromen en grensoverschrijdend zakendoen op grote schaal kan vergroten…. Dit alles met behoud van valutasoevereiniteit en monetaire en financiële stabiliteit door passende integratie van beleid, regelgevende en wettelijke naleving en privacyoverwegingen. Zie “Project mBridge: Connecting economies through CBDC“.

Afgezien van het feit dat de regeringen van de G20 duidelijk niet representatief zijn voor de wereldbevolking, zijn deze woorden typerend voor het soort dat gewoonlijk wordt gekozen wanneer de Elite van plan is haar leugens in een suikerlaagje te gieten om haar ware agenda te verbergen.

Gelukkig is Agustin Carstens van de Bank voor Internationale Betalingen meer openhartig: “We weten bijvoorbeeld niet wie vandaag een biljet van 100 dollar gebruikt, we weten niet wie vandaag een biljet van 1000 peso gebruikt. Het belangrijkste verschil met de CBDC is dat de centrale bank absolute controle zal hebben over de regels en voorschriften die het gebruik van die valuta zullen bepalen, en dat we ook de technologie zullen hebben om dat af te dwingen.

Bekijk ‘Grensoverschrijdende betalingen: Een visie voor de toekomst’.

En hier is de Bank of England die ministers in het Verenigd Koninkrijk adviseert over de programmering van CBDC’s:

‘Bank of England tells ministers to intervene on digital currency “programming”‘.

Voor een meer gedetailleerde uitleg, zie “Wat is programmeerbaar geld?“. En voor een update over de vooruitgang in uw land, zie “CBDC: A Country-by-Country Guide“.

Alvorens verder te gaan, is het echter de moeite waard te wijzen op het conflict dat gaande is tussen de centrale banken en de commerciële banken (de traditionele actoren in de sector retailbanking, d.w.z. het deel van het bankwezen waar mensen rechtstreeks contact hebben met een bank), alsook op het conflict tussen de commerciële banken en de grote tech-bedrijven, zoals PayPal, Alipay, Facebook en Amazon, die hun eigen digitale munten en/of betalingssystemen buiten het traditionele financiële systeem om hebben ontwikkeld of aan het ontwikkelen zijn. Terwijl de niet-bancaire financiële instellingen de commerciële banken lang geleden hebben ingehaald op het gebied van kredietverlening, blijft de invloed van de banken in het algemeen afnemen en neemt deze nog toe door de concurrentie van de technologiereuzen. Waarom het conflict? Omdat een CBDC de kans inhoudt dat de commerciële banksector volledig instort door het retailbankieren uit te schakelen en zo het aloude financiële systeem te destabiliseren. Bekijk voor enige discussie hierover de presentatie van Alice Fulwood “Could digital currencies put banks out of business?“. Ongetwijfeld zal dit conflict beslecht worden en niet in ons voordeel.

In ieder geval zijn CBDC’s slechts één kenmerk van hun geplande technocratie, die ook het digitaliseren van je identiteit, het uitgeven van een sociale kredietscore, het geofencen van je in één van de ‘slimme steden’ van de Elite en de voedselvoorziening met insecten en verwerkt afval omvat, naast vele andere elementen. Zie Digitalisering van je identiteit is de snelste weg naar slavernij: Hoe kunt u uw vrijheid verdedigen?” en Digitale valuta: The Fed Moves to Monetary Totalitarianism‘.

En om de betekenis van je opsluiting in een ‘slimme’ stad uit te werken, wijst Patrick Wood op het bewijs, zowel in de literatuur als in de praktijk: De bedoeling is om ons van het land af te dwingen, zoals in China al gebeurt [1] , desnoods onder bedreiging met geweld, zodat “vrijgekomen landbouwgrond” kan worden samengevoegd “tot gigantische fabrieksboerderijen die worden bediend door geavanceerde technologie zoals landbouwrobots en geautomatiseerde tractoren”. Eenmaal verhuisd naar de “slimme” stad van de keuze van de regering, zal iedereen 24 uur per dag worden bewaakt met behulp van een overvloed aan “slimme” technologieën zoals biometrische gezichtsscans, geospatiale tracering en CBDC’s, gedwongen worden gebruik te maken van het openbaar vervoer dat niet de mogelijkheid biedt de stad te verlaten, en beperkt worden tot werk en andere activiteiten die door de betrokken technocraten zijn goedgekeurd.

Zie “Dag 9: Technocratie en slimme steden“.

De kern van de zaak is echter, in eenvoudige taal, dezelfde als altijd: Eindeloos handelend om hun controle over de rest van ons te versterken, wordt ons geld door de Elite gestolen voor hun eigen doeleinden en zijn ze niet verplicht dit te melden en kunnen ze niet ter verantwoording worden geroepen, wettelijk of anderszins. Het enige verschil met wat er in het verleden is gebeurd, is dat nu zelfs de pretentie van enige vorm van rechtvaardigheid, de rechtsstaat en zelfs het begrip democratie worden opgegeven in de laatste stormloop op techno-totalitarisme en rijkdomconcentratie.

Daarnaast zijn echter ook andere onderdelen van het eliteprogramma ontworpen om een rol te spelen bij de vernietiging van de menselijke samenleving en de wereldeconomie. Voor een samenvatting hiervan, zie “Killing Off Humanity: How The Global Elite Is Using Eugenics And Transhumanism To Shape Our Future‘.

Het instorten van de wereldeconomie

Maar de Elite nam geen genoegen met deze maatregelen en zette de oorlog in Centraal-Azië in gang om belangrijke elementen van hun programma te bevorderen. Door de meeste politici en de bedrijfsmedia oppervlakkig afgeschilderd als een oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zien veel weldenkende analisten enkele van de diepere aspecten van wat zich heeft voorgedaan: Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de NAVO-verplichtingen die aan het eind van de Koude Oorlog zijn aangegaan, heeft de NAVO die verplichtingen consequent geschonden en zijn er bovendien de afgelopen acht jaar routinematige Oekraïense aanvallen geweest op Donetsk en Luhansk. Deze en andere gebeurtenissen hebben gezorgd voor een lange maar gestage “aanlooptijd” in de uiteindelijke voorbereiding van de oorlog, waardoor de militaire reactie van Rusland, zoals bedoeld, werd bespoedigd. Voor slechts vier doordachte analyses, zie: ‘Understanding The Great Game in Ukraine‘, ” Ukraine, Russia, and the New World Order“, “Some of Us Don’t Think the Russian Invasion Was Aggression. Here’s Why” en ‘The U.S. Is leading the World into the Abyss‘.

Verborgen achter de oorlog zijn de Elites van zowel Rusland als Oekraïne echter sterk betrokken bij het Wereld Economisch Forum en beide hebben zich sterk ingezet om de agenda van de elite aan hun bevolking op te leggen. Kortom, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne dient de elitedoelen, met gevolgen als een nog grotere verstoring van de voedsel- en brandstofvoorziening dan de “Grote Reset” alleen kon bewerkstelligen. [Opm. Deze bewering geeft de mening van de schrijver weer. Het is echter een zienswijze die niet door feiten gesteund wordt – Archiefredaktie)

Zie “De oorlog in Oekraïne: Understanding and Resisting the Global Elite’s Deeper Agenda“.

Ook de sabotage van de Nord Stream 1 & 2 gaspijpleidingen – zie “Ukraine War: New Developments” – kan door verschillende lenzen worden bekeken, maar ook hier dient het de elitedoelen. Zoals Tom Luongo opmerkte: “Het belangrijkste waarop ik blijf proberen te wijzen [is] dat denken in termen van “land” uiteindelijk de verkeerde invalshoek is om de acties van deze mensen te bekijken. Het is beter om te kijken naar groeperingen. Groeperingen overschrijden politieke grenzen. Zie “The Curious Whodunit of Nordstreams 1 and 2“. Aangezien de sabotage van deze twee pijpleidingen de energiecrisis in Europa ernstig verergert, terwijl de woede van de mensen op deze of gene oorlogspartij wordt afgewenteld, ontsnappen zoals altijd de elitaire krachten die de vernietiging van de wereldeconomie aansturen, aan een onderzoek.

Bovendien heeft de regering Biden op 7 oktober 2022 de hightechindustrie een “nucleaire” slag toegebracht door strenge nieuwe exportregels op te leggen die de levering van essentiële technologie (geavanceerde halfgeleiders, apparatuur voor het maken van chips en onderdelen van supercomputers) aan China afsnijden, wat onmiddellijke en negatieve gevolgen heeft voor de Chinese productie. Zie ” Implementation of Additional Export Controls: Certain Advanced Computing and Semiconductor Manufacturing Items“.

Maar hoeveel pijn dit de Chinezen ook zal doen, het zal nog veel meer pijn doen bij de gewone mensen die de gevolgen van deze laatste verstoring van de toeleveringsketen zullen moeten verwerken: hogere prijzen, een sterker aangetast huishoudbudget en minder gezinnen die kunnen rondkomen met krimpende lonen. Zie “Biden’s Tech-War Goes Nuclear” en “US Economic War on China Threatens Global Microchip Industry“.

In ieder geval zal de voortdurende vernietiging van de wereldeconomie doorgaan, zelfs terwijl er blijkbaar aanzienlijke inspanningen worden geleverd om belangrijke elementen ervan te herstructureren, zoals die met betrekking tot handelsbetrekkingen, handelsroutes, valuta en internationaal bankieren, die in verschillende internationale fora worden ondernomen. Voor een bespreking van deze lopende inspanningen, zie “Rusland, India, China, Iran: de Quad die er echt toe doet“.

Maar, nogmaals, hoe serieus zijn deze inspanningen wanneer alle regeringen nauw samenwerken aan het fundamentele Elite-programma? [2] Tijdens een van deze bijeenkomsten, onlangs afgesloten, de G20-top op Bali – zie “Verklaring van de G20-leiders op Bali” – stemden Moskou, Peking, Washington en alle andere aanwezige regeringen in met “de oprichting van een mondiaal fonds voor het behoud van de gezondheid bij pandemieën, gesponsord door de WHO, de Wereldbank, Bill Gates en de Rockefeller Foundation. Het fonds zal ervoor zorgen dat er voldoende geld is voor experimentele genetische vaccins in de komende weken, maanden en decennia”. Verder bevat de Verklaring echter ” purperen proza” over “digitale transformatie”, “interoperabiliteit van de digitale valuta van de centrale banken (CBDC’s) voor grensoverschrijdende betalingen”, en andere elementen van het technocratische programma van de Elite. Zoals Riley Waggaman opmerkte: “Het is werkelijk hartverwarmend dat zelfs te midden van onophoudelijk geopolitiek gekrakeel, Moskou en het collectieve Westen aan de onderhandelingstafel kunnen gaan zitten, brood breken en overeenkomen om de hele wereld aan de ketting te leggen. Zie ‘World leaders agree to cattle-tag the planet’.

En terwijl een recent rapport van het World Economic Forum, gebaseerd op de standpunten van 50 hoofdeconomen uit de hele wereld, de economische vooruitzichten goedpraatte door simpelweg te verwijzen naar een waarschijnlijke komende “recessie” in 2022 of 2023, kon woordvoerder Saadia Zahidi het niet nalaten de brede consensus te vermelden dat de reële lonen zullen dalen, de armoede zal toenemen en “de sociale onrust naar verwachting zal blijven toenemen” als reactie op stijgingen van de kosten van levensonderhoud, met name als gevolg van verstoringen in de productie- en toeleveringsketen voor brandstof en voedsel. Zie “Special Agenda Dialogue on the Future of the Global Economy“.

In zijn recente “World Economic Outlook” waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds dat “meer dan een derde van de wereldeconomie dit jaar of volgend jaar zal krimpen, terwijl de drie grootste economieën – de Verenigde Staten, de Europese Unie en China – zullen blijven haperen. Kortom, het ergste moet nog komen, en voor veel mensen zal 2023 aanvoelen als een recessie. Zie “World Economic Outlook – Countering the Cost-of-Living Crisis“. Tijdens de persbriefing ter gelegenheid van de presentatie van het rapport merkte de directeur van de afdeling onderzoek van het IMF, Pierre-Olivier Gourinchas, op dat “de wereldeconomie afstevent op stormachtig water” en dat “te veel landen met lage inkomens dicht bij of reeds in schuldennood verkeren. Vooruitgang in de richting van een ordelijke schuldherstructurering … is dringend nodig om een golf van staatsschuldcrises af te wenden. De tijd dringt. Zie “WEO Press Briefing Annual Meetings 2022“.

Maar andere rapporten suggereren iets veel ergers.

Professor Michel Chossudovsky, die zijn eigen uitgebreide onderzoek van de afgelopen drie jaar over dit onderwerp heeft samengevat, legt in een recent interview eenvoudigweg uit wat de economische ineenstorting heeft veroorzaakt:

“Dit is echt Economie 101: … de aankondiging van de lockdown … impliceert enerzijds de opsluiting van de beroepsbevolking en anderzijds het bevriezen van de werkplek…. Wat gebeurt er? Het antwoord is duidelijk: Instorting! Economische en sociale instorting op een ongekende basis omdat het gelijktijdig in 190 landen werd uitgevoerd.

Bekijk ‘The Worldwide Corona Crisis, Global Coup d’Etat Against Humanity‘.

Wijzend op het totale falen van de autoriteiten om ook maar één bedrijfsleider ter verantwoording te roepen voor de financiële ineenstorting die zij in 2008 hebben veroorzaakt – toen bankinstellingen opzettelijk effecten verkochten waarvan ze wisten dat ze slecht waren om klanten te bedriegen en hun eigen winsten te vergroten, zoals zorgvuldig gerapporteerd in een “Frontline” documentaire in 2013 – stelt Dr. Joseph Mercola dat “dezelfde criminele bankiers nu opzettelijk het wereldwijde financiële systeem vernietigen om het te vervangen door iets nog ergers – sociale kredietscores, digitale identiteit en Central Banking Digital Currencies (CBDC’s), die hen de mogelijkheid zullen geven om niet alleen je individuele financiën te controleren, maar ook al het andere in je leven”.

Zich blijkbaar niet bewust van de lange aanlooptijd van wat er gebeurt, merkt hij verder op dat “we nu op het punt zijn gekomen dat misdadige bankiers (banksters) zichzelf hebben genomineerd om de hele wereld te regeren, waarbij ze onderweg begrippen als democratie, vrijheid en menselijke waardigheid in de prullenbak gooien. Zie ” Who Is Behind the Economic Collapse?

Zoals hierboven uitgelegd, opereren deze “banksters” ook buiten de rechtsorde.

Volgens de Ierse econoom Philip Pilkington: “De westerse wereld loopt momenteel een ernstig risico om af te glijden naar een nieuwe Grote Depressie. Dit risico is ontstaan… doordat de wereldwijde economische betrekkingen zo ver zijn verslechterd dat er een totale oorlog is uitgebroken”. Hij wijst op het cruciale belang van de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen, waardoor Europa “onvoldoende toegang tot energie heeft en de energieprijs in Europa de komende jaren extreem hoog zal blijven”. De Europese industrie, waarvoor energie een belangrijke input is, zal niet meer kunnen concurreren. Zie ‘De volgende Grote Depressie? Economische oorlog heeft ernstige gevolgen‘.

Volgens voormalig BlackRock-manager Edward Dowd is de uitkomst van wat er is gebeurd, die wordt versneld door de corruptie die Wall Street sinds de jaren negentig heeft geteisterd, dat de komende financiële ineenstorting een “mathematische zekerheid” is en binnen de komende zes tot 24 maanden zal plaatsvinden. Bekijk ‘Ex-BlackRock Manager: Global Financial Collapse a “Mathematical Certainty“”.

Of, in de woorden van strategisch risicoadviseur William Engdahl: Wat er de komende maanden staat te gebeuren, is, behoudens een dramatische beleidsombuiging, “de ergste economische depressie in de geschiedenis tot nu toe”. Zie ‘Global Planned Financial Tsunami Has Just Begun‘.

Na een opsomming van industriële sluitingen en andere maatregelen in Europa vanwege energietekorten, stelt Michael Snyder eenvoudigweg vast dat “dit is hoe een economische ineenstorting eruit ziet”, wijst hij op het vooruitzicht (ook voorspeld door NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en, zoals we hierboven zagen, het World Economic Forum) van “burgerlijke onrust” en waarschuwt hij dat “Europa deze winter zal afdalen in “de nieuwe donkere middeleeuwen”, en de hele wereld zal als gevolg daarvan extreme pijn ervaren. Zie ” This Winter, Europe Plunges Into “The New Dark Ages“”.

Volgens Irina Slav hebben de landen van de Europese Unie dit jaar te kampen gehad met een constante daling van het gas- en elektriciteitsverbruik te midden van recordprijzen. Bedrijven sluiten fabrieken, slanken af of verplaatsen hun activiteiten, terwijl de productie van basisproducten als staal, zink, aluminium, chemicaliën, kunststoffen en keramiek sterk, zo niet drastisch, is teruggelopen. Zij merkt op dat de Europese Unie afstevent op een recessie die “vrij duidelijk is voor iedereen die de indicatoren in de gaten houdt” en stelt verder dat “Europa wel eens op weg zou kunnen zijn naar deïndustrialisatie”.

Zie ” Europe May See Forced De-Industrialization As Result of Energy Crisis“.

Dr. Seshadri Kumar is het daarmee eens. Hij heeft een zeer gedetailleerde kritiek gegeven op de economische gevolgen van de huidige oorlog tussen Rusland en Oekraïne en gebeurtenissen zoals de sancties tegen Rusland en de sabotage van de Nord Stream 1 & 2 gaspijpleidingen. Na zijn zorgvuldige analyse noteert hij een reeks conclusies, waaronder dat “De schaarste aan olie en gas, gecombineerd met de schaarste aan grondstoffen, op korte termijn zal leiden tot de De-Industrialisatie van Europa.

Europa heeft nodig wat Rusland heeft (en wat China heeft). Het kan niet zonder die dingen. Maar Rusland (en China) kunnen zonder wat Europa heeft. Ze zijn zelfvoorzienend. De financiële gevolgen van Europese sancties tegen Rusland zijn minimaal. Daarom zullen economische sancties tegen Rusland (of China) nooit werken. Maar vanwege de overweldigende afhankelijkheid van Europa van Russische (en Chinese) goederen zullen sancties tegen Rusland (of China) Europa volledig vernietigen. De enige hoop voor Europa om een totale economische catastrofe te voorkomen is een overeenkomst met Rusland te bereiken die zo snel mogelijk een einde maakt aan de huidige destructieve sancties, tegen welke politieke prijs dan ook, inclusief het opgeven van Oekraïne en het afstaan van Oekraïens grondgebied aan Rusland. Hoe langer dit wordt uitgesteld, hoe groter de permanente economische schade voor Europa zal zijn….

Een nieuwe wereldorde ontstaat voor onze ogen….

De sancties tegen Rusland zullen achteraf gezien worden als Europa’s Stalingrad en Waterloo. Zie ‘The Coming European Economic Apocalypse‘.

In zijn commentaar op het banksysteem waarschuwt edelmetaalhandelaar Stefan Gleason: “Het wereldwijde bankensysteem met fractionele reserve staat op de rand van het faillissement. Financiële spanningen maken duidelijk dat grote banken ondergekapitaliseerd zijn en slecht voorbereid om de extra druk van hoge inflatie, stijgende rente en een verzwakkende economie op te vangen. Banken buiten de Verenigde Staten zijn momenteel het meest kwetsbaar. Een stijging van de rente en een stijging van de wisselkoers van de “dollar” van de Federale Reserve zorgen voor een ravage op de wereldwijde schuldenmarkten en leiden tot kapitaalvlucht. Veel analisten vrezen dat er bankruns op komst zijn. Ontwikkelingslanden worden er al door getroffen.

Zie ‘Banks on the Brink: Is Your Money Safe?

In “Winter Oak” wordt opgemerkt dat het opleggen van technologieën in verband met de vierde industriële revolutie en de oorlog in Oekraïne gevolgen hebben voor de beroepsbevolking, naast allerlei andere gevolgen voor de samenleving als geheel, “de gecombineerde dreiging van pandemieën en oorlogen betekent dat de beroepsbevolking aan de vooravond staat van een ongekende herschikking, waarbij de technologie de logistiek opnieuw vormgeeft en mogelijk honderden miljoenen arbeiders- en bediendenbanen bedreigt, wat resulteert in de grootste en snelste verplaatsing van banen in de geschiedenis en een voorbode is van een arbeidsmarktverschuiving die voorheen ondenkbaar was. ‘

Verder: het model van de natiestaat wordt omvergeworpen “door een mondiale technocratie, bestaande uit een ongekozen consortium van leiders van het bedrijfsleven, oligarchen van centrale banken en particuliere financiële instellingen, waarvan de meeste overwegend niet-overheidsbedrijven zijn, die proberen het mondiale bestuur te herstructureren en zichzelf in te schakelen in het mondiale besluitvormingsproces.

Zie “The Great Reset Phase 2: War“.

James Corbett merkt eenvoudigweg op dat “de financiële orde die we ons hele leven hebben gekend, voor vernietiging is bestemd”. De afbraak van de economie biedt een dekmantel om de uitvoering van andere belangrijke elementen van het plan van de elite te verhullen, die allemaal keurig bij elkaar passen: “vaccinpaspoorten introduceren de digitale ID. De digitale ID levert de infrastructuur voor de CBDC’s. De CBDC’s bieden een mechanisme voor de handhaving van een sociaal kredietsysteem. Zoals Corbett opmerkt: “Om deze gebeurtenissen te zien als afzonderlijke gebeurtenissen die zich lukraak en toevallig ontvouwen, mis je het volledige plaatje.

Zie “De gecontroleerde afbraak van de economie“.

En volgens een door Anviksha Patel geciteerde bron stuurden leidinggevenden van de gigantische hedge-fund firma Elliott Management Corp. onlangs een brief aan beleggers waarin zij adviseerden dat de wereld “op weg is naar hyperinflatie” die zou kunnen leiden tot “wereldwijde maatschappelijke ineenstorting en burgerlijke of internationale strijd”.

Zie ” Hedgefondsgigant Elliott warns looming hyperinflation could lead to “global societal collapse“”.

Naast vele andere commentaren die inzicht geven in een of meer aspecten van wat er gebeurt, documenteert Oxfam het feit dat “miljardairs in de voedsel- en energiesector hun fortuin elke twee dagen met 1 miljard dollar vergroten” en dat elke 30 uur een nieuwe miljardair wordt gecreëerd terwijl bijna een miljoen mensen in bijna hetzelfde tempo in extreme armoede worden geduwd.

Zie “Pandemic creates new billionaire every 30 hours en now a million people could fall into extreme poverty at same rate in 2022“.

Maar het meest tot de verbeelding sprekende verslag van wat er gaande is, komt van Egon von Greyerz, oprichter en managing partner van Matterhorn Asset Management in Zwitserland, een bedrijf dat “altijd een diep respect heeft gehad voor het analyseren en beheren van risico’s”: Tegen het einde van de jaren negentig was het duidelijk “dat het wereldwijde [financiële] risico steeds duidelijker werd naarmate de schulden en derivaten snel toenamen”.

Zie Matterhorn Asset Management: History.

Daarbij opmerkend dat wetten die de werking van moderne economieën regelen ervoor zorgen dat “geen enkele bankier, bedrijfsleider of bedrijfseigenaar ooit persoonlijk het verlies hoeft te nemen als hij een fout maakt. Verliezen worden gesocialiseerd en winsten worden gekapitaliseerd. Kop ik win, Munt ik verlies niet! Greyerz merkt verder op dat “er eervolle uitzonderingen zijn. Sommige Zwitserse banken werken nog steeds volgens het principe van onbeperkte persoonlijke aansprakelijkheid van de partners/eigenaars, wat duidelijk een verantwoordelijke, ethische benadering van de bedrijfsvoering stimuleert.

Hij merkt op: ‘Als het wereldwijde financiële systeem en de regeringen dat principe zouden toepassen, stel je dan eens voor hoe anders de wereld er niet alleen financieel, maar ook ethisch uit zou zien.’ Als we een dergelijk systeem hadden, zo stelt hij, dan zouden menselijke waarden boven de aanbidding van “het gouden kalf” komen. En de beoordeling van een investeringsvoorstel of een lening zou gebaseerd zijn op een oordeel over de economische en ethische deugdelijkheid ervan, alsmede op een oordeel dat het risico van verlies minimaal is, in plaats van alleen de omvang van de persoonlijke winst die het zou kunnen opleveren.

In plaats daarvan hebben sinds 1971 (toen president Nixon eenzijdig de convertibiliteit van de Amerikaanse dollar in goud beëindigde, waarmee een einde kwam aan het systeem van Bretton Woods van 1944) “regeringen en centrale banken bijgedragen tot de schepping van bijna 300 biljoen dollar aan nieuw geld plus quasi-geld in de vorm van niet-gefinancierde verplichtingen en derivaten [“het gevaarlijkste en agressiefste financiële vernietigingsinstrument”] van in totaal 2,2 biljoen dollar. Terwijl de schuld explodeert, kan de wereld tegen 2025-2030 gemakkelijk een schuldenlast van 3 quadriljoen dollar hebben. Tegelijkertijd “houden centrale banken wereldwijd 2 biljoen dollar [aan goudreserves] aan.

De uitkomst is onvermijdelijk: “met meer dan $2 quadriljoen (2 en 15 nullen) aan schulden en verplichtingen die rusten op een fundament van $2 biljoen aan goud in overheidshanden, dat maakt een gouddekking van 0,1% of een hefboomwerking van 1000X!… een omgekeerde piramide met een zeer zwak fundament. Constaterend dat een gezond financieel systeem “een zeer stevig fundament van echt geld nodig heeft” is het simpelweg zo dat triljarden aan schulden en verplichtingen “niet kunnen overleven rustend op deze zwakke hoeveelheid goud”. Dus het financiële massavernietigingswapen van 2 quadriljoen dollar is nu op weg om het systeem volledig te vernietigen. Dit is een wereldwijd kaartenhuis, dat ergens in de niet al te verre toekomst zal instorten: ….. Geen regering en geen centrale bank kunnen het probleem oplossen dat zij hebben gecreëerd. Meer van hetzelfde zal gewoon niet werken.

Zie ‘$2 Quadrillion Debt Precariously Resting on $2 Trillion Gold‘.

De meest waarschijnlijke uitkomst, volgens Greyerz: “De dollar zal naar NUL gaan en de VS zal in gebreke blijven. Hetzelfde zal gebeuren met de meeste landen. Zie ‘In the End the $ Goes to Zero and the US Defaults‘.

De fundamentele samenvatting is dan, volgens Greyerz, dit: ‘Dit systeem staat op instorten‘… ‘Het hele banksysteem is verrot. Met de problemen in Europa nu is het eigenlijk een kritieke situatie…. We hebben een economie met twee lagen: de rijken zijn nog steeds rijk, maar de armen zijn echt arm. En dat zie je nu in elk land in de wereld… Mensen hebben niet genoeg geld om te leven…. Dit wordt een menselijke ramp van grote proporties: het is zo triest en regeringen kunnen er niets aan doen. In de VS, buiten de grootstedelijke gebieden, “is de armoede ongelooflijk groot en leven mensen in dozen… armoede is overal en helaas zien we nog maar het begin en is er geen oplossing…. Vanuit menselijk oogpunt kijken we naar een grote ramp. Zie ‘$2.5 Quadrillion Disaster Waiting to Happen‘.

Wordt er actie ondernomen om de ineenstorting te stoppen? Volgens de alternatieve econoom Brandon Smith niet. Overweeg dit: Wat als het doel van de Fed de vernietiging van de middenklasse is? … Wat als ze beleggers naar de markten lokken met geruchten over een ommezwaai, die beleggers verleiden om geld terug in de markten te pompen en dan opnieuw verliezen teweegbrengen met meer renteverhogingen en havikistische taal? Wat als dit een welvaartsvernietigend stoomventiel is? Wat als het een valstrik is? Ik presenteer dit idee omdat we dit eerder hebben gezien in de VS, van 1929 tot en met de jaren dertig tijdens de Grote Depressie. De Fed gebruikte zeer vergelijkbare tactieken om de rijkdom van de middenklasse systematisch te vernietigen en de macht te consolideren voor de internationale bankelites.

Smiths conclusie? “Dit is een ontworpen crash, geen toevallige crash. Zie ‘Markets Are Expecting The Federal Reserve To Save Them – It’s Not Going To Happen‘.

En dat is natuurlijk het punt: de crash is gemanipuleerd. Waarom?

In een samenvatting van de voortdurende instorting van de Europese infrastructuur en industrie, en de energietekorten in de VS, merkt Mike Adams op dat de “globalisten de pijlers van de beschaving decimeren om instorting en ontvolking te veroorzaken….”. Het overkoepelende doel is de overgrote meerderheid van de menselijke bevolking uit te roeien en vervolgens de overlevenden tot slaaf te maken. Zie

Donkere Tijden: Industrie en infrastructuur storten met de dag in Europa en de VS in’.

Maar dit is geen verrassing. Elke bedachtzame waarnemer hoeft alleen maar de geschiedenis in ogenschouw te nemen, te luisteren naar wat de Mondiale Elite ons vertelt dat ze aan het doen zijn, te observeren hoe ze het doen, en vervolgens de mensen eenvoudigweg te informeren over wat er aan de hand is: De vernietiging van de wereldeconomie, als onderdeel van de fundamentele hervorming van de wereldorde.

De Elite is tenslotte glashelder geweest. Het fundamentele doel is om een aanzienlijk deel van de menselijke bevolking uit te roeien en de mensen en transhumans die nog in leven zijn tot slavernij te reduceren, opgesloten in hun technocratische gevangenis. Zie “The Elite Coup to Kill or Enslave Us: Why Can’t Governments, Legal Actions and Protests Stop Them?“. En als je de wereldeconomie laat crashen en mensen regelmatig voedsel, energie om warm te blijven en het vermogen om effectief te communiceren ontzegt, zullen de meesten van hen die nog in leven zijn geneigd zijn zich te onderwerpen aan alle voorwaarden die hen worden geboden om te overleven. Hoe slecht klinkt jouw technocratische gevangenis nu? Ja, zelfs als je insecten eet?

Dus, om een essentieel punt te herhalen, de agenda van de Elite met betrekking tot de economie is nauw verbonden met haar bredere agenda met betrekking tot eugenetica en technocratie.

In een interview over haar onlangs gepubliceerde boek – zie One Nation Under Blackmail: The sordid union between Intelligence and Organized Crime that gave rise to Jeffrey Epstein – merkt Whitney Webb eenvoudigweg op dat “we worden gedwongen tot een technofeudalisme, slavernij… er zijn veel verschillende namen voor in omloop, maar het is niet goed en het is de georganiseerde misdaad die de dienst uitmaakt.”…. Webb legt uit: “Ze kijken naar feodalisme en hoe creëer je een klasse van slaven die niet eens meer cognitief in opstand kunnen komen. Kijk naar ‘How Elites Will Create a New Class of Slaves‘.

Hoe zal dit gebeuren? Hoewel het uiteraard een aantal van de reeks maatregelen vereist die worden ingevoerd, waaronder met name de invoering van 5G, de digitalisering van je identiteit en het gebruik van een reeks andere technologieën zoals kunstmatige intelligentie en geofencing, is dit wat Clive Thompson, gepensioneerd directeur van Union Bancaire Privée in Zwitserland, denkt dat zou kunnen gebeuren:

Ik denk dat het heel waarschijnlijk is dat de CBDC er komt en dat het tegelijkertijd ook het onderwerp zal zijn van de valuta-reset. Op een bepaald moment komt de wereld in een crisis of een land komt in een crisis terecht….. Als dat gebeurt, denk ik dat ze de banken zullen sluiten, dat je op zondagochtend wakker wordt en het nieuws hoort dat ze de banken hebben gesloten, ze gaan maandag niet open. Dan krijg je maandagavond of dinsdag de aankondiging dat we een nieuwe munt hebben – de CBDC – en maak je geen zorgen die zal één op één staan tegenover de oude munt, maar er zullen enkele beperkingen zijn op je mogelijkheden om je oude geld om te zetten in het nieuwe geld.

Dus als je arm bent en een kleine bankrekening hebt, zal die meteen één-op-één worden omgezet, en waarschijnlijk krijg je zelfs een gratis geschenk van de regering om het systeem op te starten, misschien krijgt elke burger wel drie- of vijfduizend pond om het nieuwe systeem op te starten naar de nieuwe CBDC. Maar als je honderdduizend of een miljoen op de bank hebt staan, krijg je te horen: “Ja, het is één op één, maar je zult moeten wachten om het om te zetten in de nieuwe munt. Nu betekent “wachten” “nooit”, dat weten we allemaal. Maar dat vertellen ze je niet. Ze zullen zeggen dat het een tijdelijke opschorting is omdat we in het midden van een crisis zitten, de mensen rellen op straat, we moeten het systeem kalmeren dus ‘Hier is wat gratis geld voor iedereen, ga en vermaak jezelf…’…

Dus ik denk dat de CBDC er komt als gevolg van een crisis en wanneer dat gebeurt, zal er een beperking zijn op hoeveel van je oude valuta je, één op één, kunt omwisselen met de nieuwe één op één….. Maar het voordeel hiervan, vanuit het oogpunt van de overheid, is dat de lei in feite wordt schoongeveegd omdat al hun verplichtingen zullen zijn uitgedrukt in een valuta die niemand kan gebruiken, niemand kan uitgeven. Bekijk ‘The Currency Reset Will Wipe Out Creditors and Usher in CBDCs. Deel 1‘.

Bij de voorbereiding om de ontwrichting die dit onvermijdelijk moet veroorzaken het hoofd te bieden, zullen onderandere activa met behoud van waarde van cruciaal belang zijn, zoals open bestoven (niet-hybride) zaden, Thompson suggereert goud en zilver (inclusief gouden en zilveren munten), land, onroerend goed, aandelen, verzamelobjecten (zoals kunst en zeldzamere munten), machine- en ander gereedschap, elektriciteitsgeneratoren, nuttige voorwerpen, dieren, brandhout, waspoeder, ingeblikt voedsel en huisuitbreidingen. Zie ‘The Currency Reset Will Wipe Out Creditors and Usher in CBDCs. Deel 2.

Natuurlijk kan Thompson zich vergissen in zijn voorspelling hoe de technocratische staat uiteindelijk zal worden opgelegd. Maar hij zal worden opgelegd, hoe dan ook, tenzij we ons effectief verzetten tegen de basiscomponenten van het Elite-programma.

Wordt vervolgd (deel 4/4)


Opmerking:

Nawoord van de openbaararchief-redaktie: Onder de intellectuelen, onderzoekers en analytici bestaat nog geen concensus over de de actuele ontwikkeling van machtsstrukturen en de verwachte nieuwe wereldsituatie: Gaat het de wereldwijde Elite lukken om de hele wereld een unipolair dictatoriaal systeem op te leggen, dat alle natiestaten vervangt, of zal er een multipolaire wereldorde ontstaan, waarbij de genoemde (de-facto westers georganiseerde) elite slechts aan een westers deel van de wereld, m.n. Europa en zijn anglo-amerikaanse kolonieen, een dergelijk dictatoriaal-feodale systeem kunnen opleggen.

De schrijver van deze fantasctische analyse Robert J. Burrowes, zwalkt heel soms tussen beide theses. We hebben in de tekst geen wijzigingen aangebracht, maar hebben het nodig gevonden om bij enkele van zijn interpretaties van de actualiteit in voetnoten aan te geven dat een andere interpretatie eveneens mogelijk is.

Alle traditionele media en persagentschappen beschouwen de status-quo van een unipolaire machtstructuur als een vaststaand feit, en zullen actuele gebeurtenissen steeds in deze eenzijdige context plaatsen. Daarentegen is het proces van multipolarisering de laatste jaren versneld en heeft het sinds de eenzijdig door het westen gecreerde crisis in middeneuropa concrete vormen aangenomen.

Het wekelijke actualiteitenoverzicht van ‘Voltaire Internationaal Nieuws’ is uniek in zijn soort, aangezien het verslag doet van internationale ontwikkelingen in de context van een transformatie naar een multipolaire wereldorde. Het wordt in 6 talen uitgebracht, waaronder de Nederlandse.

[1] OPM archiefredactie: wij zien de verdrijving van boeren van hun land in Nederland en Oekraine en enkele derdewereldlanden plaatsvinden, op een manier die de schrijver hier weergeeft – niet specifiek in China)

[2] OPM archiefredactie: het is een wijdverspreide misvatting dat het leiderschap van Rusland en China deel uit zou maken van het ‘klasje van Klaus Schwab’; dit wordt niet door feiten ondersteund. Mogelijk geldt dat wel voor een olichargische elitie in of uit deze landen, maar die zijn meer westers georienteerd en hun evt invloed zal voornamelijk steunen op afnemend westerse militaire overwicht en de verdwijnende dollarstandaard.