Bron: kort bericht, 
Voltaire Netwerk 7 juni 2023 ~~~ 

Volgens een Discord Leaks document dat door de Washington Post is verkregen van een vriend van Jack Teixeira, hoorde de CIA in juni 2022 van een Oekraïens plan om Nord Stream te saboteren [1].

De CIA zou deze informatie hebben gedeeld met de Duitse BND voordat de sabotage plaatsvond op 26 september 2022, een feit dat is bevestigd door inlichtingenofficieren.

Tegelijkertijd vond een privé-expeditie van een journalist uit Grayzone op de plaats van de aanval een duiklaars die overeenkwam met de laarzen die gebruikt werden door Oekraïense gevechtszwemmers [2].

Verschillende hoge Europese en Amerikaanse functionarissen verklaarden in december dat er geen bewijs was om Rusland te beschuldigen [3].

Er wordt aangenomen dat de saboteurs onder direct bevel stonden van generaal Valerii Zaluzhnyi, opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, en zijn plaatsvervanger, de integraal-nationalist Dmytro Jarosh.

In tegenstelling tot wat je op het eerste gezicht zou denken, pleit dit nieuws de Verenigde Staten niet vrij, aangezien Dmytro Yarosh al lange tijd lid is van de geheime diensten van de NAVO. Hij heeft een aantal geheime operaties voor het Atlantisch Bondgenootschap tegen Rusland geleid sinds de jaren 2000 [4].

De Nord Stream pijpleidingen zijn eigendom van een internationaal Russisch-Duits-Frans-Nederlands consortium. Het saboteren van deze pijpleidingen is een oorlogsdaad tegen Rusland, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Vertaling
openbaararchief.nl

Afdrukversie
RSS
Facebook
Twitter
WhatsApp
Viber

Blijf in contact

Volg ons op sociale netwerken

Subscribe to weekly newsletter

[1] «U.S. had intelligence of detailed Ukrainian plan to attack Nord Stream pipeline», Shane Harris & Souad Mekhennet, Washington Post, June 6, 2023.

[2] «Independent Nord Stream expedition discovers clue missed by official investigators», Jeffrey Brodsky, The Grayzone, June 5, 2023.

[3] «No conclusive evidence Russia is behind Nord Stream attack», Shane Harris, John Hudson, Missy Ryan & Michael Birnbaum, Washington Post, December 21, 2022.

[4] “The CIA Coordinates Nazis and Jihadists”, by Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Al-Watan (Syria) , Voltaire Network, 19 May 2014. “Dmitro Yarosh returns as adviser of Ukrainian Army commander”, Voltaire Network, 21 February 2022.