Bron: Tercera Information, 23 oktober 2023 ~~~

Op 21 en 22 oktober werd “de Sandinistische Ontmoeting van Solidariteit met Nicaragua” gehouden onder het motto “Verenigd voor Onafhankelijkheid en Soevereiniteit” in het hoofdkwartier, Casa de las Asociaciones de Rivas-Vaciamadrid, Madrid.

Madrid, 23 oktober 2023. De bijeenkomst was een groot succes wat betreft aanwezigheid en deelname, met de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de ambassades van Nicaragua, Venezuela en Cuba, evenals de deelname en het debat, via telematische middelen, met twee hoge ambtenaren van de Nicaraguaanse regering: Orlando Tardencilla, adviseur van de president van de Republiek Nicaragua voor internationale betrekkingen en beleid, en Brenda Rocha, voorzitter van de Hoge Kiesraad van Nicaragua.

Met meer dan 60 deelnemers van vijfentwintig organisaties die zich bezighouden met solidariteit en internationalisme, waarvan sommige expliciet de Sandinistische Revolutie steunen, internationalistische organisaties, vakbondsorganisaties en politieke organisaties, was het een zeer pluriforme en dynamische bijeenkomst.

Promotorgroep van de Sandinistische Ontmoeting van Solidariteit met Nicaragua.

Er werd gewerkt in vier workshops die zich bezighielden met de verschillende realiteiten van de politieke en sociale situatie in Nicaragua in de context van de huidige wereldsituatie: 1-Crisis van het imperialisme en decadentie van het Westen, 2-Anti-imperialistische geschiedenis van Nicaragua, 3-De hybride oorlog van de VS tegen Nicaragua en 4-De verworvenheden van de Sandinistische Revolutie, waarvan de conclusies werden gepresenteerd aan de Plenaire Vergadering.

Een Speciale Verklaring over Palestina werd ook unaniem goedgekeurd.