Bron: orinocotribune 10 juni 2020 ~~~

Leden van het Comprehensive Aerospace Defense Command (Codai) van de Bolivariaanse Nationale Strijdkrachten (FANB) detecteerden en neutraliseerden een vliegtuig dat bestemd was voor drugshandel en dat gebruik maakte van het Venezolaanse luchtruim van de staat Zulia.

Dit is het 194ste drugsgerelateerde vliegtuig, dat door de Venezolaanse autoriteiten is geneutraliseerd, sinds de uitzetting van de DEA uit Venezuela tijdens de regering van Hugo Chavez.

De legertak, onderdeel van de operatie Bolivarian Shield Shark 2020, volgde de nodige wettelijke protocollen om een dergelijke procedure uit te voeren.

De informatie werd vrijgegeven door het Strategic Operational Command van de Bolivariaanse Nationale Strijdkrachten (Ceofanb), via zijn Twitter-account.

Venezuela is het onderwerp geweest van een multidimensionale oorlog vanuit de Verenigde Staten, met det doel om eerst president Hugo Chavez en nu president Nicolas Maduro te verdrijven. Een van de meest recente wapenfeiten in die zin is dat Venezuela ervan wordt beschuldigd een drugsparadijs te zijn, terwijl in werkelijkheid Colombia (de Amerikaanse partner in de misdaad) de belangrijkste producent van drugs in de wereld is en de Verenigde Staten de belangrijkste verbruiker.