Bron: Caitlin Johnstone, 
caitlinjohnstone.com 2 april 2020 ~~~ 

De Trump-regering stuurt marineschepen om te patrouilleren bij Venezuela, een verdere escalatie tegen de regering die het doelwit is van een agressieve, hybride interventie van het Amerikaanse regime.

“President Donald Trump kondigde woensdag aan dat schepen van de marine naar Venezuela worden verplaatst, nu zijn regering de drugsbestrijding in de Caraïben opvoert na een aanklacht van de VS tegen Nicolás Maduro,” meldt het persbureau AP in een artikel dat vol staat met pro-VS-disinformatie.

“Terwijl regeringen en landen zich richten op het coronavirus, is er een groeiende dreiging dat kartels, criminelen, terroristen en andere kwaadaardige actoren zullen proberen de situatie uit te buiten voor hun eigen gewin,” zei Trump. “Dat mogen we niet laten gebeuren.”

“Het Venezolaanse volk lijdt nog steeds enorm onder Maduro en zijn criminele controle over het land, en drugshandelaren grijpen deze wetteloosheid aan”, voegde Defensiesecretaris Mark Esper eraan toe.

Dit alles is natuurlijk bullshit. De Amerikaanse regering geeft niet om “het Venezolaanse volk” (een term die alleen maar wordt gebruikt in haar regime-change pleidooi); als ze dat wel deden, zouden ze hen niet met tienduizenden vermoorden door wurgende sancties en hen niet met indirecte biologische oorlogvoering aanvallen, door hun vermogen om zichzelf te beschermen tegen een dodelijke pandemie af te snijden.

De Amerikaanse regering is ook niet geïnteresseerd in “drugshandelaren”. Zoals journalist Ben Norton opmerkt: “Zelfs de gegevens van de Amerikaanse regering onderschrijven, dat de grote, overgrote meerderheid van de drugs uit Latijns-Amerika (meestal cocaïne) afkomstig is uit Colombia – een rechtse Amerikaanse kolonie”.

“70% van de coca (gebruikt om cocaïne te maken) die in 2017 wereldwijd wordt verbouwd, kwam volgens de VN uit Colombia,” voegt Norton toe. “De rechtse Amerikaanse kolonie Colombia is de favoriete drugsdealer van de CIA, die gebruikt wordt om doodseskaders en Contra-terroristische oorlogen te financieren om linkse regeringen omver te werpen.”

Zoals Venezuela Analysis terecht opmerkt, heeft George W Bush in 2009 de Presidentiële Medaille van de Vrijheid toegekend aan de toenmalige president van Colombia, Álvaro Uribe Vélez, die eerder door de Amerikaanse inlichtingendienst aangeduid werd als een van de belangrijkste drugshandelaren in Colombia.

Dus nee, de Amerikaanse regering geeft niet om de drugshandel en zij geeft niet om het Venezolaanse volk. Waarvoor de Amerikaanse regering zich inzet, is het veiligstellen van de controle over de grootste bewezen oliereserve op aarde, die zich onder de Venezolaanse bodem bevindt.

Het is zo kostelijk, hoe het Amerikaanse imperium doet alsof zijn doorzichtige bodemschattenbeheer-agenda gaat over het beschermen van menselijke belangen. Het doet me denken aan de excuses die de jongens maken als ze gepakt worden op To Catch A Predator: “Nee, Chris Hansen, eerlijk! Ik heb net 300 mijl gereden omdat ik het 13-jarige meisje wilde aanspreken op de gevaren van online flirten met vreemden”. Nee, dat deed je niet Amerika, je reed 300 mijl omdat je de olievoorraden van dat kleine meisje wilde stelen, jij viezerik.

De Trump administratie heeft al toegegeven dat haar enige belang is om de Venezolaanse regering ten val te brengen met haar belachelijke aanbod om het vermoorden van burgers via haar economische oorlogsvoering te stoppen, indien Maduro zijn regering verlaat; het toevoegen van een hoop ongerelateerd gebrabbel over narcohandel daarbovenop, kan dit alles niet verdoezelen.

Er zijn oorlogsschepen naar Venezuela gestuurd omdat de Trump-administratie een dodelijke oorlog tegen de Venezolanen voert, en zoiets doe je tijdens een oorlog. Deze voortdurende escalaties zijn gericht op niets anders dan het versterken van meer macht en controle voor het gecentraliseerde Amerikaanse wereldrijk, dat onvermoeibaar werkt om de wereld te overheersen door over zijn hulpbronnen te heersen.

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik kan me zeker niet herinneren dat ik heb gestemd voor een model waarin machtige regeringen het leeuwendeel van de rijkdom voor zich opeisen, met sabotage, omverwerping en vernietiging van naties die niet buigen. Deze handelswijze gaat zonder de toestemming van de gewone mens en brengt niets dan schade toe aan de gewone mens.

Het schaadt de mensen in het buitenland door openlijk of heimelijke gebruik van dodelijk geweld, en het schaadt de mensen in eigen land door hen te beroven van rijkdom en middelen voor agenda’s die hen op geen enkele manier of vorm ten goede komen.

Al deze Venezolaanse geintjes doen zich voor als er onthullingen komen dat het Pentagon expliciet had voorspeld dat een dodelijke coronaviruspandemie in 2017 zou leiden tot dit soort verstoringen. Ken Klippenstein van de Natie toont aan dat het Ministerie van Defensie had gewaarschuwd dat als er niets veranderde, een uitbraak van een nieuw virus een tekort aan “ventilatoren, apparaten, persoonlijke beschermingsmiddelen zoals gezichtsmaskers en handschoenen” zou zien, hetgeen “een aanzienlijke invloed zal hebben op de beschikbaarheid van het wereldwijde personeelsbestand”.

Hé Amerika? Als jullie ministerie van “Defensie” niet wordt gebruikt om de Amerikaanse burgerij te verdedigen tegen de dodelijke bedreigingen die het waarneemt, maar wordt gebruikt om te patrouilleren aan de kusten van een olierijke natie die niets met jullie te maken heeft, dan heeft dat ministerie misschien een nieuwe naam nodig. En misschien hebben jullie een nieuw soort regering nodig. Het is gewoon maar een gedachte.


Caitlin: Bedankt voor het lezen! De beste manier om de internetcensuur te omzeilen en ervoor te zorgen dat je de dingen die ik publiceer ziet, is je in te schrijven op de mailinglijst voor mijn website, die je een e-mailbericht geeft voor alles wat ik publiceer. Mijn werk wordt volledig door de lezer ondersteund, dus als je van dit stuk hebt genoten kun je overwegen om het te delen, me te volgen op Facebook, mijn capriolen te volgen op Twitter, mijn podcast te bekijken op Youtube, soundcloud, Apple podcasts of Spotify, me te volgen op Steemit, wat geld in mijn hoed te gooien op Patreon of Paypal, wat van mijn zoete koopwaar te kopen, mijn boeken Rogue Nation : Psychonautische avonturen met Caitlin Johnstone en Woke: Een veldgids voor Utopia Preppers te kopen.
Voor meer info over wie ik ben, waar ik sta en wat ik probeer te doen met dit platform, klik hier.
Iedereen, met uitzondering van racistische platforms, heeft mijn toestemming om elk deel van dit werk (of iets anders dat ik heb geschreven) gratis te herpubliceren, te gebruiken of te vertalen op welke manier dan ook.