Bron: TelesurTV 24 februari 2020 ~~~ 

Deze informatie werd zondag bekendgemaakt door de Venezolaanse journalist en politicus Jose Vicente Rangel in zijn tv-programma ‘Jose Vicente hoy’.

Meer dan 80% van de Venezolanen is het niet eens met de sanctiemaatregelen die de Amerikaanse regering aan Venezuela heeft opgelegd, zoals enquete-bureau Hinteracles aangeeft.

De enquête, gehouden tussen 29 januari en 12 februari, onderzocht de mening van Venezolanen met betrekking tot de economische blokkade die door Washington aan de Bolivariaanse Republiek werd opgelegd.

Op de vraag: “Wie werd het meest getroffen door deze maatregelen”, bevestigde 84% van de respondenten dat het tegen alle Venezolaanse staatsburgers is, en 15% zei dat het tegen de regering en functionarissen is.

Uit andere gegevens blijkt dat 83% van de inwoners van het Zuid-Amerikaanse land geen militaire interventie wil om president Nicolas Maduro te dwingen het presidentschap te verlaten. In plaats daarvan beschouwt 75% de dialoog als het middel om overeenstemming te bereiken tussen de Venezolaanse regering en de oppositie. Slechts 16 procent van de respondenten bevestigde in te stemmen met de aanpak van de Trump-regering t.a.v. de relatie tussen beide landen.

Deze informatie werd zondag door de Venezolaanse journalist en politicus Jose Vicente Rangel bekendgemaakt in zijn tv-programma ‘Jose Vicente hoy’.

De Hinteracles-vragenlijst werd door een totaal van 1580 Venezolaanse gezinnen beantwoord, in directe interviews, tegen de achtergrond van de verharding van Amerikaanse sancties tegen Venezuela, met name begin februari, met de maatregelen tegen de luchtvaartmaatschappij Conviasa.

De resultaten van de peiling zijn ook in overeenstemming met de verwijzing naar het Internationaal Strafhof door Jorge Arreaza, namens de Bolivariaanse regering, vanwege de door de Amerikaanse overheid toegebrachte schade aan Venezolanen.
Van zijn kant kwalificeerde de Venezolaanse kanselier Jorge Arreaza deze maatregelen onlangs als gigantische vernietigingswapens. (zie Video van de persconferentie met NL-subtitle, hieronder)


Persconferentie, den Haag – NB: kies Settings -> Subtitel -> Nederlands
De redactie van HandsOffVenezuela-NL was aanwezig op de persconferentie van minister Jorge Arreaza, na afloop van de verwijzing van de aanklacht naar het ICC in den Haag

Topfoto: Demonstratie ten gunste van de staatsluchtvaartmaatschappij Conviasa, in Caracas, Venezuela, op 10 februari 2020. | Foto: Xin hua