Bron: NewsWire,
 21stcenturywire.com 4 april 2022 ~~~

Dit zou wel eens een van de meest bijzondere onthullingen van dit hele conflict tot nu toe kunnen worden.

Een van de belangrijkste grieven van Rusland tegen Oekraïne was het feit dat het land werd klaargestoomd voor het lidmaatschap van de NAVO – een nationaal veiligheidsrisico dat Moskou als volstrekt onaanvaardbaar beschouwde.

Gisteren onthulde de Wall Street Journal hoe de Duitse kanselier Olaf Scholz de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een vredesakkoord had aangeboden, slechts enkele dagen voordat Rusland op 24 februari zijn “Speciale Militaire Operaties” in Oekraïne begon. Maar Zelenski wees de deal af – met het argument dat Poetin niet kon worden vertrouwd om zijn beloften na te komen.

Het blijkt dat Scholz bezig was een deal te bemiddelen en Zelensky tijdens zijn bezoek aan de Munich Security Conference op 19 februari vertelde, “dat Oekraïne zijn NAVO aspiraties zou moeten opgeven en neutraliteit zou moeten verklaren als onderdeel van een bredere Europese veiligheidsdeal tussen het Westen en Rusland,” en dat “het pact zou worden ondertekend door de heren Poetin en Biden, die gezamenlijk de veiligheid van Oekraïne zouden garanderen.”

Ongelooflijk genoeg wees Zelensky het aanbod af om een concessie te doen door ’s lands neutraliteit van de NAVO te verklaren, en zo een oorlog met Rusland te voorkomen, en beweerde dat “Poetin niet kon worden vertrouwd om zo’n overeenkomst te handhaven en dat de meeste Oekraïners zich bij de NAVO wilden aansluiten.”

Deze onthulling legt echt twee belangrijke punten bloot.

Ten eerste is Zelensky als staatshoofd ofwel totaal incompetent ofwel volkomen roekeloos om zijn land nodeloos op het pad van een oorlog met zijn buurland te zetten.

Ten tweede geeft het aan hoeveel controle Washington heeft over zijn regering, aangezien hij bij elke stap wordt geadviseerd door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de CIA. Het is geen geheim dat de VS en het VK Kiev hebben aangemoedigd om namens hen de NAVO-oorlog met Rusland uit te vechten – zelfs als dat betekent dat Kiev in een onoverwinnelijke positie wordt gebracht waarin het zijn strijdkrachten volledig kan laten vernietigen en Oekraïne nog meer grondgebied kan verliezen dan het al heeft.

Misschien had Zelenski de spanningen 6 maanden geleden kunnen wegnemen door de NAVO-aspiraties af te zweren en Oekraïne tot neutrale staat te verklaren. Een dergelijke verklaring zou door Rusland vandaag zeker worden verwelkomd, maar in het licht van de voortdurende proxy-oorlog van het Westen tegen Moskou en de door de VS en het VK geleide campagne om Rusland “te schrappen” uit het mondiale economische en financiële systeem en uit de media, cultuur en sport, kunnen we gerust stellen dat er heel wat is veranderd is en dat dit niet alleen maar een NAVO-kwestie is.

Dit alles maakt Zelensky meer een blok aan het been dan een troef voor de toekomst van Oekraïne.

LEES MEER NIEUWS OVER OEKRAÏNE OP: 21st Century Wire Ukraine Files


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *