Bron: Karin Broeders
canadianpatriot.org 13 juli 2022 ~~~

Op de ochtend van 6 juli overschreed de CBC de lijn van het louter naar buiten brengen van haar gebruikelijke bevooroordeelde nieuws over Oekraïne naar een lasterlijke aanval op onafhankelijke journalisten die live verslag doen vanuit de Donbas. De Amerikanen John Mark Dougan en Patrick Lancaster werden met naam en toenaam genoemd, maar het venijn ging vooral uit naar de zeer gerespecteerde Canadese Eva Bartlett.

Ian Hanomansing, presentator van het National News, liet Justin Ling aan het woord, een schrijver die bekend staat om zijn aanvallen op gerenommeerde journalisten wier verslagen ingaan tegen de staatspropaganda. Zij suggereerden dat degenen die het Oekraïense nieuws verslaan vanuit het perspectief van Bartlett en haar collega’s, door Rusland moeten worden betaald.

De implicatie dat de verslaggeving van Eva Bartlett gekocht en betaald wordt door Rusland (overigens gedaan door diegenen wier meningen lijken te zijn gekocht en betaald door de Canadese belastingbetalers) is lasterlijk. Ze heeft een welverdiende reputatie van moedige ooggetuigenissen in de meest gevaarlijke situaties, waaronder in Gaza toen het onder verwoestende Israëlische bombardementen lag in 2008/9, in Syrië (waar ze westerse valse vlag aanvallen publiceerde), evenals in Oekraïne, waar ze de realiteit van de vermeende “massagraven” in Maripol toonde.

Impliceren dat degenen die de verantwoordelijkheid van de VS voor het aanwakkeren van het Oekraïense conflict aan de kaak stellen Russische pionnen zijn, is een dekmantel voor degenen die westerse propaganda verspreiden – propaganda die:
de door de VS gesteunde coup van 2014 tegen de democratisch gekozen Oekraïense president negeert;
Zelensky’s verpletterende verkiezingsoverwinning negeert op de belofte van het sluiten van vrede met Rusland;
negeert de ondermijning door de VS van de Minsk-akkoorden die deze vrede mogelijk zouden hebben gemaakt;
negeert de voortdurende aanvallen van de regering van Kiev op burgers in Donbas [nu met gebruikmaking van nieuw Amerikaans wapentuig!], waarbij sinds 2014 naar schatting 15.000 doden zijn gevallen; en dat
negeert zelfs het nu openbaar gemaakte bewijs dat het motief van de VS bij het trainen van tienduizenden Oekraïense neonazi-soldaten gedurende de afgelopen acht jaar was om hen voor te bereiden op deze proxy-oorlog om Rusland te verzwakken en zich te ontdoen van Poetin.

Amerikanen die zich hebben uitgesproken over de opzet van de VS van Rusland voor dit conflict zijn onder meer:

  • Prof. John Mearsheimer van de Universiteit van Chicago;
  • Voormalig Pentagon adviseur Kol. Douglas McGregor;
  • Voormalig senator van de staat Virginia, kolonel Richard Black;
  • Voormalig assistent-secretaris van Financiën en redacteur van de Wall Street Journal Paul Craig Roberts;
  • Voormalig inlichtingenofficier van het US Marine Corps en VN wapeninspecteur Scott Ritter;
  • Hoofdredacteur van Consortium News Joe Lauria; en
  • Veteraan van het Korps Mariniers en producent van “The New Atlas” Brian Bertelic.

De CBC is Eva Bartlett en haar collega’s een publieke verontschuldiging verschuldigd voor hun laster.

Om dit goed te maken zou het een clip van Eva Bartlett’s werk moeten laten zien om kijkers te laten zien hoe eerlijke verslaggeving eruit ziet.


Geef een reactie