Bron: Declan Hayes 
strategic culture foundation 30 januari 2024 ~~~

Noch SCF-columnist Sonja van den Ende, noch het ontwakende wonder Russell Brand zijn lid van MI6’s Trusted News Initiative, dat MI6’s BBC ons laat weten is opgezet door de Britse inlichtingendienst om het zelfverklaarde nepnieuws te bestrijden waarvan ze zeggen dat mensen als Van den Ende en Brand het wereldwijd verpersoonlijken.

Volgen eigen informatie is “Het Trusted News Initiative een partnerschap, opgericht door de BBC, dat organisaties van over de hele wereld omvat, waaronder; AP, AFP, BBC, CBC/Radio-Canada, European Broadcasting Union (EBU), Financial Times, Information Futures Lab, Google/YouTube, The Hindu, The Nation Media Group, Meta, Microsoft, Thomson Reuters, Reuters Institute for the Study of Journalism, Twitter, The Washington Post, Kompas – Indonesië, Dawn – Pakistan, Indian Express, NDTV – India, ABC – Australië, SBS – Australië, NHK – Japan”.

Dit Trusted News Initiative domineert de wereldwijde informatieruimte…. maar, helaas, van den Ende en Brand maken geen deel uit van de lijst omdat zij het echte nieuws produceren waarvoor deze legioenen BBC lakeien worden betaald om het in diskrediet te brengen.

Als we zoeken naar Van den Ende op de website van de SCF, krijgen we, naar mijn mening tenminste, een klein aantal artikelen met een grotere hoeveelheid informatie ten opzichte van de ruis dan bij vergelijkbare BBC-zoekopdrachten. Anders gezegd, haar artikelen over de marteling van vrouwen door het Oekraïense regime, over nazi’s in Canada en Groot-Brittannië en over ISIS bevatten meer solide informatie dan vergelijkbare stukken die leden van het Trusted News Initiative uitspuwen.

Niet alleen is van den Ende, in mijn ogen althans, het lezen waard, maar dat is een mening die ik deel met de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) en soortgelijke groeperingen die de goede strijd voeren tegen de waarheid en de Nederlandse boeren, net zoals ze in voorgaande decennia de Joodse overlevenden van de vernietigingskampen van de nazi’s bestreden. Voor het geval je dat laatste hebt gemist: vroeger bespioneerde de BVD Nederlandse Joden die Auschwitz en andere concentratiekampen hadden overleefd, omdat ze hen, net als Van den Ende en haar Nederlandse boerenvrienden, beschouwden als potentiële bedreigingen voor hun status quo.

Een memo van de BVD over een Auschwitz herdenking uit 1965 vermeldt de namen van Joodse aanwezigen, samen met de opmerking “Veel Israëlieten onder de aanwezigen”. Een van de zonden van die Israëlieten was het benadrukken van de collusie tussen de Nederlandse en nazi-autoriteiten, die er allebei blij mee waren dat Nederlandse “Israëlieten” op enkele reis naar de vernietigingskampen van de nazi’s werden verscheept.

Hoewel dit niet wil suggereren dat Van den Ende of Alina Lipp, die we eerder hebben ontmoet, in direct gevaar verkeren om naar een vernietigingskamp van de nazi’s te worden gestuurd, houdt Big Brother hen in de gaten, net zoals ze vroeger de Nederlandse Israëlieten in de gaten hielden.

Robert van der Noordaa en verschillende andere “onderzoekers” scheppen op over hoe ze voor Anne Applebaum , Peter Pomerantsev en dergelijke activa bijhouden over van den Ende en andere Nederlandse dissidenten die ze verdenken van het “verspreiden van desinformatie” via “Russische en pro-Russische organisaties in Nederland (en daarbuiten)”.

Van den Ende is met name interessant omdat “ze een lezerscolumn schrijft in de Nederlandse Metro (15 mei 2015). Het artikel gaat over de ramp in Odessa waar 48 mensen omkwamen bij een brand” en het lijkt erop dat van den Ende mogelijk is gesubsidieerd door “Poetin-apologeten” om daarheen te gaan.

Nog verontrustender is dat van den Ende lijkt samen te werken met de in Duitsland woonachtige Oleg Muzyca, die “een van de actieve anti-Maidan deelnemers aan de onlusten op 2 mei 2014 is en als een van de belangrijkste propagandisten van de ‘Odesa massacre’ leugens. Hij werd na de brand van het dak van het vakbondsgebouw gehaald en gearresteerd. Hoewel het duidelijk is dat elke aanklacht tegen hem bewezen moet worden, is het de moeite waard om op te merken dat anti-Maidan activisten op het dak schoten en molotovcocktails gooiden naar pro-Oekraïense activisten, waaronder degenen die wanhopig probeerden mensen te redden die door de brand waren getroffen. Hij werd vrijgelaten nadat anti-Maidan activisten het politiebureau bestormden waar hij op 4 mei werd vastgehouden. Hij vluchtte naar Duitsland en is daar sindsdien gebleven, behalve als hij rondreist”.

Voor het geval je het niet allemaal hebt begrepen, van der Noordaa beweert dat de vakbondsleden in Odessa zichzelf in brand hebben gestoken, dat de nazi’s die zichzelf filmden terwijl ze de vakbondsleden verbrandden, probeerden hen te redden en dat van den Ende en haar vrienden een integraal onderdeel zijn van het zwart maken van de goede naam van de Oekraïense nazi’s, voor wie massamoord op onschuldigen een dagtaak is.

Laten we, voordat we verder gaan met Brand, op zijn minst zeggen dat van den Ende, Lipp en hun vrienden letterlijk aan de kant van de (gecensureerde) engelen lijken te staan en dat van der Noordaa en soortgelijke Trusted News Initiative engerds die worden betaald om hen in de gaten te houden, werken voor het uitschot van de inlichtingendiensten van het Westen.

Hoewel ik eerder met knarsetanden over Brand heb geschreven, begin ik langzaam en voorzichtig warm voor hem te lopen omdat zijn alomvattende stellingen over het Trusted News Initiative en nog veel meer, zoals zijn kijk op de recente rellen in Dublin, ons uitstekende sjablonen geven om die zaken te evalueren, iets wat de capaciteiten van het Trusted News Initiative en degenen die ermee samenwerken te boven gaat.

Aan de top van hun inlichtingennetwerk staan mensen als Jessica Cecil van de BBC, die rechtstreeks rapporteert aan de Europese Commandostaf van de Rand Corporation, die altijd een integraal onderdeel is geweest van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst.

Beneden in de riolen van dit leger van gedegenereerde spinmeisters hebben we het echte uitschot, BBC-presentatoren zoals Victoria Derbyshire, die voortdurend aandringt dat Dr. Hanan Ashrawi, de bekende Palestijnse christelijke oud-politica, al haar mede-Palestijnen ondubbelzinnig veroordeelt voordat ze haar mond open doet.

Hier is een typisch BBC non-story over vals Russisch nieuws, verkeerde informatie of wat dan ook, verspreid via TikTok, waarin staat dat Zelensky’s corrupte maatjes herenhuizen in Madrid hebben gekocht met hun zuur verdiende geld. En hier is nog wat BBC onzin over het ontkrachten van “Russische desinformatie” over een paar trawanten van Zelensky die een paar luxe jachten kochten in de Verenigde Staten als onderdeel van een slinks Russisch plan om “het Amerikaanse debat over hulp aan Oekraïne te beïnvloeden”.

Het eerste dat echt nieuwswaardig is, is dat de cv’s van Olga Robinson, voormalig “studentenambassadeur” Shayan Sardarizadeh en Mike Wendling, de drie BBC-lakeien die deze rotzooi hebben geschreven, nauwelijks zwakker of, gezien hun Iraanse en Amerikaanse achtergrond, onbetrouwbaarder kunnen zijn.

Het volgende dat moet worden opgemerkt is dat, aangezien Oekraïne ’s werelds gouden medaillewinnaar is op het gebied van corruptie, het beweren van corruptie daar net zo goed een non-story is als beweren dat water nat is. Maar het punt is dat dat alles is waartoe de BBC in staat is. Natuurlijk, hun cricketcommentaren zijn eersteklas, maar als het op politiek aankomt, verzamelen hun apen zich rond de vlag en brabbelen ze maar wat ze verteld wordt om te brabbelen. Zelfs hun sportcommentatoren moeten de toegewezen politieke boodschappen weergeven of ze zullen eindigen zoals Matt Le Tissier, ontslagen omdat ze het lef hadden om een eigen mening te hebben.

Omdat Sonja van den Ende een eigen mening heeft, zal ze nooit een baan krijgen bij de BBC of een andere MI6-zender, waar hardnekkige toewijding aan koning, land en het ondermaatse Trusted News-verhaal aan de orde van de dag is. Maar, net als Matt Le Tissier en Russell Brand, zal ze overleven en met een veel lichter en zuiverder geweten dan de zielige stormtroopers van MI6’s Trusted News Initiative en, aan het eind van de dag, brengt het aan de zijde staan van de engelen van Donbass, Syrië en Gaza zijn eigen prachtige beloningen met zich mee, parels die de zwijnen die de varkensstallen van het Trusted News Initiative bewonen, niet eens kunnen waarderen, laat staan een kans hebben om ze te bezitten.