De reactie van president Maduro op het bevel van Duque om het Colombiaanse luchtruim te sluiten (Internationale waarnemers gestrand)

Bron: La IguanaTV 8 december 2020, 
orinocotribune 8 december 2020 ~~~

President Nicolás Maduro betreurde het dat zijn Colombiaanse tegenhanger Iván Duque door de sluiting van het luchtruim van het buurland groep internationale waarnemers op maandag 7 december heeft verhinderd om van Venezuela naar Mexico te reizen.

Dit werd verklaard tijdens een persconferentie die Maduro hield met lokale en internationale perscorrespondenten, dinsdagmiddag in het Miraflores Palace in Caracas.

“Dit zijn dingen die gebeuren vanwege de obsessie van Iván Duque voor Venezuela”, zei het Venezolaanse staatshoofd. “Hij zou graag een oorlog met Venezuela willen beginnen, maar dat is hem niet gelukt. Het onthult zijn gebrek aan moraal.”

Meer dan 200 internationale waarnemers waren gestrand in Venezuela voor minstens 12 uur, omdat de Colombiaanse president de sluiting van het Colombiaanse luchtruim beval.

Deze mensen waren van plan om maandag naar Mexico te reizen en door de maatregel heeft de vlucht vertraging opgelopen.

Volgens informatie die de journalist Cynthia García via haar Twitter-account heeft vrijgegeven, kon de groep eindelijk aan boord van een vliegtuig naar Mexico gaan.

Topfoto: Internationale waarnemers strandden in Venezuela als gevolg van de aanvallen van Ivan Duque in Colombia | @vijayprashad.