bron: telesur-TV 8 november 2020 (SP) ~~~ 

De gekozen president en de vice-president, respectievelijk Luis Arce en David Choquehuanca, zullen deze zondag worden beëdigd.

Honderden Bolivianen gingen zaterdagavond in een eindeloos feest de straten en pleinen van La Paz op om de terugkeer naar de democratie te vieren, die deze zondag plaatsvindt met de inhuldiging van de verkozen president, Luis Arce, winnaar van de verkiezingen van 18 oktober.

In verschillende video’s die op sociale netwerken werden gepost, waren burgers te zien dansen en met vlaggen te zwaaien aan de vooravond van Arce’s inauguratie, waarmee de Beweging naar Socialisme (MAS) weer terugkeert naar de regering.

De MAS won de algemene verkiezingen die in oktober 2019 werden gehouden en die de herverkiezing van de toenmalige president Evo Morales mogelijk maakten, maar door een staatsgreep werd hij in november van dat jaar uit de macht verdreven en werd er een de-facto regering geïnstalleerd die deze zondag ten einde kwam.

https://twitter.com/camilateleSUR/status/1325256546130022401?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1325256546130022401%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telesurtv.net%2Fnews%2Fbolivia-ciudadanos-festejos-retorno-democracia-20201108-0004.html

Arce, die tijdens de regering van Evo Morales de minister van Economische Zaken was, en zijn vice-president David Choquehuanca, zullen op zondag tijdens een zitting van de Wetgevende Vergadering worden beëdigd.

De ceremonie zal worden bijgewoond door de presidenten van Argentinië, Alberto Fernández, Colombia, Iván Duque en Paraguay, Mario Abdo Benítez, en het staatshoofd van Spanje, koning Felipe VI.

Daarnaast zullen de ministers van Buitenlandse Zaken van Venezuela, Jorge Arreaza, en Iran, Mohammad Yavad Zarif, aanwezig zijn. De Verenigde Staten zullen worden vertegenwoordigd door Brent Mclntosh, Assistent Secretaris van financien voor Internationale Zaken.

Er zullen ook vertegenwoordigers zijn van de rest van de landen en volkeren van Latijns-Amerika en van andere delen van de wereld.

In dit verband staat de voormalige president Evo Morales, die als asielzoeker in Argentinië verblijft, op het programma om op maandag 9 november terug te keren naar Bolivia.

Topfoto: Zaterdagavond vierden de Bolivianen de terugkeer naar de regering van de Beweging voor Socialisme (MAS). | Foto: Screenshot