Bron: Margaret Kimberley 13 mei 2020 ~~~ 

De “linkervleugel” van de Democratische Partij zwijgt in alle talen voor de laatste Amerikaanse agressie tegen het volk en de regering van Venezuela en stemt dus met haar stilzwijgen in met Tromp.

“Noch de Congressional Black Caucus, noch de Congressional Progressive Caucus hebben zich uitgesproken tegen de laatste interventie.”

Karl Marx zei dat de geschiedenis zich herhaalt, de eerste keer als tragedie en de tweede keer als farce. Een jaar na een bizarre couppoging, die meer leek op een kluchtig fotomoment, stuurde de VS een groep ongelukkige dupes naar Venezuela met het plan president Nicolas Maduro te arresteren.

Gerelateerd: Corporate Media denkt niet dat Amerikanen betaald werden om Venezuela als huurlingen binnen te vallen

Venezolaanse patrouilleboten en een groep zwarte vissers werkten samen om de noodlottige groep te vangen. Twee Amerikanen waren onder de gevangenen en zes mannen werden gedood.

Het complot liep af als een slechte film. Juan Guaido, de handgeplukte Amerikaanse verrader, tekende in feite namens de Verenigde Staten een contract met een voormalige Groene Baret die een “beveiligingsbedrijf” runde. Er is ook een belastende opname van de overeenkomst die ondertekend werd. Er is geen eer of intelligentie onder deze groep dieven.

Deze gênante episode is het eindresultaat van de wanhoop van de regering van Donald Trump om zich te ontdoen van een linkse regering die door haar volk wordt gesteund. Hybride oorlogsvoering werkte tegen Bolivia en Ecuador, twee naties die alleen hoeven te wachten op een electoraal succes, om de transformatie voor de massa’s veilig te stellen. Maar de regering van Venezuela heeft niet alleen sterke steun van de bevolking, maar ook van het leger. De Bolivariaanse regering is langer aan de macht, met een sterkere basis die haar de mogelijkheid geeft om de Amerikaanse onheilsproblematiek te overleven.

Juan Guaido en zijn trawanten zijn vet en rijk geworden van Washington’s grootsheid. Guaido reist de wereld rond en geniet van fotomomenten met vazalstaatsleiders als Boris Johnson en Justin Trudeau. Hij denkt misschien dat de VS hem aan de macht kan brengen, maar nu weet hij waarschijnlijk beter dan wie dan ook dat er geen regimeverandering komt door huurlingen die denken dat ze in een reality actiefilm leven.

Gerelateerd: Lijst van gearresteerde en gezochte huurlingen – US Led Operatie Gideon

Het echte verhaal van dit debacle ligt in Washington. Staatssecretaris Mike Pompeo is zo dom dat hij ooit grapte dat de CIA, het agentschap dat hij ooit runde, “loog, bedroog en stal.” Iedereen wist dit natuurlijk, maar niemand verwachtte dat een insider als Pompeo zou opscheppen over zijn misdaden.

Pompeo is duivels. Hij is de man die de moord op Qassem Soleimani heeft geforceerd. Hij schept op over sancties tegen uitgehongerde mensen in Iran. Hij is ook erg dom. Zijn partner in de misdaad Elliott Abrams is even dom, en ze geloven allebei echt dat ze de regering kunnen omverwerpen of een massale opstand kunnen veroorzaken.

Je hoeft alleen maar te kijken naar het ‘welkom’ dat Guaido kreeg toen hij voor het laatst in Venezuela aankwam, nadat hij in buitenlandse hoofdsteden was bejubeld. Een menigte boze mensen viel hem aan toen hij vers in Caracas aankwam, vlak nadat hij vereerd was door Trump op de State of the Union toespraak en ook door Nancy Pelosi. Deze beelden moeten we niet vergeten, als het Trump/Pompeo/Pelosi-team en hun vrienden in de New York Times en MSNBC beweren dat er populaire steun is voor de verrader die het leven voor miljoenen mensen ellendig maakt.

Het is gemakkelijk om cynisch te zijn, als Amerikaanse politici zichzelf en ons ervan proberen te overtuigen dat bizarre stunts hen van een populaire regering af kunnen helpen. Maar deze voortdurende aanval is geen lachertje. De huurlingen en Venezolaanse overlopers die in de verleiding kunnen komen om zich bij de verraders aan te sluiten, zijn nog steeds heel gevaarlijk. Ze kunnen de president niet ontvoeren, maar ze kunnen wel andere mensen schaden en lijden en chaos veroorzaken. In het verleden heeft hun sabotage miljoenen mensen van elektriciteit beroofd. Hun steun aan sancties berooft hun medelandgenoten van medicijnen en voedsel.

Ze kunnen worden gebruikt door de tweepartijdige imperialisten in Washington om te pleiten voor toekomstige interventies. Noch de Congressional Black Caucus, noch de Congressional Progressive Caucus hebben zich uitgesproken tegen de laatste interventie. Ze hebben ook niets gezegd over de dodelijke sancties of de diefstal van de middelen van Venezuela. De Washington Post en New York Times keuren de “rampzalige” inval af, door het lage cijfers voor de uitvoering ervan te geven. Maar ze steunen de agressie net zo goed als Pompeo en zijn baas.

Het plot gaat door met verdere arrestaties van staatsgreepplotters in de afgelopen dagen. Natuurlijk is de VS altijd aan het samenzweren. Als ze geen valse drugs aanklachten tegen Maduro indienen, stelen ze Venezuela’s bezittingen.

De oorlog tegen deze soevereine natie zal doorgaan. Misschien blijft Guaido het middelpunt van de omverwerping of wordt hij misschien aan de kant geschoven ten gunste van iemand anders. Maar de aanwezigheid van linkse regeringen op dit halfrond is een doorn in het oog voor de Verenigde Staten, die nog steeds beweren dat andere landen zich in hun “achtertuin” bevinden. Iedereen die beweert anti-oorlog of een linkse te zijn, moet compromisloos zijn in het steunen van de Venezolaanse regering en haar volk. Anders sluit je je in feite aan bij het regime-change complot.

Bron-URL: Zwart Agenda-rapport

Margaret Kimberley’s Freedom Rider column verschijnt wekelijks in BAR, en wordt overal op grote schaal gedeeld en gekopieerd. Ze onderhoudt ook een regelmatig bijgewerkte blog op http://freedomrider.blogspot.com . Kimberley woont in New York City, en kan worden bereikt via e-Mail op Margaret.Kimberley(at)BlackAgendaReport.com.

Reageren?

Neem deel aan het gesprek op de Facebook-pagina van Black Agenda Report op http://facebook.com/blackagendareport.

Of, u kunt reageren door een e-mail te sturen naar comments@blackagendareport.com.