bron: Lawrence Wilkerson 
op Anti-War.com  - 2 mei 2019 ~~~ 

Trump geeft niets om Venezuela en laat zijn ondergeschikten vechthonden de oorlog in glijden zolang het de verkiezingsstemmingen van Florida voor Trump 2020 veilig stelt, zegt Lawrence Wilkerson.

Wetend wat ik weet over de poging in 2002 van mijn eigen regering om de Venezolaanse president Hugo Chavez af te zetten, was ik niet verrast toen de inspanningen onlangs werden hervat door de Trump-regering, vooral toen zulke ‘oer-verdedigers’ van Latijns-Amerikaanse rechten als Elliott Abrams, Marco Rubio, en Rick Scott – om nog maar te zwijgen over John Bolton – op de loonlijst van het Witte Huis begonnen te verschijnen.

Eveneens wetende dat Trump zich voor geen cent interesseert wat er in Venezuela gebeurt, maar zich concentreerde op waar hij altijd op was gericht, binnenlandse politiek, wist ik dat deze ondergeschikten krokodillentranen zouden huilen en de vechthonden ver Venezuela in zouden laten glijden omdat het de Florida’s verkiezingsstemmen voor Trump in 2020 veilig stelde.

Wat ik niet wist – maar terugkijken naar 2002, zou moeten hebben – is hoe onbekwaam de CIA de ‘zachte staatssgreep’ die haar leiders Trump beloofden heeft laten aflopen. De gebeurtenissen van de afgelopen 48 uur hebben duidelijk de incompetentie, alsook de echte motivaties aangetoond van Trump’s lakeien voor Venezuela, van de Cuba-hater Marco Rubio tot de bombastische voormalige gouverneur van Florida Rick Scott, tot de ongestrafte crimineel Abrams, tot de leugenaar en volledig incompetente Juan Guaido en zijn maat, Leopoldo Lopez in Caracas. Wat een bemanning kan de GOP (grand old party – de Republiekijnen) opbrengen!

En misschien hebben ze de militaire vechthonden de oorlog al in laten glijden….

Dan hebben ze hen in een potentiele eersteklas ramp laten glijden – net als Somalië in 1992, Irak in 2003, Libië in 2011, Syrië in 2012, Afghanistan vandaag en gisteren, en door en door.

Lees verder op antiwar.com