Bron: Sonja van den Ende, devend.online 13 januari 2023 ~~~~

Daesh (ISIS) strijders in Syrië 2014 nu een aantal van hen in de Donbass, velen van hen in Artyomovsk/Bakhmut vechtend voor Oekraïne of liever voor de NAVO/VS tegen het Russische leger en de Wagner groep. Foto: Al-Monitor.

Een van de geallieerde milities die in Oekraïne of liever gezegd de proxies van de NAVO/VS deelnemen aan hun oorlog tegen Rusland, zijn de Tsjetsjenen, zij heten het Sheikh Mansur Bataljon. Het Tsjetsjeense Sjeik Mansour Bataljon vecht sinds 2014 tegen Rusland in Oekraïne. Uiteraard zwijgen westerse media over het al dan niet veroordelen ervan.

Degenen die zich bij het bataljon hebben aangesloten vochten ook in de 1e en 2e Tsjetsjeense oorlog, een nieuw element is de connectie van ISIS (DAESH), strijders worden via Turkije of landen in Europa gesmokkeld om met deze terroristische brigade mee te vechten, hetzelfde scenario als in Syrië en Irak.

Westerse media veroordeelden het verhaal snel, toen bekend werd dat niet alleen Tsjetsjeense Jihadisten met Oekraïne en de NAVO tegen de Russen vochten, maar ook Jihadisten van DAESH (ISIS), en schreven onzinverhalen in hun media, dat Al Qaida en ISIS tegen inmenging in deze oorlog waren, wat onzin is, zoals ik in dit artikel zal uitleggen!

In Idlib, Noord-Syrië, waar de grootste concentratie jihadisten zit, die overigens nog steeds door de VN gesteund worden met voedsel, wordt sinds de Russische Speciale Militaire Operatie opgeroepen om naar Oekraïne te vertrekken om daar tegen de Russen te vechten.

Het voedsel verdwijnt in handen van Hayat-Tahrir-as-Sham (HTS) de heersende terroristische brigade in Idlib en gaat met mondjesmaat naar de vluchtelingenkampen in Idlib. De VN zegt dat de Syrische regering geen voedsel doorlaat naar Syrië zelf, een fabeltje natuurlijk, HTS laat geen voedsel of hulp door naar het door de regering gecontroleerde Syrische deel. Amerika heeft, met medeweten van de VN, onmenselijke sancties ingesteld tegen het door de regering gecontroleerde deel van Syrië, bekend als de CAESAR WET.

Het verhaal moest zijn dat zij, de jihadisten, tegen Amerika en de NAVO zouden vechten omdat hun leiders, zoals Osama-bin-Laden, sinds de oprichting van diverse terroristische groeperingen prediken dat Amerika de grote “Satan” is. Het blijkt natuurlijk totale onzin te zijn, Amerika is de sponsor van Al Qaida en later ISIS en gebruikt hen als onderdeel van hun proxies waar en wanneer dat nodig is.

Een van de jihadisten (uit Syrië – Idlib) die naar de Donbass is vertrokken heet Suhail Hamoud, een beroemde zogenaamde Hayat Tahrir al-Sham (HTS) strijder die de bijnaam Abu TOW heeft gekregen vanwege zijn vaardigheid in het bedienen van de Amerikaanse anti-tank raket BGM-71 TOW, bood Oekraïne hulp aan en heeft zich nu aangesloten bij de Sheikh Mansur Brigade. 

Twee van zijn Tweets:

Hier staat hij in de Donbass waarschijnlijk in Artyomovsk/Bakhmut.


De meeste jihadisten die Idlib verlieten om in Oekraïne te vechten zijn aanhangers van of aangesloten bij de Hayat Tahrir al-Sham (HTS). Sommigen van hen ontkennen dit, maar Hayat Tahrir al-Sham (HTS) is de machtigste brigade die over Idlib regeert, het Vrije Syrische Leger waarvan westerse landen spreken is slechts een uitvinding van westerse landen.

Het FSA werd deels gesponsord door Mustafa Tlass, voormalig Syrisch minister van Defensie tot 2004, die tijdens de oorlog in Syrië overliep naar Parijs, Frankrijk, samen met zijn zonen Manaf en Firas Tlass, die nog steeds in ballingschap in Parijs verblijven en in Syrië ter dood veroordeeld zijn. Manaf Tlass, een goede vriend van Bashar al-Assad, liep in 2012 over en richtte toen het Vrije Syrische Leger op, gesponsord door de VS en waarschijnlijk Frankrijk en andere NAVO-landen. Het FSA bestaat niet meer of is opgegaan in de HTS en DAESH.https://twitter.com/suheilhammoud/status/1568294099731505152?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1568294099731505152%7Ctwgr%5Eed2d84fdd98978b587a1405999edd2466237a287%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdevend.online%2F2023%2F01%2F13%2Fdaesh-isis-fighters-in-artyomovsk-the-sheikh-mansur-brigade-donbass-novorussia%2F

De HTS is een beruchte terreurgroep, jarenlang gesteund door de VS/NAVO, het is een van de tweeëntwintig groepen die door de Nederlandse regering worden gesteund in hun zogenaamde NLA (hulp)programma!

De Iraakse HTS-leider Maysara bin Ali, beter bekend onder zijn nom de guerre Abu Maria al-Qahtani keurde goed dat HTS-leden zich aansluiten bij de Jihad zoals zij die noemen “tegen de Russen”. Verder verklaarde hij dat als een moslim in Oekraïne vecht en de Russen verslaat, hij beloond zal worden, en als hij gedood wordt, hij een martelaar zal zijn. Weer een westers verhaal ontkracht!

Eveneens zeer verontrustende informatie op Al-Monitor stelt dat de leiding van de HTS de Tsjetsjeense jihad-groep Jund al-Sham vertelde dat ze zich ofwel bij haar gelederen kon aansluiten ofwel Idlib kon verlaten, de leden van de groep evacueerden hun militaire posities om naar het platteland van Latakia te gaan.

Jund-al-Sham werd rond 1991 in Jordanië opgericht en in 1999 in Afghanistan getraind met financiële steun van Osama bin Laden, of liever gezegd, kreeg financiële steun van de VS en haar NAVO-bondgenoten. Zoals we allemaal weten was Osama bin Laden een creatie van de VS, om tegen de Russen in Afghanistan te vechten en later gebruikt om de false-flag aanval (de aanval is echt gebeurd, maar de voorbereiding ervan was een false flag) op de Twin-Towers van 2001 in de VS te verdoezelen.

In 2021 bedreigde de HTS leden van Jund-al-Sham en droeg hen op zich aan te sluiten bij de HTS; velen wilden dat niet en vluchtten naar Latakia en later naar Turkije, waar zij naar verluidt “werkloos” waren en velen zagen hun kans schoon toen de Speciale Militaire Operatie (SMO) begon op 24 februari 2022 en vertrokken, via Turkije naar Oekraïne. Opgemerkt zij dat sommigen van hen naar Afghanistan gingen om zich bij de Taliban aan te sluiten.

Het hoofd van de Sheik Mansur Brigade is Moslim Cheberloyevsky, een brute moordenaar uit de Tsjetsjeense oorlogen. De commandant van het naar sjeik Mansur genoemde Tsjetsjeense vrijwilligersbataljon. foto: Odessa (TLG) Archief,


Abu Omar al-Shishani

In november 2019 hebben de speciale diensten van drie staten: Oekraïne, Georgië en de Verenigde Staten Caesar Tokhosashvili aangehouden in Kiev, Oekraïne. Zijn arrestatie kwam (voor sommigen) als een verrassing! Caesar is een strijder die wordt beschouwd als een van de sleutelfiguren in de Islamitische Staat (IS), hij is/was de “Onderminister van Oorlog van de Islamitische Staat van de Levant in Syrië en Irak en werd in 2017 doodverklaard”.

Oekraïne is al jaren een belangrijke doorvoerplaats (van jihadi’s)op weg van en naar Syrië. De Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) wist verschillende operaties te verstoren. Het was bekend dat terroristen van Islamitische Staat vanuit de Noord- en Zuid-Kaukasus en Centraal-Aziatische landen via Turkije naar Oekraïne worden gesmokkeld en tijdens de Syrische oorlog ging het via versa van Oekraïne naar Turkije en vandaar naar Syrië en Irak. De opmars van de jihadisten in Syrië viel samen met de Maidan-revolutie in 2014 in Kiev, het referendum op de Krim, en nu tijdens de speciale militaire operatie in de Donbass. Oekraïne heeft niet veel gedaan om de militanten of jihadisten die over zijn grondgebied trekken of nu in Oekraïne vechten, tegen te houden.

Abu Omar al-Shishani, samen met zijn twee zoontjes, die revolvers vasthouden, voor de DAESH-vlag, de herkomst van de foto is onbekend, hij is genomen in Syrië, Irak of misschien de Donbass.

Al-Shishani, werd dood gewaand. In augustus 2017 zouden hij en zijn familie zijn omgekomen bij een luchtaanval in de Syrische provincie Deir ez-Zor, die toen tot de afnemende Islamitische Staat behoorde. Maar later bleek dat zijn dood in scène was gezet (vanuit de VS) om de aandacht af te leiden van zijn ontsnapping uit Syrië.

Hij werd waarschijnlijk overgebracht door de VS en/of de NAVO, bij de vele “reddingsoperaties” die de Syrische regering in de loop der jaren meldde. Syrische inwoners zagen ’s nachts vaak helikopters die volgens hen militanten en terroristen ergens naartoe “vervoerden”.

Tokhosashvili a.k.a Abu Omar al-Shishani, woonde rustig in Bila Tserkva, een stad 85 km ten zuiden van Kiev met meer dan 200.000 inwoners. Naar verluidt heeft een relatief groot aantal migranten uit de hele wereld zich in Bila Tserkva gevestigd. Waarschijnlijk veel leden van ISIS DAESH.

Het aantal is, zoals gezegd, onbekend, omdat ISIS (DAESH) leden ongezien naar de Donbass konden komen en geen nieuwe milities hebben gevormd zoals de Sheikh Mansour brigade tegen Rusland samen met het Oekraïense leger en andere NAVO-huurlingen, maar velen van hen vechten in Artyomovsk.

“Oekraïne trekt militanten van Islamitische Staat aan die asiel zoeken na het verliezen van gebieden in Syrië en Irak. Het land is een goede plek om je te verbergen en te wachten tot je de kans krijgt om veilig terug te keren naar je huis in de Europese Unie of te vechten in de Donbass” aldus Abu Omar al-Shishani.

In een bunker onder de hevig bevochten stad Artjomovsk gaat een Tsjetsjeense commandant met zijn mannen in gebed, in gezelschap van een man die zegt journalist te zijn. Hij toont hem een deel van zijn strijders en zelfmoordgordels.
bron: Sky News

Al in 2016, tijdens de Syrische oorlog, zei de Oekraïense SBU dat het meer dan 100 mensen had opgespoord en er 46 had aangehouden die banden hadden met “internationale terroristische en religieuze extremistische organisaties”, evenals 11 “doorgangspunten” van militanten van Islamitische Staat in Kiev en Charkov. Bovendien blokkeerde de SBU twee afdelingen van de organisatie in Dnipro en Charkov, die materiële en logistieke steun verleenden aan leden van de groep in Oekraïne en hen hielpen naar het buitenland te reizen.

Dit was natuurlijk ontoereikend en de “achtergelaten” terroristen vechten nu aan de zijde van het Oekraïense leger, met de goedkeuring van het regime in Kiev, de VS en haar NAVO-partners de Europese Unie (EU).

Misschien is het daarom zo belangrijk voor de Russen om Artjomovsk te veroveren, het is een broeinest van terroristen van ISIS (DAESH), maar ook andere NAVO-huurlingen vechten er! Artyomovsk ligt ongeveer tien kilometer van de bevrijde stad Soledar en in gezichtsveld van Rusland.


gerelateerd (berichten in dit archief):