Bron: mundo.sputniknews.com  (spaans) ~~
orinocotribune.com (engels) 12 maart 2020 ~~~ 

CARACAS (Spoetnik) – De voorzitter van de Nationale Grondwetgevende Vergadering (ANC), Diosdado Cabello, zei dat de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet, de moraal mist om over de mensenrechten in Venezuela te praten.

“Mevrouw Bachelet is moreel niet in staat haar mening te geven over Venezuela, ze is moreel niet in staat haar mening te geven over de mensenrechten wanneer ze zwijgt over wat er in Chili gebeurt, ze heeft haar mond niet geopend over wat er in Chili is gebeurd, wanneer ze zwijgt over wat er elke dag in Colombia gebeurt”, zei Cabello tijdens de mobilisatie van Chavista-aanhangers in Caracas.

VERWANTE INHOUD: Ambassadeur Valero heeft de opmerkingen van Bachelet afgewezen: “Het spijt ons dat uw presentatie het noodzakelijke evenwicht mist.”

De voorzitter van het ANC zei dat zijn land in vrede is, dus hij verwierp het rapport van Bachelet over Venezuela.

“Wij in Venezuela zijn in vrede, kalmte, het meest stabiele land in Amerika op dit moment is Venezuela, je kunt zeggen wat je wilt,” zei hij.

Op 10 maart presenteerde Bachelet een mondelinge update over de mensenrechtensituatie in Venezuela, waarin ze zei dat in dit land “de politieke spanningen en gewelddaden van de veiligheidstroepen voortduren”.

Bachelet heeft haar bezorgdheid geuit over de nieuwe Amerikaanse sancties tegen Venezuela.

De Venezolaanse regering van haar kant bekritiseerde het rapport, aangezien Bachelet vooringenomen informatie gebruikt en ook methodologische fouten in haar rapporten presenteert.

Op 27 februari presenteerde de voormalige president van Chili (2006-2010 en 2014-2018) opnieuw een mondelinge update waarin ze er bij de regering van Nicolás Maduro op aandrong om alle personen die om politieke redenen van hun vrijheid zijn beroofd onvoorwaardelijk vrij te laten.

In 2019 presenteerde Bachelet twee rapporten over Venezuela: het eerste werd gepubliceerd op 4 juli van dat jaar, na een bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land tussen 19 en 21 juni.

Het tweede werd gepresenteerd in december, waarin ze de Zuid-Amerikaanse natie aan de kaak stelde voor het gebruik van een “strategie gericht op het neutraliseren, onderdrukken en criminaliseren van de politieke oppositie”.


Uitgebreide informatie in dit archief over de partijdige positie van ohchr commissaris Michelle Bachelet is Tagged: ohchr

Topfoto: © REUTERS / Denis Balibouse