Bron: LaiguanaTV  6 december 2020 ~~~

Deze zondag 6 januari zijn de 277 afgevaardigden gekozen, die in de periode 2021-2026 de Nationale Assemblee zullen vormen.

De PSUV coalitie heeft de parlementsverkiezingen in het land gewonnen.

“Er zijn 82,35% van de stemmen geteld bij een deelname van 31%,” zei de voorzitter van de Nationale Raad (CNE), Indira Alfonzo, na afloop van de verkiezingsdag.

Hier zijn de resultaten per verkiezingsalliantie:

  • Gran Polo Patriotico Simon Bolivar ( PSUV coalitie- GPP): 3.558.320 stemmen 67,6%.
  • Democratische Alliantie (AD-Copei-CMC-AP-ElCambio): 944.665, 17,95%.
  • Verenigd Venezuela (VU/PV/VPA): 220.502, 4.19
  • Revolutionair Volks Alternatief (Communistische Partij): 143.917, 2,73%.
  • Andere: 357.609, 6,79%.


“We hebben een geweldige verkiezingsoverwinning behaald”: Maduro na de parlementaire uitslagen

LaiquanaTV – 7 december 2020

De president van de Republiek, Nicolás Maduro, heeft de uitslag van de parlementsverkiezingen, die deze zondag 6 december in Venezuela hebben plaatsgevonden, in de vroege uren van maandagochtend gevierd.

In verklaringen op Venezolana de Televisión beschreef de nationale president de overwinning van de GPP (PSUV–alliantie), die volgens het eerste bulletin van de Nationale Kiesraad (CNE) de meerderheid van de zetels in het Parlement veroverde, als een geweldige overwinning,

“We hebben een nieuwe Nationale Assemblee, gekozen door de stem van het volk. Venezuela heeft een nieuwe Nationale Vergadering. Het is een grote overwinning, zonder twijfel, voor de democratie, voor de Grondwet,” zei hij.

Het staatshoofd benadrukte de democratische geest van het Venezolaanse volk, dat ondanks de tegenslagen en te midden van de pandemie naar de stembus ging om zijn stemrecht uit te oefenen.

Hij benadrukte ook de moed van alle kandidaten die aan deze verkiezingsstrijd hebben deelgenomen en riep de revolutionaire krachten op om de voor volgend jaar geplande gouverneursverkiezingen voor te bereiden.

De voorzitter zei ook dat 5 januari het debuut is van een nieuw NA (Parlement) in vrede en dat daarmee een positieve en deugdzame cyclus van werk en herstel begint, door middel van een “intensief proces van samenwerking, met soevereiniteit, onafhankelijkheid en vrede”.

Laten we niet vergeten dat het Venezolaanse volk bij deze parlementsverkiezingen de 277 afgevaardigden heeft gekozen die het nieuwe nationale parlement zullen vormen dat in de periode 2021-2026 wetgeving zal opstellen. Daarvoor werden meer dan 20 miljoen kiezers opgeroepen en namen meer dan 14.000 kandidaten deel.