Bron: La IguanaTV 22 november 2020 (SP), 
orinocotribune 22 november 2020 (EN)~~~ 

In een tweet heeft Morales zijn instemming betuigd over de hertoetreding van de Andesnatie tot de Bolivariaanse Alliantie voor de Volkeren van Ons Amerika – Handelsverdrag (ALBA-TCP), de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caraïbische Staten (CELAC) en de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR).

Saludamos el anuncio de Cancillería en torno a que #Bolivia se reincorpora plenamente como país miembro del ALBA – TCP, CELAC y UNASUR.
Nuestro proceso de cambio practica la diplomacia de los pueblos y está a favor de la integración regional.

Evo Morales Ayma (@evoespueblo) 21 november 2020

Wij zijn verheugd over de aankondiging van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat #Bolivia volledig opnieuw is opgenomen als lid van ALBA – TCP, CELAC en UNASUR.
Ons veranderingsproces is gericht op de diplomatie van de mensen en is voorstander van regionale integratie.

Evo Morales Ayma (@evoespueblo) 21 november 2020

In het afgelopen decennium heeft de inheemse leider, samen met president Hugo Chávez en andere linkse leiders van de regio, in wat bekend staat als de Progressieve tijdperk van Latijns-Amerika (ThePink Tide), het creëren en consolideren van alternatieve mechanismen van solidariteit en integratie tussen de landen van het continent bevorderd, buiten de invloedssfeer van Washington, maar grotendeels open voor alle politieke ideologieën.

Topfoto: Evo Morales opent het hoofdkwartier van het UNASUR-parlement. Bestandsfoto.