Bron: La IguanaTV  15 oktober 2020, 
orinocotribune 16 oktober 2020 ~~~ 

De politiek analist en communicator, Miguel Pérez Pirela, demonstreerde het verborgen curriculum van de ondertekenaars van de Lima-groep, waar drugshandel, corruptie, staatsgrepen en illegaliteit in verband worden gebracht met elk lid van de internationale interventionistische groepering.

“Het gemiddelde percentage van de steun in de peilingen voor de presidenten die lid zijn van de Lima-groep is slechts 16,46 procent, een groep die lessen in democratie wil geven”, aldus de politiek analist.

Juan Orlando Hernández, president van Honduras, ook een ondertekenaar, staat terecht in een in de rechtzaak omdat zijn verkiezingscampagne werd gesponsord door “El Chapo” Guzmán, die een bijdrage van een miljoen dollar gaf.

De regering van de voormalige president van Argentinië Mauricio Macri, die in 2017 de overeenkomsten van de Lima-groep ondertekende, liet een schuld van 277.648 miljoen dollar achter bij de Argentijnen – geld dat ten goede kwam aan ondernemers zoals hij, waardoor de meerderheid die op hem stemde werd verwaarloosd en Argentinië in een vreselijke economische crisis terechtkwam.

Jair Bolsonaro, president van Brazilië, heeft geprobeerd de cijfers van het coronavirus te verdoezelen, getallen te verbergen en het ministerie van Volksgezondheid te verbieden de cijfers te publiceren, een onverantwoordelijk beleid dat in minder dan negen maanden meer dan 152.000 sterfgevallen heeft veroorzaakt.

Iván Duque, president van Colombia, keerde terug naar een oorlogszuchtig beleid en verwierp de internationale vredesakkoorden die in 2018 waren ondertekend, waarbij hij terugkeerde naar het bloedbad als staatsbeleid. Tot nu toe hebben er in 2020 meer dan 70 bloedbaden plaatsgevonden op Colombiaans grondgebied, waar meer dan 100 sociale leiders zijn vermoord.

“Degenen die hun huizen in brand hebben gestoken, kunnen beter geen les geven in risicopreventie”, zei Pérez Pirela.

Topfoto: een videoconferentie op 13 oktober 2020.


In dit archief: [#LIMA] Berichten over de Lima-groep en haar activiteiten/invloed