Bron: Telesur-Engels 18 augustus 2020 ~~~

Het Colombia Growth Initiative heeft tot doel “onze doelstellingen op het westelijk halfrond te bevorderen”, aldus de Amerikaanse National Security Advisor.

Colombia’s President Ivan Duque Maandag kwam de ambtenaren van de V.S. samen om het Colombia Growth Initiative (CGI) te lanceren, dat de nieuwe versie van het ,,Colombia-plan” is, de militaire hulp die op de bestrijding van drugkartels en linkse opstandelingen in de jaren 2000 wordt gericht.

Bij de lancering van dit geopolitieke voorstel waren de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Robert O’Brien, het hoofd van het zuidelijke commando Craig Faller, de presidentiële adviseur Mauricio Claver-Carone en de Amerikaanse ambassadeur in Colombia Philip Goldberg.

“Tijdens de werkvergadering met de Amerikaanse delegatie bespraken we COVID-19, de strijd tegen de drugshandel en de economische heractivering,” zei Duque en voegde eraan toe dat het “Colombia Grows Initiative” middelen zal mobiliseren in de meest afgelegen plattelandsgebieden van het land.

De adviseur van de Nationale Veiligheid van de V.S. wees erop dat er ,,geen grotere bondgenoot in het gebied” is dan Colombia en zwoor dat zijn land zijn partner van medisch materiaal zal voorzien.

“Dit economische initiatief zal een aanvulling zijn op de uitgebreide inspanningen van de VS om het bestuur, de veiligheid en de rechtsstaat in het buitenland te verbeteren… de VS probeert onze relaties met vrienden en bondgenoten in de regio te versterken om duurzame veiligheid te bereiken”, aldus O’Brien.

“Wij blijven met onze partner en nauwe bondgenoot, de regering van Colombia, staan, terwijl wij de uitdagingen die voor ons liggen aangaan en samenwerken om onze doelen op het westelijk halfrond te bevorderen,” voegde hij eraan toe.

De U.S. International Development Finance Corporation (DFC) President Adam Boehler bekrachtigde dat “er geen ander land is dat specialer is voor ons dan Colombia” en benadrukte dat zijn land meer dan US$1 miljard heeft geïnvesteerd in deze Zuid-Amerikaanse natie.

“Nu hebben we het over het nieuwe ‘Plan Colombia’… Het zal zich richten op het nemen van activiteiten tegen drugshandel en het investeren in werkgelegenheid en projecten op het platteland.”


Redaktie: Maar het gaat natuurlijk helemaal niet om bestrijding van narcoticahandel. Daar is Southcom commandant Faller op de digitale persconferentie ook heel duidelijk in. De aanval op Venezuela wordt gepland, en volgens Faller zullen daar 22 staten aan meewerken. Zijn voorganger Kurt W. Tidd heeft het masterplan ruim 2 jaar geleden al opgesteld.
De aanduiding van Venezuela als een narcotica-staat, en de regeringsleiders als narco-criminelen, was een fase in dat plan. Er kwam van de westerse bondgenoten geen enkel protest tegen die onzin.
De VS, Canada, Nato benutten de unieke kans die onstaan is door diverse machtswisselingen in de regio, in feite verschillende staatsgreep-varianten, waardoor er een groot aantal vazalstaten ontstaan is, die vanwege hun afhankelijke relatie wel moeten toezeggen om met de aanval mee te helpen.

Of ze het ook daadwerkelijk zullen doen is de vraag; ze zullen te maken krijgen met hevige binnenlandse protesten en akties, die ze mogelijk niet kunnen onderdrukken.
Het wordt serieus gevaarlijk voor het Venezolaanse volk, voor Aruba, Bonaire, Curaçao
, en in de hele Amerikaanse regio, mogelijk wereldwijd.

Tweet Moncada: Trump en zijn woordvoerders beweren dat de economische verstikkingsmaatregelen voor Venezuela alleen gericht zijn op het bereiken van de democratie. Hier is de waarheid: Het hoofd van de binnenvallende militaire macht spreekt van Trump’s economisch terrorisme als gemilitariseerde agressie om de natie te verzwakken voor de invasie.
Tweet Moncada: Faller, het militaire hoofd van de agressie, legt uit hoe zijn 22 landen in de rij staan om Venezuela binnen te vallen. Duque en Colombiaanse militairen trainen al militairen in Midden-Amerika ter voorbereiding van een multinationale troepenmacht uit ondergeschikte landen. Wat er komt is al jaren in voorbereiding.
Tweet Moncada: Trump weet dat de invasie van Venezuela indirect moet zijn, met gebruik van het Colombiaanse leger als wegwerpwerk. Een “multinationale stabilisatiemacht voor de overgang” is de term die in de propaganda wordt gebruikt. Kijk naar Admiraal Faller die spreekt als het hoofd van de invasiemacht:

Topfoto: Robert O’Brien (L), president Ivan Duque (C), en Adam Boehler (R), Bogota, Colombia, 18 augustus 2020. | Foto: EFE