Bron: telesurenglish 17 juni 2020 ~~~ 

De Lima Groep bestaat uit Bolivia, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Panama, Paraguay, Peru en Saint Lucia.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza Dinsdag verwierp de verklaring van de ,,Groep Lima” en zei dat zij proberen om de aandacht van de catastrofale behandeling van hun pandemie af te leiden.

Ook de Lima-groep noemde de benoeming van nieuwe verkiezingsautoriteiten in Venezuela onwettig.

“Die regeringen reageren alleen op de belangen van Washington om Venezuela aan te vallen en tonen een diepe onwetendheid over onze grondwettelijke wet,” zei Arreaza.

De leden van de Groep “zijn het epicentrum van de pandemie door nalatigheid”, voegde hij eraan toe.

Volgens Arreaza dekt Colombia, een van de lidstaten van het blok, moordpartijen en gruwelijke mensenrechtenschendingen, financiert het campagnes en koopt het stemmen met vies geld.

Uren voor de verklaringen van Arreaza kondigde Venezuela aan dat het een brief aan de Verenigde Naties had gestuurd waarin het de regering van Brazilië veroordeelde wegens haar criminele nalatigheid in het licht van een pandemie.

“De Braziliaanse president Jair Bolsonaro brengt het leven van miljoenen mensen in Brazilië en op het hele continent in gevaar”, aldus de brief.

Venezuela stuurde een mededeling aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres om in te grijpen en de Braziliaanse autoriteiten op te roepen om verantwoordelijk te handelen voor de COVID-19.

De Lima Groep bestaat uit Bolivia, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Panama, Paraguay, Peru en Saint Lucia.

Deze landen verontachtzamen openlijk de regering van Venezuela en erkennen de oppositiepresident Juan Guaido als interim-president, ook al oefent hij geen macht uit in dat land.


Topfoto: De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza, Caracas, Venezuela, 9 maart 2020. | Foto: EFE