Bron: Telesur, 18 juni 2020 ~~~ 

Maduro merkte op dat de pretenties van Trump worden weerspiegeld in het boek dat is geschreven door de voormalige Amerikaanse National Security Advisor John Bolton, die zei dat Donald Trump van plan was om Venezuela deel uit te laten maken van het grondgebied van de VS.

Maduro zei dat het boek “The Room Where It Happened: A White House Memoir” de bedreigingen en inmengingsplannen van de VS tegen Venezuela onthult en dat de Venezolaanse regering en het Venezolaanse volk het zullen blijven verslaan.

“Dus, we zijn geen Venezolanen, we zijn gringos. Daar worden de waarheden onthuld, de waarheden van wat we in deze jaren 2019 en 2020 onder ogen hebben gezien en hebben verslagen, en we zullen blijven verslaan.”

De Venezolaanse leider zei dat in de tekst van Bolton werd geopenbaard dat Trump de optie van een invasie tegen Venezuela als “iets cools” beschouwde.

“Volgens de memoires, waarvan de datum van publicatie nog onbekend is, verzekerde Trump dat het binnenvallen van Venezuela ‘een cool ding’ zou zijn, het zou cool zijn om militaire, hardwerkende agenten te hebben. Luister naar dit, het binnenvallen van Venezuela zou een cool ding zijn, gelooft Donald Trump nog steeds”.

Het Venezolaanse staatshoofd zei dat het boek van Bolton het wantrouwen van Donald Trump ten opzichte van het rechtse, zelfverklaarde “president-in-charge” congreslid, Juan Guaidó, laat zien.

“Hoewel Trump het voorstel goedkeurde om te verklaren dat de Verenigde Staten Guaidó erkenden in plaats van Maduro, na 30 uur, was Trump al bezorgd dat Guaidó zwak leek en overwoog een koerswijziging,” zegt de voormalige Amerikaanse veiligheidsadviseur.

Donald Trump, zei woensdag dat John Bolton de wet overtrad door in een boek “The Room Where It Happened: A White House Memoir” zijn ervaring in het Witte Huis te beschrijven.

“Hij heeft de wet overtreden. […] Het is een verschrikkelijke daad van hem. … Het is hoogst geclassificeerde informatie, en hij had geen goedkeuring,” vertelde de President Fox News per telefoon.

Tijdens het interview viel Trump zijn voormalige adviseur aan en noemde hem een “afgemaakte man.”

“Ik heb hem een kans gegeven. Hij kon geen bevestiging van de Senaat krijgen, dus gaf ik hem een positie die geen bevestiging van de Senaat vereist zodat hij daar kon plaatsnemen en zien hoe dat uitwerkte,” zei hij.

De Amerikaanse regering heeft op woensdag een bevel ingediend om de rechtbanken de publicatie van het boek door haar voormalige nationale veiligheidsadviseur te laten blokkeren, waarvan de details de laatste uren al aan het licht zijn gekomen.

Het Departement van Justitie vroeg de rechter die verantwoordelijk is voor de zaak, Royce C. Lamberth, dat de de gevraagde maatregel ook moet voorkomen, dat de uitgever Simon & Schuster en de boekwinkels het verspreiden.

Op dinsdag diende het Ministerie van Justitie een rechtszaak in tegen John Bolton, die beweert dat het boek “geclassificeerde informatie” bevat waarvan de publicatie “de nationale veiligheid in gevaar zou brengen”.

John Bolton was van april 2018 tot september 2020 de nationale veiligheid adviseur.


Topfoto: President Maduro verzekerde dat zijn regering de Amerikaanse interventionistische plannen zal blijven verslaan | Foto: VTV