Bron: laiguana TV, 19 mei 2020 ~~~ 

De pseudominister van de Venezolaanse ambassade in de Verenigde Staten, Gustavo Marcano, wiens post door de zelfverklaarde Juan Guaidó werd benoemd, zei maandag dat schepen met brandstof uit Iran naar verluidt geen toestemming krijgen om het Venezolaanse grondgebied te betreden.

“De binnenkomst van de schepen is illegaal en maakt deel uit van Maduro’s narco-terroristische operaties. De regio moet samenwerken met de legitieme regering van Venezuela om te voorkomen dat deze schepen het land binnenkomen”, schreef Marcano op zijn Twitter-account.

De schepen – geïdentificeerd als “Fortune”, “Petunia”, “Forest” en “Faxon” – die Iran verlieten naar Venezuela, geladen met benzine, konden al deze week in het land aankomen. Dit is waar de nationale media en deskundigen op dit gebied naar verwijzen.

Laten we niet vergeten, publiceerde het internationale agentschap Bloomberg, dat weken geleden de Venezolaanse regering de aankoop van benzine van Iran via tussenpersonen bestudeerde. Volgens deze media heeft president Nicolas Maduro de steun van Iran gevraagd voor het reactiveren van de installaties voor de verwerking van benzine, waarop het Perzische land essentiële elementen voor de productie van de brandstof heeft verzonden.

https://twitter.com/GustavoMarcano/status/1262442177868816386