Bron: Venzolaans consolaat op Aruba 4 mei 2020 ~~~

Venezuela waarschuwde de regering van Aruba voor het gebruik van haar grondgebied om logistieke steun en voorraden te leveren aan terroristische huurlingen die de Venezolaanse soevereiniteit bedreigen.

Dit werd gemeld door de uitvoerend vicepresident van de Republiek, Delcy Rodríguez, na een ontmoeting met de Ambassadeur van Nederland in Venezuela, Norbert Braakhuis.

Over de gebeurtenissen die in de vroege uren van deze zondag plaatsvonden, toen een groep huurlingen een aanval op de nationale soevereiniteit deed, zei de vicepresident dat “de internationale verbintenis tegen het terrorisme niet met twee maten mag worden gemeten, maar dat het er een moet zijn en dat het niet mag worden gebruikt om een constitutionele en legitieme regering omver te werpen”.

Rodriguez zei dat de strijd tegen het terrorisme moet worden ingekaderd door internationale wetten die deze zaak en de justitiële samenwerking regelen; “dat is de weg: wettigheid.

In deze lijn zal de Venezolaanse staat krachtig optreden ter verdediging van de legitieme rechten van Venezuela op haar territoriale veiligheid, haar soevereiniteit en vrede, aldus de vicepresident tijdens een bericht aan de natie, van de regering van de staat, vanuit de perszaal “Simón Bolívar” in het paleis van Miraflores.


Venezuela